Süt Alerjisi Laktoz Emilimi Sorunu
67 görüntüleme
L
Leyla D. ..
5 Kasım 2025 21:45
Bebeğim 6 aylık 10 günü yakındır geceleri asla uyumadı. Doktora gittiğimde yoğun gaz problemi var dedi. Gerekli ne varsa zaten hepsini yapıyorum dikkat ediyorum.en son gittiğimde laktozla ilgili şeyler söyledi damlavs verdi. Araştırdım biraz süt ürünleri diyetiyapmam gerekiyomus sanırım. Kakası inanılmaz şekilde Keskin asitli ve sirke gibi kokuyo benimle aynı problemi yaşayanvar mi ne yapmam gerekiyor. Hippmama kullanıyorumve emziriyorum
S
Sevgi K.
5 Kasım 2025 21:48
4 ay civarında inek sütü alerjisi çıktı peynir yoğurt süt gibi ürünleri kesmiştim. Onun için ayrı mamalar var inek sütü tokeransı olan bebeklere özel. EvolvianınDoktorum onu önerdi ama içiremedim ben anne sütünden devam ettik mecburen. Şimdi geçti tüketiyorum bu ürünleri. Ama bizimkinde küçük kan lekeleri de oluyordu. Sizde var mı çok minik oluyor?
C
Ceyda N. S.
5 Kasım 2025 22:10
Bebeğime 1 haftalıkken bu tanı kondu. 2 aylıkken gastrolojiye götürdüm. Kakasında kan yoksa yoktur dedi. Cildi çok kuruydu ve kızarıyordu vucudunun belli bölgeleri. Cildi hassas kuru dediler ben normal yemeğe devam ettim. Bebek çok huzursuzdu. 4. Ayda emmeside biraz azalınca atak sandım biraz daha bekledim. Sonra dayanamadım alerji testi yaptırdım. Bir sürü şeye özellikle laktoza ve mandalinaya alerjisi çıktı. Damla verdi kullanıyoruz. Süt ve süt ürünlerini 2 haftadır hiç tüketmiyorum. Doktor biraz açıcak sanırım diyeti. Tek doktorda kalmamanızı öneririm. Ben 3 doktor gezdim gastroya götürdüm asıl alanı muayne etmeden yoktur dendi. Çocuk mahvoldu. Emzirmeden önce damlayı veriyorum. 4 damla falan. Ama bu seferde kaka çok cıvıklaştı. Ne yapıcaz bilmiyoruz
C
Ceyda N. S.
5 Kasım 2025 22:15
Yani şu an için çaresiz kaldık. Dişte geliyor laktoz alerjisi var. Hiç uyumuyor. Derdinize derman olamadım ama aynı süreçten geçtik. Diyet yapıp arada açıp. Pişmiş süt yoğurt deneyin. Aniden çiğ süt yoğurt yemeyin. Atıyorum. Yoğurt çorbası pişmiş deneyin ben ilk böyle açmıştım ama yine sorun oldu. Doktor 3 yaşa kadar bu durum devam edebilir dedi. Ek gıdaya geçmeyi uzatıcak. Laktoz alerjisi sıkıntılı Allah yardımcınız olsun.
B
Buket S. ..
5 Kasım 2025 23:35
Merhaba bizde de inek sütü alerjisi var sanırım doktorumuz süt ürünlerini bıraktırdı 10 gün sonrasında 3 gün yoğurt 3 gün çiğ süt tüketeceğim kesin tanı için kakada minik kan damlaları oldu bir iki kez , yoğurt tükettiğimde kan gelmedi şimdi süte bakacağım
Alerji testini nasıl yaptırdınız?
Bu süreçte diyetisyen desteği aldınız mı kalsiyum desteği için
Alerji testini nasıl yaptırdınız?
Bu süreçte diyetisyen desteği aldınız mı kalsiyum desteği için