Süt Alerjisi mi?

158 görüntüleme
Ayşe D.

Ayşe D.

11 Eylül 2025 20:19
oğlum doğduktan 3 hafta sonra mukuslu ve köpüklü kaka yapmaya başladı huzursuzdu ve kakasını zor yapıyordu doktor relaktaz başlattı bi rahatlama gördük ama şu an aynı durum damlaya rağmen tekrarladı 2 ay 20 günlük çocuk doktoru normal dedi ama huzursuz olunca içime sinmiyor. mukuslu yeşil kaka ve köpüklü kaka normal mi? bi şey yapmam gerekir mi? huzursuzluğu var
S

Sembo

11 Eylül 2025 20:35
Kendiniz diyet yapın 10 gün eğer normale dönerse süt alerjisi denilir hala devam ederse başka bir şeye alerjiside olabilir örneğin yumurta gibi bizim ona alerjimiz vardı 4. Ayda anlaşıldı o kadar doktora sormama rağmen normal dendi gazlı bebek dendi 4. Ayda egzamalarda çıkmaya başlayınca alerji olduğu anlaşıldı
A

Ayşe N. D.

11 Eylül 2025 21:09
Aylarca alerji diyeti yapmış bir anne olarak cevaplıcam sorunuzu öncelikle kaka takibini çok iyi yapın kakada tek başına mukus çoğu zaman çok birşey ifade etmiyor bu sebeple normal diyorlar size kan varmı küçük nokta noktada geliyor olabilir kakayı baya incele laktoz intoleransıda olabilir kendin tüm süt ürünlerini kes paketli gıdaların içeriğini oku süt proteini olan hiç birşey tüketme ummadığın şeylerin içinde süt proteini mevcut 6.aydan sonra süt alerjisi geriler çoğunlukla 9 10 ay gibide geçer zorlu bir süreç anne için sıkı bir diyet şart bu arada bağırsak tepkililer çoğunlukla deri testinde de çıkmaz çocuğun ne alerjisi varsa deneyerek bulacaksın süt olmadı yumurta o olmadı kuruyemiş ne tüketiyorsan takip ederek tüket en zor kısım bulmak
Ayşe D.

Ayşe D.

12 Eylül 2025 03:57
süt alerjiniz varken kilo alımınız nasıldı
A

Ayşe N. D.

12 Eylül 2025 19:11
Gayet normal seyretti sadece ek gıdaya geçerken zorlandım atıyorum bi yoğurt yediremedim sevmediği birşey olunca insanlar yoğurda katıp yediriyordu çocuklarına ben yapamadım peynir , peynir altsuyu vs yapamadım yumurta alerjiside vardı yediremedim başlangıçta hiç bilmediği tatlar olunca şuan 13 aylık hala zorlanıyorum yedirirken
B

Büşra Ü.

13 Eylül 2025 08:30
Aysegül hanım merhaba bebeğimde mukuslu kanlı kaka başladı dr dizanteri olabilir diye ilaç verdi geçmedi toplu iğne başı kadar devam ediyor öncesinde kılcal damar gibiydi şuan mukus yok. Alerji için kan verdik süt ürünü gluten kuruyemiş et türevlerine bakıldı negatif çıktı sonuc. Ben 3 haftadır kendim süt ürünlerini kestim. 12 gündür de tüm alerji olabilecek yumurta domates kuruyemiş besinlerini kestim. Dr gluten de hurmada yeme dedi hurma süt yapıyor diye onu yiyordum kendi sütüm azaldı bebeğim günün sonunda boş memede kalıyor neyapacagımı şaşırdım. Siz nasıl yöntem izlediniz bu besinleri eleyip yeniden eklerken
Ayşe D.

Ayşe D.

13 Eylül 2025 11:26
bende diyete başladım mecburen teşekkür ederim @ayşenurdemir
B

Büşra Ö. ..

14 Eylül 2025 22:19
Ayşe hanim merhaba benim de bebegimin süt urunlerine alerjisi var bes aylikken kanli mukuslu kaka oldu süt urunlerini tuketmeyi kestim duzeldi kakasi su an alti aylik ek gidaya baslayacam ne zaman yogurt vs yedirmeye baslayabilirim acaba? Bir de siz kalsiyum icin takviye aldiniz mi
A

Ayşe N. D.

15 Eylül 2025 07:08
@büşra ünal
Öncelikle hepsini aynı anda kesmedim ilk önce birinden emin ol sonra diğerlerini dene tüm hepsini kesersen hangisinin olduğunu anlayamazsın ilk süt ürününden başla bir diyetin cevap vermesi zaten 1 aylık süreç
A

Ayşe N. D.

15 Eylül 2025 07:11
@büşra özdemirli
Merhaba alerji doktorumla birlikte diyet açma sürecini ilk önce kendinde sonra bebeğinde devam ettim süt merdiveni yazın Google da çıkıyor ona göre diyetinizi açabilirsiniz ben 8 aylıkken ufak kaçaklarımda farkettim birşey olamadığını sonra doktorumla konuştum geçmiş olabilir diye diyeti açtık yavaş yavaş

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir