Süt Gelmedi Ne Yapmalıyım?

166 görüntüleme
N

Nisa

18 Temmuz 2025 23:30
İlk doğumumda sütüm göğsümü sıktıkça damla damla geliyordu. Emzirme danışmanlığı aldım, pompalar denedim, yemediğim içmediğim şey kalmadı ama hiç çoğalmadı. Bebeğim de biberonla mamaya alıştığı için ve süt iştahlandıracak kadar gelmediği için çekemedi. Çevrenizde böyle olan ya da sonraki hamileliğinde sütü gelen var mı? Bana bir öneriniz var mı?
N

Nilay P. ..

19 Temmuz 2025 04:41
Merhabalar bizzat ben o durumdaydim. Sıcak su uygulamasi yapmanızı öneririm. Ama ben doğum sonrası 1 hafta içinde yapmıştım şuan etkisi ne olur sizde emin olamıyorum. Dayanabileceğiniz üst sıcaklık suyla 2 havluyu ıslatıp her bir göğsünüzü sarmak ısi asalinca yenilemek biz eşim ve annemle aynı anda uyguladık yarım saat uygula 10 dk ara ver tekrar uygula ara ver uygula
N

Nisa

19 Temmuz 2025 06:53
Teşekkür ederim
Z

Zeynep K.

19 Temmuz 2025 06:59
Sıcak uygulama artı hoşaf iç yanında bol su , süt artırıcı caylar var bestlak damla yada still tea olabilir veya lactamil var onlardan da kullan
B

Betül ..

19 Temmuz 2025 07:20
Bu tavsiye edilenlerden daha öncelikli kendine stres yapma. Ayni zorluktan geçtim hatta geçiyorum sütüm hala tamamen yeterli değil ve ek mama veriyorum gün içinde.
Kuru dut ve tahin ikilisi cok iyi geliyor. Onun yanı sıra bol bol su. Minimum 2bucuk litre içmeye çalış.
N

Nilay P. ..

19 Temmuz 2025 08:12
Sütün geleceğine inan. En önemlisi
Hilal Ö. .

Hilal Ö. ..

Emzirme Danışmanı

19 Temmuz 2025 08:12
Bu tür deneyimler birçok annenin yaşadığı ama çoğu zaman konuşulmayan durumlar arasında.

İlk doğumda süt miktarının sınırlı olması bazen hormonal, bazen memenin stimülasyon eksikliği veya anatomik farklılıklar gibi birçok faktöre bağlı olabilir. Ama en güzel haber şu ki: her gebelik ve emzirme süreci farklıdır! İkinci, üçüncü doğumlarda süt üretimi çok daha farklı ve güçlü ilerleyebilir.

Bu nedenle hamilelik döneminde bile bazı hazırlıklar yapmak çok değerli:
✨ Göğüs dokusunu destekleyen masajlar,
✨ Prolaktin ve oksitosin hormonunu doğal yollarla artıran gevşeme ve nefes egzersizleri,
✨ Doğru emzirme tekniklerini önceden öğrenmek,
✨ Doğum sonrası ilk saatlerde ten tene temas ve doğru emzirme başlangıcı.

Ayrıca emzirme danışmanlığına yeniden başvurmanız, bu kez daha farklı bir yol haritası çizmemiz açısından çok kıymetli olur. Her annenin ve bebeğin hikayesi özeldir; önemli olan bu hikayeye uygun bir plan yapabilmek.

Sevgilerimle,
Bebek Hemşiresi - Emzirme Danışmanı Hilal
📲 @emzirmesurecim
Y

Yaprak A.

19 Temmuz 2025 14:57
Merhaba elbette daha bilimsel ve tıbbi yaklaşımlar var. Benimde sütüm gelmedi uzun süre bebeğim hafif sarılık olmuştu. Bi arkadaşımdan batıl bir öneri aldım. Banyoda sıcak duşun altında saçlarını göğsünün üzerine doğru tara demişti. Çaresizlikten denedim😅 gerçekten sütüm geldi. Sıcak su ve tarağın masaj etkisi olabilir. Komik ama benim başıma geldi aklınızda olsun birde süt artırıcı çayı bol bol içmiştim. Gerçekten çok stresli bir aşama aklıma geldikçe o günler hala geriliyorum
N

Nisa

19 Temmuz 2025 15:07
#hilalozdemir sevgili Hilal Hemşire, bu güzel, detaylı ve motive edici yanıtınız için çok teşekkür ederim
N

Nisa

19 Temmuz 2025 15:08
#yaprakarık hanım, onu da denerim, bu sefer tüm tuşlara basacağım 🤭
Tuğba K. T.

Tuğba K. T.

Emzirme Danışmanı

19 Temmuz 2025 15:32
Memede akışı başlatan terapötik masaj videosunu Dm den takipçilerime gönderiyorum dilerseniz mesaj atabilisiniz @atakumemzirmedanismani

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir