Süt Alerjisi

102 görüntüleme
M

Merve U.

10 Eylül 2025 12:36
7 haftalık bebeğimde süt alerjisi olduğunu söyledi doktorumuz. Süt alerjisi olup mama kullanan var mı? Hangi mamayı kullanıyorsunuz?
E

Elçin G.

10 Eylül 2025 12:41
Bu sonuca nasıl ulaştı doktorunuz? Test yaptı mı? Yada bebeğinizdeki belirtiler nelerdi? Benim bebeğimin süt alerjisi vardı bir doktor bana emzirme mama ver dedi. Aptamil pregomin syneo kullandım. İyi bir mamaydı ama şuan keşke bir alerji diyetisyeni ile görüşüp diyet yapıp emzirmeye devam etseydim diyorum. Direkt mamaya geçmek uzun vadede beni yordu. Bebeğimide yordu bence. Bir anne olarak deneyimim ve ricam çok katı bile olsa diyet mutlaka diyet yapıp emzirmeye devam edin
M

Merve U.

10 Eylül 2025 12:46
Vücudundaki lekeler için doktora başvurduk. Kızarıklık, ishal (5ten fazla ve mukuslu) , burun tıkanıklığı olunca süt alerjisi dendi. Diyet önerildi. Çok huysuz olduğu için sürekli emiyor ve belli bir yerden sonra doymadığını düşünüyorum, emerken ağlamaya başlıyor bu yüzden mama düşünmeye başladım.
C

Ceyda A.

10 Eylül 2025 12:48
Merhabalar Merve hanım geçmiş olsun az stresle geçirirsin umarım süreci elçin hanıma katılıyorum eğer elinizden geliyorsa kesinlikle emzirme ve diyet öneririm çünkü mamalar reçeteli olarak geçiyor ve ulaşmak oldukça zor İnstagramda @baturalpsmom kullanıcı isimli Funda avcı hanım var elinde fazla mama olanlar birbiriyle iletişime geçiyor dilerseniz bi göz gezdirin 😇
E

Elçin G.

10 Eylül 2025 14:17
Merve hanım selamlar emdikçe daha çok gelecek sütünüz ve inanın doyacak. Klişelerden ziyade anne sütü inanın çok mucizevi. Ben şuan diyet yapmadığıma ve mamaya başladığıma çok pişmanım. Siz bu pişmanlığı yaşamayın. Birde mama içerken biberona alışacağı için meme reddi yaşayacak malesefki. Bu sizi mental anlamda yoracak. Ve bu mama normal mamalar gibi güzel tadı olan bir mama değil alıştırmak içinde zorlanacaksınız malesef. Çok ihtiyaç olursa mamayı süt kaşığı ile içirin biberon vermeyin derim. Evlatlarımız sağlıkla hayırla büyüsün inşallah dilerim kısa zamanda geçer
M

Merve U.

10 Eylül 2025 15:22
Çok teşekkür ederim Elçin ve Ceyda Hanım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir