Süt Azalması

217 görüntüleme
G

Gokce i.

30 Eylül 2025 00:39
3 aylık oğlum var başından beri sütüm az ve mana ile ilerliyoruz. Denemediğim şey kalmadj yiyecekler çaylar motis diye ilaç arpa mayası, hurma, tahin, incir, üzüm, hurma, dereotu vs. Bestlak kullanıyorum ana yok. Düzenli sağım yapıyorum hatta son 2haftadır hastane pompadı kiraladım. Power pomping e yaptımd ama artmıyor. Başka bildiğiniz bir metot var mudur.
U

Uzman E. E. M.

30 Eylül 2025 02:38
Kuru dut, tahin helvası, thumana steel tea, malt içeceği, boza içebilirsiniz. Tabi bunların yanında da boksu tüketmek şart. Bence sağım yapmayı bırakın psikolojik olarak az geldiğini görmek sizi olumsuz etkileyebilir. Bir uzman ebe olarak bunları tavsiye edebilirim.
G

Gokce i.

30 Eylül 2025 10:15
malt içeçeği ve boza dışındakileri de denedim su tüketimini de3 lt den az tutmuyorum. Sağımı artsın diye yapıyordum, etkisi olmaz mı ? yoksa hiç mutlu değilim her emzirme sonrası 10 ar dakika sağım yapmaktan. Cevabınız için teşekkürler 💕
E

Esra T.

30 Eylül 2025 10:23
Armut ve süt çok faydalı diye duymuştum
M

MK ..

30 Eylül 2025 12:45
Benimde bebeğim5 aylık bu aya gelene kadar idare ettim ama20 cc den fazla çıkmıyor her yolu denedim olmuyor gün boyu sürekli sağım yapıyorum sağdıkça azalmaya başladı moralim çok bozuk
A

Ayşe

30 Eylül 2025 13:34
Boll su ve uyku 🙏🏻
G

Gokce i.

30 Eylül 2025 13:48
hurma ve tahin diyen biri sanırım uyku ve su olayını çoktan çözmüştür. Bir de her annenin sütü evladına yeter güzellemesi var ne yaparsak olmuyor yetmiyor işte tıp bunu açıklayamamış sanırım. sevgili MK moralini bozma biz elimizden gelenin en iyisini yaptık💜
M

MK ..

30 Eylül 2025 14:26
@Gokce i. Öncelikleteşekkür ederim güzel yorumunuz için bebeğim doğduğundan beri emmeyi kabul etmedi her yolu denedim ilk bebegim acemilik de var ne yaptıysam olmadı ama pes etmedim gece gündüz sağdım bir kaç güne kadar daha çok anne sütü yetmediği yere mama ile besledim bu zamana kadar yediklerime uykuma herşeyime dikkat ettim bir çok süt artırıcı takviye yeterli beslenme uyku su dikkat ettim hala daha öyle ancak sağarken azaldı sütüm günümün yarısını süt sağlamakla geçiriyorum ancak olmuyor. Stresle de alakalı sanırım bir tek onu çözemedim geçen gün kayınvalidem sagarak süt verdiğim için onu sütten saymayıp anne sütü başka emse daha iyi olur dedi kaç gündür beynimi kemiriyor bu laf şimdi sütüm kesilse emzirmediğin için kesildi diye bir sürü laf gelecek eminim iyice yetersiz ilan edecekler bunları da iyice takınca iyice moralim bozuluyor başlı başına stres sütü kesmeye neden olmaz belki ama ben ne yaptıysam olmadı. "Biraz içimi döktüm sanki iyi geldi"
G

Gokce i.

30 Eylül 2025 15:24
Sevgili MK bence insanların ne dediklerine takılma her anne çocuğu için en iyisini yapmak ister benim oğlum tutuşu da emmesi de güçlü gel gelelim ki süt olmadı. Kayınvalidene benim örneğimi gösterebilirsin. Başkalarının ne dediğinden ziyade sen bebişinle huzurlu olmaya odaklan bir şekilde büyüyecekler yakında ek gıda da başlancağı için inşallah bir sıkıntıları olmadan büyüyecek bebişler. Senin huzursuzluğun ona da yansır o yüzden stresi azaltma noktasında kendine odaklan.biraz 💕
B

Büşra

30 Eylül 2025 19:10
Ben de çok çok uğraştım günde dört litre kadar su içip yulaf tahin dut vs ne gördüysem yedim içtim sağım yaptım sık sık emzirdim hala iki memeyi sağdığımda 15-20 cc alabiliyorum. Sadece gece beslenmesinde kızım doyuyor iki kez. Onun dışında her emzirmeden sonra 60 cc mama veriyorum. Artık bunun nasip olduğuna kanaat getirdim. Elimden geleni yaptım. Bazen olmuyor
Aliye A. .

Aliye A. ..

30 Eylül 2025 20:45
Valla benim doğumdan sonra çok güzel sütüm vardı. Taşıyordu hatta sütüm. 2.aya geçtiğimizde tasma azaldı ama yinede bebeğime yetiyordu. Doyuyordu emdiği sütle. Birgün power pumping denedim. Ogün her göğsümden 125ml süt çıktı. Ogün güzelce karnı doydu. Ertesi gün sütün azaldığını farkettim. Akşama kadar iki göğüsle zar zor doyurdum. Akşam sütün gelmediğini farkettim, çünkü emdikçe ağlıyordu ve doymuyordu. En son mama aldık. Mamayi içti ve öyle uyudu. O günden sonra sürüm azaldı ve gelmedi. Humana, lactamil, tahin helvası, süt, hurma, rezene, börülce. Ne denediysem sütüm artmadi. Hatta bir göğsümde tamamen kesildi. Tek pişmanlığım sağın yapmak. Ogüne kadar güzel sütüm vardı. Kendimi çok suçladim, çok kızdım. Neden sütüm yok diye. Artık alıştım. Oğlum 4 aylık oldu. Mama ile devam ediyoruz
G

Gokce i.

30 Eylül 2025 23:37
Büşra hanım denemediyseniz motis diye bir mide ilacı var yan etkisi prolaktin hormonunu arttırıyor. günde 3 tane sabah akşam öğlen dendyebilirsiniz ben de biraz arttırms noktasında etkili olmuştu başta ama tabii ilaç olduğu için çok uzun soluklu kullanamadım.Doktorunuza danışın isterseniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir