Süt Çok, Bebek Zorlanıyor: Tazyikli Süt Akışı!

202 görüntüleme
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

6 Ekim 2025 07:34
Emzirme döneminde bazı annelerde süt kanalları çok hızlı ve güçlü akabilir. Bu durum “Tazyikli Süt” olarak bilinir ve bebek emerken:

- Sık sık memeden ayrılabilir
- Öksürebilir, yutkunmakta zorlanabilir
- Kısa sürede doyar gibi görünüp sık sık emmek isteyebilir

Ne Yapabiliriz?
🍼 Emzirmeye başlamadan önce bir miktar sütü sağıp akışı yavaşlatabilirsiniz.
🤱Süt akışının çok hızlı olduğu durumlarda, bebek emmeye başlarken geriye doğru hafifçe yaslanarak emzirmek (yerçekimini lehimize kullanmak) ve makaslama tekniğini uygulamak (meme başı çevresine hafif baskı uygulayarak akışı yavaşlatmak) rahatlatıcı olabilir.
Bebek yutkunurken zorlanıyorsa sık sık kısa molalar vererek emzirmeye devam etmek önemli.
⏳ Zamanla bu denge genellikle oturur, sabırlı olun.

Kendinizi suçlamayın, bu sizin iyi süt üretiminizin bir göstergesi ❤️

Küçük Not
Her anne-bebek ikilisi farklıdır. Sizin için en uygun yöntemi bulmak bazen birkaç deneme gerektirebilir. Zorlandığınız yerde destek istemekten çekinmeyin.
E

Elif A.

7 Ekim 2025 12:38
Bütün yöntemleri deniyorum ama taziyikin önüne geçemiyorum ön sağım yapıyorum yaslanarak emzirme makas yöntemi yinede engeleyemiyorum 3 aylık bebeğim 2 aydırmeme reddi yaşıyorum hem tazyikten hemde gazdan red ediyor diye düşünüyorum ne yaptıysam aşamadım öneriniz var mı
A

Ayşe

7 Ekim 2025 12:51
Ben sadece ilk bır hafta emzırdım hıperlaktasyon sonrası ve tazyıkten dolayo 4 aydır sagımla beslıyorum pes edelı cok oldu
E

Elif A.

7 Ekim 2025 22:17
Benim bebeğim biberonda tutmuyor maalesef
B

Burçin I. K.

9 Ekim 2025 06:12
Aynı sorunu yaşıyoruz bebeğim 3 aylık olmak üzere özellikle son zamanlarda arttı iyice bütün önerileri yaptım bazen işe yarıyor bazen yaramıyor bazen 10 dk emiyor sonra tazyik gelmeye başlıyor sağmak falan işe yaramıyor silikon göğüs ucu denedi biraz işe yaradı gibi ama büyük almışım onu da küçüğünü alıp tekrar deneyeceğim
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

9 Ekim 2025 06:16
Elif Arık hanım önden ne ile sağım yaptığınız çok önemli Bebeğinizi hangi pozisyonda emzirdiğiniz çok önemli ve gerçekten bebeğiniz açken mi emzirdiğiniz çok önemli bunların hepsine dikkat etmek gerekiyor belli yöntemler Var bunları sırasına uygun bir şekilde uygulamamız gerekiyor. 05060389958 Numaralı hat üzerinden benimle iletişime geçerseniz yardımcı olmaya çalışayım size
A

Ayten G.

10 Ekim 2025 08:40
Merhabalar. Sütüm bir süredir tazyikli geliyordu geri yaslanıp makaslama yaparak başlıyordum emzirmeye. Hatta gece uykusu öncesi emerken zorlandığı için çok terliyordu ve boğazına kaçırıp öksürüyordu. Bunu önlemek için akşam sütünü sağıp vermeyi denedim birkaç gün. Dün akşam sağım yaptığımda normalde olanın yarısı kadar süt çıktı. Üstelik gece çok 6 defa uyandı. Aç olduğundan uyandığını düşündüm fakat az emip uyudu. Hatta süt yok sanırım diye mama hazırladım 40cc kadar içti gerisini içmedi. Normalde 3-4 saat emzirmediğimde meme oldukça gergin oluyordu dünden beri böyle bir doluluk da hissetmiyorum. Sütüm azalmış olabilir mi?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir