Süt Arttırma
99 görüntüleme
E
Elif T. ..
23 Eylül 2025 19:31
20 günlük bebeğim var ilkten çok fazla sütüm vardı süt alerjisinden diyete girdim ve beslenemiyorum sağlıklı sütümün azaldığını farkettim ne yapabilirim
S
Sema E.
23 Eylül 2025 19:52
Ben 4 aydır yapıyorum diyet süt yumurta tahin sütünüzun azalmasının diyetle alakası var mı bilmiyorum ama günlük multivitamin emzirmeye uygun bir marka kalsiyum alamadığıniz için doktor size kalsiyum başlamıştır onu için birde süt artırıcı takviyeler var doktora sorup kullanın ben bestlak damla solgarin takviyesini kullandım
S
Selin E.
23 Eylül 2025 20:15
Ben diyet yapmadım ama size kendi deneyimlerimden bahsedeyim. Öncelikle sıvı alımını yükseltin. Bol bol su= süt. Annemler hoşaf kaynattı ama ben şekerli istemediğim için şekersiz içtim hep ekstra kilo da aldırmadı. Memeleri sıcak tutmak, tepeden meme ucuna doğru masaj yapmak, memeyi taramak da hem arkadaki sütlerin gelmesine yardımcı oluyor, hem de mastit riskini ortadan kaldırıyor. Proteinden yüksek ve bol yeşillikli beslenirseniz bu da sütünüzü artırır. Emzirdikten sonra sağım yapmak beyine hala bebeğin süte ihtiyacı var mesajını verir düzenli sağıma devam ederseniz sütünüz artar. Yine bebeğinizle ten teması, onu sevmek okşamak bile artırır. En önemlisi dinlenme. Ama biliyorum bu zamanlarda bir saat kesintisiz uyumak bile çok büyük lüks. Bir de mamillac damla. Eczanelerde satılıyor içinde bir sürü yağ var tadı da fena değil suyun içine katılarak içildiği için su alımını da destekliyor.