Taklit Yeteneği

256 görüntüleme
B

Beyza B.

17 Aralık 2025 17:36
Merhaba oğlum 9 ay 10 günlük. Göz teması, isme tepki, sosyal gülümsemesi çok iyi düzeyde. Babıldama var, kendi kendine gevezelik eder konuşur, emekleme, tutunup ayağa kalkma var. Bana hı diye seslenir. Eliyle bana ve diğer insanlara uzanır. Özellikle yemek yedirirken her lokmadan sonra gülümseyerek yüzüme dokunur. Odadan çıktığımda ağlar peşimden gelir. İnsan yabancılar. Tanıdığı yüzlere gülümser. Ce ee oyunu oynarken katıla katıla güler. Nesnelere bilinçli uzanır. Araba sürmeyi bile öğrendi. Hayır dediğimde anlıyor. Tehlikeli nesneden uzaklaşıyor. Bir süre sonra geri dönüyor ama muhakkak hayırdan sonra duruyor ellemiyor. Fakat bay bay alkış gel gel yapmıyor. Öğretmek için çok çaba sarf ediyorum ama bir türlü yapmıyor. Endişelenmem gerekir mi?
M

M.C

17 Aralık 2025 17:48
Benim oğlumda 9 ay 15 günlük aynı dediklerinizin hepsini yapıyor ama alkış gel gel baybayı bir türlü dediğimde yapmıyor çok alakasız yerde mesela altını değiştirirken alkış yapıyor ama oda bilinçlimi anlayamıyorum, bende çok tedirginim bu durumdan
M

Melike g.

17 Aralık 2025 19:27
Benim bebeğim dediğiniz gibi 11 aylık ama bay bayı yaptıramıyorum inat ediyor sanki
H

Halime

21 Aralık 2025 20:48
Benim oğlum iki gün sonra 12 aylık olacak 11 aylıkken sadece bir defa bana yaptı işe giderken bir daha yapmadı ilk ve sondu taklit yok alkış yok by by yok diğer tüm beceriler var yavaş yavaş bağımsız yürümeye başlıyor
E

Elif B.

10 Ocak 2026 06:42
Merhaba @Halime bebeğiniz yapmaya başladı mı
H

Halime

10 Ocak 2026 06:57
@Elif Bozkurt yapmadı malesef alkış by by gibi komutları yok
H

Halime

10 Ocak 2026 07:00
12 ay 17 günlük bugün gevezelikleri var konuşma çabaları mutfaktayken Kaan sesime gel annem diyorum gelir diğer odalara gitmeden mutfağa gelir ver elini gezelim derim elini verir ama elinde bir şey varsa ver derim vermez at topu derim atmaz ama yüzüme bakarken gel derim gelir yapmaması gereken şeylerde hayır derim sesimin tonundan anlar durur döner bana gelir. Dün oyun oynarken bana cee ee yapmak için yatağın kenarına eğilip kalktı ve gülmemi bekledi tek olumlu tarafı bu herhalde.
H

Halime

10 Ocak 2026 07:01
Sürekli babasıyla al ver oyunu oynarız arada elindeki oyuncağı alırım ona veririm alır veririm çok nadir kendi verir benden alır
E

Elif B.

10 Ocak 2026 07:20
Anladım inşallah kısa süre de beklediğiniz her davranışı yapar bebişiniz. Babıldama felan ne zaman başladı acaba ?
H

Halime

10 Ocak 2026 07:22
8 aylıkken başlamıştı mama mama diye tekrar ederdi sonra bizden babayı öğrendi öyle gitti baba mama gagagaaa diyor şimdide ağzıyla araba sürer gibi ses çıkartıp tükürük fışkırtır. Sanırım tükürüğü ile ses çıkartmayı öğrenmiş
B

Beyza B.

10 Ocak 2026 07:30
Halime hanım merhaba. Araba sürer gibi ses çıkarma bizde de başladı bir kaç gündür.üç gündür baybay yapıyor oğlum.her söylediğimizde değil ama ara ara söylediğimde elini kaldırıyor sallamaya çalışıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir