Süt Alerjisi Teşhisi
181 görüntüleme
S
Selin G.
30 Eylül 2025 14:42
merhaba 🌸 2 aylık bebeğimin kakası doğduğu günden beri ara ara mukuslu ve pütürlüydü ama 2 ay kontrollerinden önce zaten günde 1 kere kaka yapan bebeğimin kakasının sürekli mukuslu olduğu ve yaparken gerçekten zorlandığını fark ettim. (Bu arada doğduğu ikinci günden beri süt azlığından mama desteğiyle devam ediyoruz ) Doktorumuza sorduğumda süt alerjisi olabilir dedi beni diyete soktu , bebeğime de hipten aptamilin özel mamasını geçmemi söyledi . Günde normalde 120 ml mama içen bebeğim 2 gündür 80 mlden fazla mama içmedi daha bir kere kaka yaptı ve sürekli sıvı bir şekilde kusmaya başladı . Öncedende kusardı ama peynirimsi kusardı şimdi direk sıvı kusuyor ve bu durum onu mutsuz ediyor sinirlendiği içinde memeyi de reddediyor be sürekli uyku halinde . Ay uzun lafın kısası bebeğimin şuan içinde bulunduğu durumdan memnun değilim . Bu tarz bebekler için Farklı bir mama biliyor musunuz ? Süt alerjisi teşhisi için daha basit bir yöntem biliyor musunuz ? Ben bebeğimin süte elerjisi olup olmadığını deneme yanılma yöntemiyle değil de kan veya gaita yöntemiyle öğrenemiyor muyum yani ? Bu konular hakkında bilgisi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim:)
M
Merve U.
1 Ekim 2025 09:05
Benim bebeğime de süt alerjisi denildi. 1 aydır diyet yapıyorum olumlu bir sonuç alamadım. Mama için doktorun reçete etmesi gerekiyor. Bizim doktorumuz anne sütü diye ısrar ediyor fakat kızım sabaha kadar uyuyamıyor gündüzde aynı şekilde sürekli sancı çekiyor. Ne yapacağımı şaşırdım

Gamze Ö. O. ..
4 Ekim 2025 02:53
Bebeğime sütümün yaramadığını düşünüyorum.. Benim süt ve süt ürünlerine alerjim var aynısının bebeğimde de olduğunu düşüyorum ama kimse kabul etmiyor, alerji testi yapalım dedim, bu kadar küçük çocuğa (4. Ayına girdik ama 35+3 de doğduk) alerji testi yapılmaz denildi.. Gaz sancısı, sürekli kusma (peynirimsi, sadece su, kıvamlı) sonra kolik bebek, reflülü değil denildi.. Bir sürü mama değiştirdim bu seferde hiç içmemeye başladı içince doymamaya başladı.. En son kendi kendime karar verdim biz gaz damlası aldım (eczacı önerdi) ve aptamil 1 mama kullanmaya başladım. Rutinimiz şuydu; 10 dk sağ göğüs sonra gaz çıkart 10 dk sol göğüs sonra gaz çıkart 60 ml ya da 90 ml mama sonra gaz çıkart ve ben doğduğundan beri 2/3 saat kuralına uyamadım çünkü sürekli uyuyordu ben de akışına bıraktım.. Bu arada inanılmaz meme reddetti yaşadık ilk doğduğunda lansinoh s biberondan sonra göğüsümü kabul etmeye başladı.. Göğüsüme alıştıktan sonra Dr Browns Anti kolik P biberonu kullanmaya başladım.. Son olarak artık gaz damlası vermiyorum ve Dr Browns Anti kolik 1 numaraya başladım.. Çünkü biberon gerçekten çok önemli bebeğimin gaz sancısı azaldı, kusmaları azaldı.. tabi ki bitmedi ama azaldı..
M
Merve D. ..
4 Ekim 2025 18:09
Bebeğim 40 günlük egzaması tüm vücuduna yayıldı. Kakası da mukuslu ve çok gaz sancısı çekiyor. Kakasını çok gürültülü yapıyor. Meme reddi yok kilo alımı çok iyi Huysuz ve çok ağlayan bir bebek değil uykuları düzenli. Süt alerjisi mi değil mi anlamadım. Daha önce yaşayan biri yardımcı olursa çok sevinirim
H
Hatice T.
4 Ekim 2025 18:22
Merve hanım aynı sorunları bende yaşadım şuan 4 aylık olacağız alerji testi yaptılar negatif ama ben ne zaman peynir süt ürünü ve susam içeren tahin vb yasam anında vücudunda başlıyor .Yaralar icin locoderm diye kortizonlu krem verdi sürdüm çok şükür iki günde azaldı ama çok kullanılmamlası gerekiyormuş onun haricinde sadece su ile duş aldırıyorm hergün.Mustelanın stelapia nemlendirici olrak kullanıyorum.Ama kesinlikle alerji doktoruna görünün .Çok geçmiş olsun
M
Merve D. ..
4 Ekim 2025 18:45
Teşekkür ederim. Pazartesi randevumuz var ama çok stres yaptım o kadar zor bir durum ki Allah kimseye yaşatmasın negatif çıkınca doktor diyet önermiyor mu acaba
H
Hatice T.
4 Ekim 2025 19:38
Vücudundakiler tammaen bitene kadar yeme sonrasında yavaş yavaş açarsın dedi ama en küçük şeyde başa sarıyor .Umarım tamamen bittiği günleride görürüz.siz nemlendirmeyi ihmal etmeyin banyo için suyu ılık olsun sıcak değil
Y
Yasemin K.
4 Ekim 2025 19:47
Arkadaşımın bebeğine 45 günlükken teşhis konuldu. Özellikle yanaklarında egzama vardı doğduğundan beri. Gaz sancısı çekiyordu. Meme reddi yaşadıkları için arkadaşım mama verdi ve bebeğindeki egzamalar tüm vücuduna yayılıp iyice huzursuz oldu. Hastaneye götürdüler ve kan tahlillerinde süt alerjisi çıktı. IG kazein diye bir değer vardı o bayağı yüksekti ve diğer bağışıklığı gösteren IG değerleri de sıkıntınlıydı. Deri testi veya deneme yanılma diyet olayına hiç gerek duyulmadı. Bahsettiğim testler Şehir hastanesinde yapıldı ve arkadaşım diyete başladı, ayrıca bebeğine özel mama verildi. Fikir olsun diye yazdım. Hepinize geçmiş olsun