Sütüm Az
182 görüntüleme
T
T.e
8 Eylül 2025 16:53
bebeğim 3 buçuk aylık başlarda göğsüm de sertlik hissediyordum ama şu an göğüslerim hiç şişmiyor sıktığım zaman öyle çok fazla süt çıkmıyor korkuyorum acaba sütüm azaldı diye ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz (bebeğim sadece anne sütü alıyor)
M
Mediha ..
8 Eylül 2025 16:57
Merhaba,
göğüslerde ilk baştaki şişlik sertlik kalmıyor çünkü zamanla bebeğe göre ayarlıyor kendisini emzirdikten sonra sağma yöntemini deneyebilirsiniz. Bebeğinizin çiş sayısında azalma, çişin renginde koyulaşma ya da kilo kaybı yaşamıyorsanız muhtmelen sütünüz yetiyordur.
göğüslerde ilk baştaki şişlik sertlik kalmıyor çünkü zamanla bebeğe göre ayarlıyor kendisini emzirdikten sonra sağma yöntemini deneyebilirsiniz. Bebeğinizin çiş sayısında azalma, çişin renginde koyulaşma ya da kilo kaybı yaşamıyorsanız muhtmelen sütünüz yetiyordur.
T
Tuğba B. ..
8 Eylül 2025 18:05
Bebeğim 5 aylık bende sizin gibi şikayetçiydim.maltana içecek varya ondan için Allahın izni ile sütü acayip artıyor bol su birde

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
8 Eylül 2025 18:14
Gögüslerdeki şişlik zamanlageciyor daha yumuşak bir hal alıyor süt miktarı buna bağlı değil bebeğin kilosunu bez sayısını takip edin azalma varsa sütü arttırmaya yönelik beslenme ve çaylara yonelebilirsiniz
A
AlKö
8 Eylül 2025 18:46
Bebeğim 2.5 aylık saat başı en fazla iki saatte bir emmek istiyor sütüm yetmiyor kilo kaybediyordu mama vermeye başladım 150cc mama alıyor meme reddimiz başladı süt sağmaya çalışmak çok yorucu bir süreç ne yapacağımı bende şaşırmış kendini yetersiz hisseder durumdayım sokakta tanımadığım insanlar bile sıkıştırıyor emzir emziriyorsun demi diye
M
Mihriban s.
8 Eylül 2025 18:47
Eğer sadece sagımla besleniyor emmiyorsa 3 saatte bir en az 20 dk sağım yapın ve olabildigince pp yapmaya çalısın duzenli sağım sütü artırıyor
A
AlKö
8 Eylül 2025 18:52
Biberona çok alıştı evet ama 3 saatte bir sağım yapsam da göğüs süt dolmamış oluyor biraz hormonlarla alakalı bir süreç bence süt günde 3 litre süt içiyorum ancak o verimi alamıyorum
T
T.e
8 Eylül 2025 19:06
bez sayısı derken kastetdiğiniz tam olarak nasıl oluyor.mavi çizgi hemen oluşuyor ama bezin ağır olması için çok saat gerekiyor

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
11 Eylül 2025 06:52
Merhaba göğüsün sert ve şiş olması süt olduğu anlamına gelmez, yumuşak olması da sütün olmaması anlamına gelmez. Burada dikkat etmeniz gereken şey bebeğinizin kilo alımı günlük çişli bez sayısıdır her şey yolundaysa endişe etmeyin bebek sizden fazlasıyla o sütü alıyor demektir ve ayrıca bebek huzurlu mutluysa stres yapmayın her şey yolunda