Sütüm Bebeğime Zarar Verir mi
163 görüntüleme
A
Ayşegül D.
20 Eylül 2025 22:24
Ben kilolu ve şekeri kolesterolü olan biriyim sağlıksız besleniyorum bu durum anne sütünden bebeğime geçer mi nolur cevap verin
A
Ayşe N. C.
20 Eylül 2025 22:42
Hastalık başka ama emziren bir anne olarak yediklerine çok dikkat etmelisin sen ne yersen bebek de onu yer ikinizin sağlığı için de

Ayça K. A.
Hemşire
20 Eylül 2025 22:45
Anne sütü anne güzel beslendiğinde daha harika tabii ama şöyle düşünün anne sütünün mucizesi yerine konacak bir şey henüz üretilemedi gönül ister ki harika beslenin proteininizi alın sağlıklı şeyler yiyin. Ama anne sütü güzel bir uyku ve bol su içerek artan bir mucize. Bakın gelişmemiş ülkelerde neredeyse açlık sınırında bebeğini emziren anneler var lütfen bunu kendinize stres etmeyin ve sütünüzün azalmasına neden olmayın. Biraz güç bulduğunuzda kendinizde güzel öğünlerle beslenmeye çalışın çünkü siz annesiniz çok güçlüsünüz 💕ve hayır sütünüz bebeğinize zarar vermiyor , kötü bir örnek vereceğim size danışanım tüm hamileliği boyunca ve emzirirken sigara içti bu asla istemeyeceğimiz bir durum ama anne sütünden mahrum etmek istemediğimiz için bebeğini o da emzirdi tüm süreç boyunca. Demem o ki kendinizi böyle düşüncelerle dibe çekmeyin 🙏🏼

Ayça K. A.
Hemşire
20 Eylül 2025 22:47
@Ayşe Nur Cellat hanım yediğimiz tüm şeyler süte geçmiyor, bu bilgi doğru değil tabii ki sağlıklı beslense harika olur ama şu an yeme alışkanlığını değiştiremiyorsa kati olarak böyle olur diyemeyiz 🙏🏼💕
A
Ayşe N. C.
20 Eylül 2025 22:56
Annenin yediği gıdalar bebeğe geçmiyorsa neden kızartma türü baklagiller türü şeyler bebeklerimizde gaz yapıyor doktorlar yediklerimize dikkat etmemizi söylüyor peki? @ayça karamehmetoğlu arıkan

Ayça K. A.
Hemşire
20 Eylül 2025 23:05
Hanımefendi 12 senelik hemşireyim annenin yediği yemek bebekte gaz yapmaz. Bazı metabolitler geçebilir bu da bazı bebeklerde gaz yapabilir. Bilimsel bir tartışmaya gireceksek ben varım. Çünkü işim bu. Hemşire olup köşeye çekilmedim yıllarımı verdim bu mesleğe. Anneye güzel beslenin dememizin ana nedeni annenin emzirirken vE doğum sonrası kendi deposunu doldurabilmesidir. Bazı besinler sütün tadını değiştirebilir ama direkt yapısını etkilemez. Anne sütüyle tat geçtiği için de anne güzel beslenirse aslında ek gıda dönemi güzel geçer. Besleyici ögelerden de geçenler olur fakat hanımefendi bile isteye bunu yapıyor olsa zaten canı sıkılıp foruma yazmaz. Tekrar söylüyorum yediğiniz her besin süte geçmez. Bunu yapmak yerine bebeğine tek başına bakım verdiğini ve belki de bazen öğün bile atlamak zorunda olduğunu falan düşünsek dünya ne güzel bir yer olur değil mi ?

Ayça K. A.
Hemşire
20 Eylül 2025 23:08
Ez cümle Ayşegül hanımcığım güzel beslenebilirseniz ne ala çünkü yavrunuz ileride sizi taklit edecek beslenmeniz de dahil ve şeker kolesterol hikayesi nedeniyle size bir şey olacak olsa yavrunuza çok büyük haksızlık etmiş olursunuz ama bu sütten çok bağımsız. O nedenle şu aşamada mevcut durumda emzirin yeterki. Kendinizi biraz hazır hissettiğinizde uygulamamızın diyetisyenlerinden destek rica edin seve seve yardım edeceklerdir 🌸
A
Ayşegül D.
21 Eylül 2025 03:56
Ayça hanım ne güzel şeyler yazmışsınız çok teşekkür ederim içim rahatladı 🩷🩷🩷
S
Sena Y.
21 Eylül 2025 07:23
Ayça hanim arkadasim emzirme surecinde sigara kullandi bunun etkilerinden bahsedebilir misiniz rica etsem

Ayça K. A.
Hemşire
21 Eylül 2025 11:10
@Sena Yeşilmen emzirirken sigara içmek süte nikotin ve diğer kimyasal maddelerin geçişine neden olur Bu da bebekte uyku bozuklukları , ani bebek ölümü sendromu ,astım gibi hastalıklara neden olabilir. Ayrıca anne her sigara içtikten sonra duş almıyorsa üzerine sineceği için bebekte solunumsal olarak sıkıntılara da neden olur. Anneye sigarayı bırakmasını tavsiye ederiz fakat yine de bırakamıyorsa emzirmeyi kestirmeyiz bebek anne sütünden mahrum kalmasın diye emzirmeye devam etmesini isteriz.
S
Sena Y.
21 Eylül 2025 12:53
ayca hanim degerli vaktinizi ayirip sorumu cevapladiginiz icin tesekkur ederim

Ayça K. A.
Hemşire
21 Eylül 2025 12:54
Ne demek rica ederim.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
24 Eylül 2025 08:59
Bu durumda diyetisyen yardımı ile gitmelisiniz ve size gerekli listeler hazırlanıp ona göre beslenmeniz sağlanmalıdır günlük hayatta yediklerinize dikkat ettiğiniz sürece herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Unutmayın ki sadece bebeğinize değil siz de kendinize dikkat etmelisiniz.