Sutum mu Azaldi
166 görüntüleme
Y
Yildiz E.
23 Ekim 2025 00:28
2 aylik bir bebegim var ve normalde goguslerimin sutle dolu oldugunu ve sert oldugunu hissederdim ve emdikten sonrada yumusardi ama bugun ilk defa oyle bir dolgunluk yok ve bebege yetiyo mu azaldi mi diye kaygilandim. Gun icinde ogunde kacirdim o da etkilemis olabilir diye dusundum ama gece emzirmede de yumusakti. Bu normal bir sey mi,endiselenmeli miyim
T
Tuğçe
23 Ekim 2025 04:13
Merhabalar bende iki ayımda böyle bir kaygıya girmiştim sıvı alımınız normalde yaptığınızdan az olduysa etkilemiş olabilir. Yada süt üretiminz bebeğinizle uyumlanarak gögüslerinizi rahatlatmış olabilir. Bebek emerken ağzının kenarları süt oluyorsa,emmeden sonra memnun ve sakinse sütünüz yeterli demektir. Endişelenmeyin her zaman pozitif düşünün 🌼 Kolaylıklar dilerim.
İ
İ.E.
23 Ekim 2025 04:31
Cisli bez sayisini takip ederek iyi beslenip beslenmedigini anlayabilirsiniz. Gunde 4 5 cisli bezi olmali. Gogusler ilk 3 aya terbiye olur artik ilk zamanlardaki gibi sert dolu hissiyati gecer, bebegin ihtiyaci kadar sut uretmeye baslar, normal bir surec. Azaldigini dusunuyorsaniz beslenmeye dikkat ederek, bol sivi, su tuketerek ve emzirme sonrasi duzenli sagim yaparak arttirabilirsiniz.
A
Ayşe A.
23 Ekim 2025 05:22
Bebeğiniz büyüdükçe göğsünüz artık bebeğinize yetecek kadar süt üretir ve bebek emmeye başlayınca süt üretmeye başlar yani göğüslerdki dolgunluk hissi zamanla gitmesi normal
Y
Yildiz E.
23 Ekim 2025 09:22
Aslinda gunduz bez sayisi normal ama gece uyandiginda bezi genelde kuru oluyor
N
Nurcan B. O. ..
23 Ekim 2025 13:03
Benim bebeğim yaklaşık 2 aylıkken gece çiş yapmayı bıraktı. (Gece 2 3 kere emzirmeme rağmen)genelde sabah uyanınca yapıyor
Şuan gecede 6 7 kere kalkıp emiyor ona rağmen gece boyu kuru kalıyor sabah yapıyor.
Çevremde duydum böyle olan çok bebek varmış
Şuan gecede 6 7 kere kalkıp emiyor ona rağmen gece boyu kuru kalıyor sabah yapıyor.
Çevremde duydum böyle olan çok bebek varmış
Y
Yildiz E.
23 Ekim 2025 13:22
Nurcan hanim icimi cok rahatlattiniz, cok endiseleniyordum
E
Eb
23 Ekim 2025 14:01
Benimde Bebegım 2,5 aylık aynı sizin gıbı goguslerım çok sişerdi sertleşirdi emzırırdım gecerdı ama son 2 haftadır benımde öyle goguslerım çok yumuşak eskısı kadar dolmuyor bende bez takibi yapıyorum bırde kılo alımı normalse yetıyordur demıstı doktorumuz ilk başlarda göğüsler çok doluyor sonra gecıyor herhalde bende bilemedim bende sizin gibi kaygılandım açıkçası 😒 sizinde büyük ihtimal yetıyordur bez sayısı ve kılo alımı normal ise🥰 sağlıkla büyüsün bebişlerimiz 💕
H
Hümeyra T.
23 Ekim 2025 14:11
Osman hocanın bir videosunda bu konuyu dinlemiştim siz de bulabilirsiniz. Memedeki süt ilk aylarda bebeğin alacağından fazla gelir, fakat daha sonra bebeğin alacağı miktara kendi seviyesini eşitler ve bebeğin alacağı kadar gelir. İlk iki ay benim de göğüslerim çok sert ve gerçekten kocaman oluyordu. Sonra bir anda yumuşadı. İlgili videoyı bulunca rahatladım. Dikkat edersen sütün de geliyor ve bebeğine yetiyordur. Aksi bir durumda bebek açlıktan ağlar. Sıvı alımı, beslenme ve uykuyu da ihmal etmeyin. Kimse bu durumlardan bahsetmiyor ya da anlatmıyor ama 2 yıl boyunca emziren annelere bakın, iki yıl boyunca o dolu memelerle kimse gezmek istemez😊bebeğe göre ayarlanıyor, hoca sütün fazlası atılamayacak kadar değerli olduğunu da ekliyor☺️