Tazyikli Süt, Hiperlaktasyon, Meme Reddi

86 görüntüleme
S

Selda ..

24 Ekim 2025 06:36
Yaşadığımsorun bu mu bilmiyorum ama 2 gu dur meme reddi yaşıyoruz. Bebeğim emerken çokfazla yutkunma sesi çıkarıyor, boğazına kaçtığı için 1 2 dakikada bir mola veriyorum ama bu lar gittikçe bebeğimi yormaya başladı ve şimdi memeyi agzina almak istemiyor, alsa bile çok fazla ağlıyor. Biberonla verince sıkıntı olmuyor ama bunu da yapmak istemiyorum. Böylebir şey yaşayan var mı
H

Hira N.

24 Ekim 2025 06:41
Merhaba Osman hocanın bununla alakalı YouTube videosu var. Ben onu izleyerek bu durumu aştım. Benim de sağ mememde aynı durum vardı. Ters emzirme yaptım bir süre biraz da kendim yatar pozisyonda duruyordum süt akışı yavaşlıyordu.3 ay kadar ters emzirme yaptım şuan normale döndü
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

24 Ekim 2025 06:55
Merhaba meme reddi ile ilgili fikir oluşması için sayfamdaki paylaşıma bakabilirsiniz. Ara ara sağım yaparak da süt akışını azaltabilirsiniz https://www.instagram.com/uzman_pediatri_hemsiresi?igsh=ZG1idXU5dTI2emc=
Y

Yasemin K.

24 Ekim 2025 07:30
Merhaba. İki bebeğimde de aynı sorunu yaşadım. Sütünüz tazyikli geliyor. Eğer memeleriniz terbiye olmadıysa yani sürekli sert dolu ise bebeğiniz emmeden önce biraz sağarak akışı yavaşlatabilirsiniz. Eğer memeleriniz yumuşak ama bebeğiniz emmeye başlayınca doluluk hissi gelip tazyikli gelmeye başlıyor ise arkanıza yaslanarak emzirmenizi tavsiye ederim. Bu durum bebeklerde 3 ve 4.aylarda meme reddine sebep olabiliyor. Benim bebeğimde öyle olmuştu ve tek çözümü sırtüstü iyice yaslanarak emzirmekte buldum. Kolaylıklar diliyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir