Süt Arttırma
102 görüntüleme
A
Asude Ş.
29 Ekim 2025 13:34
Bebeğim silikon uçla emiyordu doymadığı için emdikten sonra sağıp biberonla süt verdim meme reddi yaşadık hiç emmiyor sürekli sağmaya çalışıyorum sütümü nasıl arttırabilirim
Y
Yagmur
29 Ekim 2025 13:36
Merhaba ben de siiznle benzer surecten gectim. Tahin ve bozanin (ozellikle bulgar bozasi) faydasini gordum
S
Seher G.
29 Ekim 2025 14:08
Silikon uç ve bebeğim doyma ilişkisi arasında bir bağlantı yok önemli olan bebeğim emmesi zaten refleks kuvvetlendiğinde göğüs ucunu kendi bırakacaktır.sütünüzü arttırma konusunda beslenme desteği istiyorsanız öncelikle bol su tüketmeniz gerekli.eliniz kolunuz olacak şekilde şişeniz hep yanınızda olmalı.ay olarak küçük bir bebeğiniz olduğunu varsayarak konuşuyorum tek meme ile doyması muhtemel bebek ilk 6-7 dk lık emme sürecinde doyar sonraki sürede anne bebek bağı kuvvetlenir sakinleşir emzirme süreniz ilk 2 ay da özellikle 15-20 dakika aralığında olması idealdir daha sonra sağma sürecine geçebilirsiniz örneğin günde 3 kere ilk önce emzirdiğiniz memeyi emme bitiminde beş dakika daha sonra diğer memeyi 15 dk şeklinde günde üç kere sağım yapabilirsiniz.tabikide bunların öncesinde bebeğinizin çişli bez sayısını takip etmeniz gerekir günde ort 6-7 kere çişli bez değiştiriyorsanız bebeğiniz zaten yeterli besleniyor demektir
A
Asude Ş.
29 Ekim 2025 14:32
Bebeğim şu an 57 günlük
H
Hümeyra T.
29 Ekim 2025 14:56
Anladığım kadarıyla şu an meme reddi var, sadece sağım yapıp biberonla süt veriyorsunuz. Hangi biberonu kullanıyorsunuz? Sütü arttırmada bol su, uyku ve kompostolar çok iyi. Doktorum bana Dr. Cooks Moms tea mavi ambalaj önerdi iyi süt yapıyor demişti arkadaş da. İncir tüketimi ve bulgur sütü arttırıyor. Kuru incir, kuru siyah üzüm ve gün kurusunun kompostosu veya blenderdan geçirip smoothi şeklinde sulandırıp içebilirsiniz. İçine ceviz atarsanız daha besleyici olur. Bu şekilde sütümü arttırdım
A
Asude Ş.
29 Ekim 2025 15:32
Biberon olarak avent 3 numara bbieron ucu kullanıyorum
A
Asude Ş.
29 Ekim 2025 15:33
Sadece sağarak süt veriyorum mama destekli aptamil probutra 1 numara mama kullanıyoruz