Sütüm Azalıyor

178 görüntüleme
Ç

Çağıl T.

22 Ağustos 2025 17:44
Bebeğim 4 aylık sanırım atak haftasında olduğu için sürekli emmek istiyor. Kilo alımı iyi çiş sayısı da güzel ancak artık göğüslerim şişmiyor sağım yapamıyorum çünkü süt çıkmıyor. hani o his var ya sütün azalmış gibi hissedersin onu yaşıyorum. Ne yapmalıyım? Sağım yapacak kadar sütüm gelmiyor artık. Düzelecek mi bu durum? Mama ile takviye yapsam mı? Hangi mamayı alsam nasıl versem hiç bilmiyorum
A

Ayşe N. C.

22 Ağustos 2025 17:49
İlk zamanlarda ki gibi göğüs şişmiyor zaten o normal bebeğiminin kilo alımı iyiyse telaşlanma bolca dut kurusu ye rezene içebilirsin bol su bebeğin emdikçe gelecektir 4 ay zor atak haftalarından birisi onun için de çok emmek uyumamak isteyebilir mama için de eczaneye ve ya doktoruna danış
Y

Yasemin K.

22 Ağustos 2025 17:49
Bu aylarda memeler terbiye olur ve eski doluluk sertlik hissi kalmaz. Bebek memeye her geldiğinde süt gelir. Kilo alımı ve çiş sayısında sorun yoksa zaten sütünüz yetiyordur, takviye vermeyin bence. İlk bebeğimde dördüncü ayda tam da sizin durumunuzu yaşayıp korkmuştum ama gerçek böyleymiş. Ayrıca meme terbiyesi olunca maalesef sağım yapınca pek süt gelmez. Bebek emer gelir ama endişe etmeyin
Ç

Çağıl T.

22 Ağustos 2025 17:57
Teşekkür ederim Ayşe Hanım 🙏 uykularımız da düzensiz, bütün gece sürekli dönüyor yatağın bir başına yatırıyorum her emzirmede farklı yerindem alıyorum. Zor geçiyor..
Ozlem S. Ş.

Ozlem S. Ş.

22 Ağustos 2025 18:00
Bende aynı endişeyi yaşadım ne olur ne olmaz diye bir damla aldık tabsiye üzerine ve faydasını gördüm gerçekten. Bestlak damla trendyoldan bakabilirsiniz. Bitkisel bir ürün yorumlar abartılı görünmüştü cidden ama denedim faydasını gördüm.
Ç

Çağıl T.

22 Ağustos 2025 18:04
Teşekkür ederim Yasemin Hanım 🙏 daha önce hep sağıyordum sanırım o yüzden biraz canım sıkıldı. Sağıp hiç süt görmeyince.. ama siz tecrübe etmişsiniz bu da böyle bir süreç demek ki.
Ç

Çağıl T.

22 Ağustos 2025 18:06
Teşekkür ederim Özlem Hanım 🙏 evet onu görmüştüm bir araştırayım ama sevindim sizde işe yaramasına dilerim bende de yarar bakıyorum hemen
A

Aslıhan B.

22 Ağustos 2025 18:10
Biz de 4. Aydayız sürekli emdiği için benim de göğsüm dolmuyor. Mama takviyesi ile gidiyoruz. Aptamil devam sütü 1 numara kullanıyoruz
Ç

Çağıl T.

23 Ağustos 2025 00:26
Teşekkür ederim Aslıhan Hanım 🙏 demek ki normal bir durum yaşıyormuşum ben de. Mama takviyesini nasıl yapıyorsunuz? Günde kaç kere veriyorsunuz?
G

Gizem A.

23 Ağustos 2025 11:01
Merhabalar, bebeğim 6.5 aylık ve 4.ayda biz de aynı durumu yaşadık. 4.ay gerçekten zor bir ay, sabredin lütfen🩷 her türlü yöntemi denedim inanın ama gerçekten azalan süt değil memenin terbiye olması o eski hissiyat olmuyor ama sürekli emme isteğinden süt emdikçe geliyor dense de bir noktada gelmiyordu bunu da anlıyorsunuz zaten. Doyuracak bir süt gelmiyor en azından. Akşam uykusundan önce geçmişte sağdığım sütlerden takviye veriyordum. 5-5.5 aylıkken durum düzeldi. Doktorumuz mama takviyesi önermedi. Şu anda memelerde ilk dönemki kdr doluluk hissetmiyorsunuz ama bebeğiniz emerken gelen sütü görüp anlıyorsunuz. Bebeğinizde bu sinyali gösteriyor zaten. Düzelecek🙏🏼
Ç

Çağıl T.

23 Ağustos 2025 11:10
Teşekkür ederim paylaşımınız için Gizem Hanım 🙏 ne güzel yazmışsınız biraz rahatladım 🥹 bir ayımız daha var desenize.. sabredelim inşallah düzelir dediğiniz gibi ❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir