Süt Artırmak İçin
228 görüntüleme
A
Anıl G.
24 Ağustos 2025 18:43
Merhabalar 7 günlük bebeğim var sütüm çok az geliyor mama veriyrouz ama süt artırmak için ne yapabilirim biberona alışırsa meme reddi yaşamaktanda korkuyorum
B
Büşra T.
24 Ağustos 2025 18:55
Öncelikle stresten uzak ve beslenmede helva,rezene çayı bol bol su tüketimi tavsiye ediyorum ben bunları yapmıştım ama doktorunuzla konuşabilirsiniz tabi bir de sağmayı öneriyorlar
M
Mine G.
24 Ağustos 2025 18:56
Süt ilk hafta fazla gelmiyo bebek kilosu biraz düşüyo. Bebek sık sık düzenli emmeye devam ederse onun ihtiyacına göre artıyo. Bizde öyle oldu en azından. Eğer bebeğin emiyorsa bol bol emzir :)
A birde her gün mutlaka ılık duş al ve bol et tavuk ye
A birde her gün mutlaka ılık duş al ve bol et tavuk ye
H
Hatice Ö. ..
24 Ağustos 2025 19:07
Kesinlikle bol su tüket. Benim de bir ara sütüm azalmıştı bol su içtim ve bol bol emzirdim artmaya başladı.
G
Gökçen O.
25 Ağustos 2025 07:46
Lacmix diye bir vitamin var. Mümkünse uyuyun, bol su için, vitamin alın ve yemek yemeyi ihmal etmeyin ama enn faydalısı sık sık emzirmek bebek talep ettikçe süt geliyor merak etmeyin ben o dönem yaptığım strese üzülüyorum.
R
Rumeysa K.
25 Ağustos 2025 20:59
Her Emzirme sonrası sağım yapın 15. Dk kadar. 3 litre muhakkak su için.yaptıgınız sağımda süt gelmiyor diye moral bozmayın zaten gelmeyecek gelsin diye uyarı vermiş olacaksınız.gece bebeğiniz emmezse 2 saatte bir 20 dk sagım yapın. iki göğsünüzü gece sağımını yada emzirmesini atlamayın.birde sütüm az sütüm yok diye stres yapmayın.stres sütün çıkışını baskılar.protein almayı unutmayın inanın gelecek henüz çok küçük bebeğiniz.boşaltamıyor olabilir göğüste süt kalırsa vücut bu kadar yeter diye algılar sütü az üretir o yüzden bol bol emzirin.hatta yapabilirseniz mamayı eds yöntemi ile verin bu çok daha etkili olur.bebeğinizle ten tene temas yapın bol bol oksitosin hormonunuz artacak buda sütü artıracaktır.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
13 Eylül 2025 13:09
Merhaba öncelikle hayırlı olsun bebeğinizi güzel sağlıklı bir şekilde büyütmenizi dilerim sütünüzü arttırmak için her 2 saatte bir Bebeğinizi 10-15 dakika aktif bir şekilde emzirmenizi öneririm bebeğin kesinlikle memede uyumasına izin vermeyin emzirme sonrasında gerekirse hastane tipi elektrikli göğüs pompasıyla sağım yapın ve beslenmenize dinlenmenize dikkat edin eğer bu şekilde yine sorunu aşamazsanız benimle iletişime geçerseniz yardımcı olurum 05060389958 Numaralı hat üzerinden iletişime geçebilirsiniz