Süt Kesme
197 görüntüleme
D
Duru K. ..
10 Ekim 2025 12:48
Bebeğim 16 aylık dün anne sütünden kesmeye başladım çünkü doymak için değil emzik olarak emiyordu ve gece gündüz uykusu yoktu çok erken dediler çünkü mama ve süt içmiyor ama bizimle her şeyi yiyor
Sizce çök erken mi oldu
Sizce çök erken mi oldu

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
13 Ekim 2025 07:34
Duru Kara Hanım Bu kararı annenin vermesi gerekir önerilen ve benim de önerim 24 ay emzirilmesidir. Erken ya da geç emzirme sonlandırma olayı tabii ki oluyor. Önemli olan süreci doğru yönetmektir endişe etmeyin
D
Duru K. ..
13 Ekim 2025 10:08
Çok tşk ediyorum evet biraz erkendi benim içinde ama gece uyumayan çocuk iki gündür nerdeyse kesintisiz uyuyoyr zaten hiç uyumadigi için kesme kararı almıştım ama mama yemiyor bu bizim için ekstra bir kayıp olmaz umarım
N
Nevrie I. ..
13 Ekim 2025 11:47
Merhaba alın bendende okadar 8 aylık olduğundan beri gece gunduz emzik eti beni ( gunduz azaltık emelleri 3-4 ) ama geceleri saat başı kalkıp ağlamak, diş sancısıdır dedim yok geçmedi 13 aylık oldu hala devam tükendim. Bende bugun anneme geldim 2-3 gün onun desteğiyle bıraktırmaya deneyeceğim.
Sizde durumlar nasıl
Sizde durumlar nasıl
E
E ..
13 Ekim 2025 17:12
Duru hanim nasıl bıraktırdiniz acaba süreci anlatır misiniz neler yaptınız
D
Duru K. ..
14 Ekim 2025 12:12
Merhaba hanımlar
Benim süt kesmede 6. Günümüz ve çok rahatız kesme konusuna gelirsek anam babam usulu gittim diyebiliriz hem gündüz hem gece birden kestim çünkü bizim sorunumuz zaten geceydi hic uyumuyordu ve şu an dağlar kadar fark var uyanıyor pispis yapıyorum yine uyuyor
İlk gün memeye koli bandı yapıştırdım oğlum çok geldi emmek için ama süt bitti dedim ve midesi bulandı elini dahi sürmedi gündüz güzel ilerledik sürekli bir şeyler yedi içti gece ise zordu ama 3. Günü onu da atlattık ve şimdi hiç sormuyor arada yanaşıyor ama yine kaçıyor
Benim süt kesmede 6. Günümüz ve çok rahatız kesme konusuna gelirsek anam babam usulu gittim diyebiliriz hem gündüz hem gece birden kestim çünkü bizim sorunumuz zaten geceydi hic uyumuyordu ve şu an dağlar kadar fark var uyanıyor pispis yapıyorum yine uyuyor
İlk gün memeye koli bandı yapıştırdım oğlum çok geldi emmek için ama süt bitti dedim ve midesi bulandı elini dahi sürmedi gündüz güzel ilerledik sürekli bir şeyler yedi içti gece ise zordu ama 3. Günü onu da atlattık ve şimdi hiç sormuyor arada yanaşıyor ama yine kaçıyor
D
Duru K. ..
14 Ekim 2025 12:14
Şunuda belirtmek istiyorum bugün doktorla da görüştüm çünkü bir anne olarak erken mi oldu diye endişelerim vardı doktor bey eğer ki beslenmesi sadece anne sütüne bağlı degilse hiç endişe etmeyin dedi ve oğlum zaten kendi yemeğini ve çoğu zamanda bizimle yiyor o yüzden de emin olup birden kestim memeden
S
Sıla ..
14 Ekim 2025 21:48
Uykuya nasıl geçtiniz
E
E ..
15 Ekim 2025 08:54
Anladım duru hanim...ben bisey sürmek yada yapıstrmak istemiyorum..o yüzden sürec nasıl ilerleyecek merak ediyorum...tesekkürler
D
Duru K. ..
15 Ekim 2025 09:05
Uykuya geçişlerde normalde emerek uyuyordu tabi meme olmayıncacok direndi biraz ayağımda salladim biraz yanına uzandım derken o şekilde uyuyor
D
Duru K. ..
15 Ekim 2025 09:06
İnanın bende istemezdim ama bebekler ne yazık ki memeyi o şekilde görmeden çekilmiyorlar yada benim çocuğum öyleydi çünkü meme uyuyoyr sütümz bitti gibi uzun süredir anlatıyorum ama her şekilde emmek istedi maalesef bandı yapıştırdım o şekilde vazgeçti
G
Gülşah B.
15 Ekim 2025 11:48
@Esenay Çıtır merhabalar benim kızım da 21 aylık memeye o kadar bağımlı ki geceleri çok sık uyanıyor mesela dün gece ikide uyandı saat 5:00’e kadar uyumadı ve bu 3 saat boyunca sadece emmek istedi uykuya zaten Memede geçiyor gece de gündüz de aynı. Sabah uyanıyor yataktan çıkmadan emiyor kahvaltısını yapıyor kahvaltısını son lokması ağzınadayken bile meme istiyor. Gündüz ayrı gece ayrı bu durum beni çok yıpratmaya başladı özellikle son iki haftadır hastaydı hastalık döneminde daha kötü oldu yemek yemedi sırf memeden yaşadı diyebilirim ben hastaydım hala bile iyileşemedim bu yüzden. Ben emdiği kadar emzirmeye düşünürdüm hep kolik bir bebekti sürekli memedeydi zaten onun o huzuru orda bulması bana çok başka duygular yaşatıyordu çok sevdim emzirmeyi aslında bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama uyku beni zorlayan sürekli bir uyu bir uyan kafamı toparlayamıyorum. İşin özü bende kesmek istiyorum ama dediğim gibi o kadar memeye düşkün ki çok korkuyorum o süreçten bazen deniyorum vermiyim diyorum mesela kendi tutup zorla açıyor bağırıyor çığlıklar atıyor. Böyle bir durumda nasıl ilerlemem lazım bana yardımcı olur musunuz. Sabırtaşı duydum burada bir hanımefendinin yazdığı koli bandıyla bantlayıp bitti meme mi demeliyim🤷🏼♀️ aslında gün içinde aklıma geldikçe söylüyorum sen abla oldun yakında meme bitecek süt gelmeyecek diye. Bu süreci en kolay nasıl atlatırım yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim🙏❤️
G
Gülşah B.
15 Ekim 2025 16:01
@Esenay Çıtır tekrar merhaba ben bugün kahvaltıdan sonra her meme istediğinde bir şekilde Oyaladım dışarı çıkardım öğlen uykusuna da ayağında sallayarak bir şekilde uyuttum kahvaltıdan sonra hiç meme vermedim ama şimdi gece uykusuna da meme vermeden mi uyutmalıyım bir kere de mi kesmeliyim yoksa kademeli kesme nasıl olacak lütfen bana bu konuda yardımcı olun bugün ne yapmalıyım hiç vermeden devam mı edeyim yoksa sadece önce gündüzü mü keseyim
G
Gülşah B.
15 Ekim 2025 16:02
@Esenay Çıtır meme istediğinde hep ona sen büyüdün abla oldun ben buradayım ama artık Memede süt yok sana hazır süt alalım yemek verelim gibi şeyler söyledim
E
E ..
16 Ekim 2025 18:06
Gülşah hanım bende aynı durumdayım..sürekli oyalamaya calısıyorum ama gündüz emmeden uyumuyor ve gece uyanıp emiyor...napacaz nasıl yapacaz bende cok merak ediyorum
E
E ..
16 Ekim 2025 18:06
Esenay hanım bize yardimcı olup napmamız gerektigini anlatir mia
G
Gülşah B.
16 Ekim 2025 21:03
@Esenay Çıtır cevap vermeyecek sanırım 😔 ben iki gündür gündüzü vermiyorum öğlen uykusunda da bir şekilde daldı ayağımda salladım bugün zorladı bir dışarıya çıkarttık geldik sonra uyudu yani 2 gündür sabah ilk uyandiginda emiyor ondan sonra gece yatana kadar vermiyorum oyalıyorum bir şekilde akşam uykuya daldığında emiyor tabi gece 5 6 kez uyanıyor emmeyeşöyle planlıyorum 4.5 gün bu şekilde gideceğim beşinci günün sonunda geceyi bırakmaya geçeceğim
E
E ..
17 Ekim 2025 04:30
Ben de gecen haftadan beri gündüzleri azaltarak geldim...istedikce dikkatini dagittim baska seylerr yönlendirdim...sürekli konusuyorum...büyüyeceksin sütü artk bardaktan iceceksn diye...gündüz uykusuna emmeden geciremedim emerek uyuyor...ama gece uyutabildim...gece boyuncada uyandikca emdi...bugün 2 yasına girdi...yarın sabah son kem emzirip veda edip bay bay demeyi planliyorm...ama sonrası sürec nasıl olacak bilmiyirum...keske esenay hanim yazsaa bize