Süt Azalması

130 görüntüleme
B

Burcu B. Ö.

8 Ocak 2026 16:09
Merhabalar bir aydır memereddiyle uğraşıyordum beş aylıkken başladı bebeğim şimdi altı aylık oldu meme reddi geçte üç gün çok güzeldi dördüncü gün sütüm bitmeye yakın oldu iki göğüs toplam 40 cc alıyorum bebeğim biberon tutmuyor mama içmiyor tükürüyor sadece emmek istiyor şimdi amasütüm yetmiyor göğüslerim de hiç dolmuyor sabahları bile yumuşacık bir aydın meme reddinde şırıngayla besliyordum her sağımda 150 cc alıyordm en az bir günde bu hala düştüm neden olmuş olabilir bi önerisi olan var mı mamayı şırıngayla bile almıyor açlıktan hep mızırdanıyor
H

Hilal S.

8 Ocak 2026 16:14
izlediğim okuduğum dinlediğim doktorlara göre 4.ay civarı göğüsler yumuşuyor ve göğüs artık talep oldukça süt üretiyor bu çok normal benim de yumuşadı ve sağım ile bebeğin emmesi asla kıyaslanmamalıymış hiçbir sağım makinesi bebek kadar güçlü çekim yapamaz bu yüzden sık sık emzirmeye devam edin ben emzirme danışmanı ile görüşmüştüm ve gerçekten de sütü en cok etkileyen şey sık emzirmek, bol su içmek, çocuklarla pek mümkün olmuyor ama biraz da olsa dinlenmek , stres. gerçekten azaldığını düşünüyorsanız bunları bir gözden geçirin derim
C

Cennet �.

8 Ocak 2026 16:15
Helva, bulgur, badem, hurma, incir bunlar arttırıyor. Ben en çok bulgurdan fayda gördüm. Bol bol su için. Hoşafta iyi gelebilir. Ani üzüntülerden sütün kesilşr diyor ya büyükler, acaba bu aralar çok mu streslisiniz?
B

Burcu B. Ö.

8 Ocak 2026 16:15
Evet bende öğrenmiştim bunları ama benim hiç göğüslerim yumuşamadı bu üç gün önceye kadar zaten bebeğim de doymuyor çiş sayısı azaldı sütüm ciddi anlamda kesiliyor
B

Burcu B. Ö.

8 Ocak 2026 16:16
Evet bir aydın meme reddi beni aşırı yormuştu ama o zaman bile azalmadı sütüm bebeğim düzeldi diye üç gün çok mutluydum bi akşam sütüm hiç gelmemeye başladı dolaptaki sütten verdim şırıngayla düzelir sandım düzelmedi bebeğim dememe içmiyor biberon almıyor ne yapcam şaşırdım
E

Emine S.

8 Ocak 2026 16:19
Burcu hanım bende aynı durumu yaşıyorum, bir hastalık geçirdiniz mi
C

Cennet �.

8 Ocak 2026 16:19
Farklı bir biberon denediniz mi lansinohun biberonları çok güzel
B

Burcu B. Ö.

8 Ocak 2026 16:20
Evde on çeşit biberon var bir aydır deniyorum olmuyor sulukla bile vermeye çalıştım suyu içiyor sütü içmiyor mama icmiyor
B

Burcu B. Ö.

8 Ocak 2026 16:20
Hastalık geçirmedim sadece regl zamanımdı ama olamadım daha o da etkiliyormuş galiba olmasak bile
Seda C.

Seda C.

8 Ocak 2026 16:33
Gece emzirmeleri sütün daha da artmasını sağlıyormuşgece salgılanan prolaktin daha fazla diye bir videoda görmüştüm deneyin isterseniz uykuluyken ve gece her mızmızlandığında bol bol emzirin
B

Burcu B. Ö.

8 Ocak 2026 16:38
Geceleri emziriyonum ben bi de her emzirme sonrası sağım yapan birisiydim ona rağmen gitti sütüm mama vermek istiyorum almıyor asla
C

Ceren

8 Ocak 2026 20:51
Ayni durumu ben de yasadim aniden kesildi yumusadi memeler, motis diye bi ilac onerdi doktorum.2 haftada once kesilen sutum ilacla geri geldi. Aslinda sindirim sistemi ilaciymis galiba ama yan etkisi sut arttirmakmis. Bebege zarari yok dedi ama 1 aydan fazla da kullanma dedi. Arastirin isterseniz. Doktorunuza danisin ben her seyi denedim sadece motis geri getirdi sutu
B

Burcu B. Ö.

8 Ocak 2026 20:51
Ceren hanım teşekkür ederim sütünüz eskisi gibi oldu mu peki
B

Burcu B. Ö.

8 Ocak 2026 20:55
Ceren hanım biraz baktım ama yan etkileri çok ciddi ritim bozukluğu falan yapıyor yazılmış bi korktum açıkçası
C

Ceren

8 Ocak 2026 21:02
1 aydan fazla kullanma dedi doktor, kabizlik disinda bi yan etki gormedim. Uzun sureli kullanimlarda sanirim depresyonu tetikliyormus. sutum eski haline geri geldi cok sukur. 1 ay dolunca birakicam
Ilaci zaten devam eder umarim gelmeye
B

Burcu B. Ö.

8 Ocak 2026 21:22
Kadın doğumcu mu yazıyor
B

Burcu B. Ö.

8 Ocak 2026 21:23
Bende gittim doktora bu yüzden bana rezene iç biz ne yapalım diyip durdu
B

Burcu B. Ö.

8 Ocak 2026 21:23
Sütünüz olduğu gibi geri geliyo mu ciddin
C

Ceren

9 Ocak 2026 02:52
Benim geldi, zaten sut yapan hormonu artiriyormus. Bizim cocuj doktorumuz yazdi ama yazilmadan da eczaneden aliniyo cok uygun fiyati. Sadexe kullanmadan once kendi doktorunza da danisincocuga zarari yok dedi benmki.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir