Süt Azalması, Sağım, Mama
146 görüntüleme

Ayşe A.
17 Eylül 2025 12:59
Regl döneminde sütümde aşırı azalma oldu yok denecek kadar neredeyse oğlum 5,5 aylık, emziriyorum yetmiyor bezi turuncu bi kaç gündür sağım yapıyorum yine de artmadı mama aldım hipp 1 numara bugün verdim ama çok ağladı istemedi ne yapmam lazım işe de başlayacağım mamanın tadını mı beğenmedi acaba mamayı yedirmek için öneriniz var mı

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
17 Eylül 2025 13:59
Farklı mamalar deneyebilirsiniz her çocuk farkli seviyor

Ayşe A.
17 Eylül 2025 14:01
Şuan biberonu da tutturamıyorum çok zor bir durumdayım gerçekten napıcağımı şaşırdım garın işe gidicem nasıl gidicem bilmiyorum
M
Merve A.
17 Eylül 2025 14:16
Ayşe hanım su alımınızı arttırın. Takviye kullanmıyorsanız eğer omega 3 lü multi vitamin ben lacmix kullanıyorum. Solgar’ın mayalı b12 li bir takviyesi var. Bu ikisini doktorum önermişti. Bestlak damla da alabilirsiniz. Ek gıdaya başladıysa belki bardakla kaşıkla verebilirsiniz. En önemlisi strese girmeyin sütüm azaldı demeyin. Zor bir dönem ama siz rahatladıkça bebek rahatlıyor siz de bilirsiniz.
C
Ceren V.
18 Eylül 2025 10:37
Ayşe hanım merhaba, ben de aynı durumu 2 ay önce ilk regl olduğumda yaşadım. Merve hanımın önerisi olan lacmix, bestlak ve solgar brewers yeast’e başladım doktor önerisi ile. Hepsinden etki gördüm ama en çok bestlak işe yaradı sanırım. Bir de herkes böyle söylediğinde her ne kadar biliyorum ama elimde değil desem de stres yaptıkça süt akışı çok azalıyor. Sonraki regli dönemlerinde biraz daha toparlıyor kesinlikle buna odaklanmaya çalışın. Hormonlar bir geçiş evresinde ve çok zorlu, sizi çok iyi anlıyorum. Ancak ben 1 ay uğraştım bu süreci toparlamak için. Sağım bende ek stres yaratmıştı mesela o yüzden de hiç arttırmamıştı sütümü. Bazen de biz stres yaptıkça sütümüz azaldı gibi geliyor ama sonra toparlıyor. Umarım hızlıca toparlar. Kendinize güvenin bu evreye kadar gelmişsiniz siz de bebeğiniz de istiyorsanız devam edeceksinizdir :)

Ayşe A.
18 Eylül 2025 10:52
Çok teşekkür ederim öneriler için bestlaka bende başlayacağım :) işe gitme sorunu olmasa belki emzirdikçe artar ama mecbur sağım yapıcam orda az görmek ister istemez moral bozuyo ama artık çok ölçüsüne bakmamaya çalışıyorum