Sürekli Tekrarlayan Mastit
150 görüntüleme

Cansu A. ..
17 Haziran 2025 11:59
Merhaba, oğlum bu ay sonunda 10 aylık olacak. Bu zamana kadar sanırım 5 ya da 6 kez mastit olmusumdur..yaşayan bilir acısı çok kötü, ne bebeğine ne kendine faydası oluyor insanın. Artık bu mastit korkulu rüyam oldu, psikolojim bozuldu, emzirmek bir eziyete dönüştü benim için. Bu ay sonunda sütten kesmeye mecburum, bebeğime kendime bakabilmek için ama bu süreçte mastit olmadan nasıl ilerlemeliyim? Süt azaltan bir ilaç vs var mı? Bu süreci yasayanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
İ
İrem A.
17 Haziran 2025 12:21
Benim sütüm o kadar fazlaydı ki sağmama rağmen mastit olurdum sürekli ayda 1 filan antibiyotik kullanacak seviyeye geliyordum en son genel cerrahiye gittim zaten sütten de kesecektim dostinex diye bir ilaç verdi 3 doz kullandım her hafta 1 tane içtim o bile kesmemişti hala mastit oluyordum elle sağdım bu süreçte sadece ama mastitten yine kaçamadım ben de hiç ellemedim yine gittim antibiyotiğimi kullandım süt kesilene kadar ağrı kesici de kullandım 2 ayın sonunda sütten de mastitten de kurtuldum. Bu kadar süt olup fışkırdığı için bebek de emmiyordu zaten sadece pompa da memeyi tam boşaltmıyor 2 saatte 1 sağım yapmazsam göğüslerimin ağrısından felç inecek gibi oluyordum. Gidin genel cerrahiye onlar ilacı yazar siz de rahat edersiniz

Cansu A. ..
17 Haziran 2025 12:47
Çok teşekkür ederim yanıtınız için, gerçekten dayanılacak gibi değil...
H
Hamide S. Y. ..
17 Haziran 2025 13:53
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki hiperlaktasyonum var benim de 5 aylık bebeğim ve her hafta mastit oluyorum doktorum bebekten mikrop geçtiğini ve sütüm yağlı olduğu için sürekli tekrar ettiğini söyledi her gün defalarca sağım yapmak zorundayım yoksa daha da kötü oluyor her bir gün geçtikçe az kaldı diyerek teselli ediyorum kendimi (1,5 yıl kadarcık)
Ama geçecek ve ilerde bu günlerimizi bile özleyeceğiz inanıyorum.
Ama geçecek ve ilerde bu günlerimizi bile özleyeceğiz inanıyorum.

Cansu A. ..
17 Haziran 2025 13:59
Hiperlaktasyon bende de vardı, ilk aylarda. Ek gıdaya geçince az da olsa azaldı ama mastit belası ne yazık ki gitmiyor. Ben de de 1 yaşına kadar dayansam diyorum, yani 2 ay daha. Ama sürekli antibiyotike maruz kalıyorum. Acısı, sızısı çabası. Psikolojim gitti cidden, sürekli göğüslerimi yokluyoruk sert mi değil mi diye..bu arada benim gittiğim hastanedeki cerrah ve hemsire elektrikli pompa ile sağmanın Hiperlaktasyonu daha da artırdığını söyledi, yani beyin 2 bebek var olarak algılayıp daha cok süt üretiyormuş. Onun yerine elle sağmamı veya bu mochi tarzı pompaları önermişlerdi. Elektrikli ile yapıyorsanız şayet paylaşayım dedim. Sağarken de göğsü tam boşaltmayın bu da süt üretimini artırıyor, göğsünüz rahatlayacak kadar yapın, öyle demişlerdi. Annelik çok güzel ama aynı zamanda çok zor, Allah yardımcımız olsun 💜
İ
İrem A.
17 Haziran 2025 14:21
Benim bebeğim emmediği için mecburen pompa yapıyordum çünkü süt bir çeşmeden akar gibi fışkırarak akıyordu ve durmuyordu 🤦🏻♀️ hortumu ağzına sokup çorba içmeye çalış yapabiliyorsan bebek de emebilir demişti doktor yani ben mecburen pompa yaptım mochiyi takıp bırakıyordum göğsümde ondan taşıyordu gece göğsüme bebek bezi koyup yatıyordum sabah yatak göl içindeydi yerler de öyle. Bana da sağım yap mutlaka yoksa mastitin çok ileri boyuta gidecek demişti. Ve benim de sütüm çok yağlıydı acaba hiperlaktasyonda böyle mi oluyor 🤷🏻♀️
Ben emzirme günlerini özlerim de sağım yaptığım günleri asla. Hala göğsümün etrafındaki yaralardan kalma izleri geçmedi bembeyaz derisi düzelmedi çok acı çekiyordum. Emziren anne görünce gözlerim doluyor ama göğüslerimin ağrısını hiç özlemiyorum bu da benim ikilemim 🥲 Annelik hep bir sınav hali allah aklımızı korusun 😅 hala daha gösğümden birkaç damla süt gelir eskaza emzirsem gelecek demek ki 🥲
Ben emzirme günlerini özlerim de sağım yaptığım günleri asla. Hala göğsümün etrafındaki yaralardan kalma izleri geçmedi bembeyaz derisi düzelmedi çok acı çekiyordum. Emziren anne görünce gözlerim doluyor ama göğüslerimin ağrısını hiç özlemiyorum bu da benim ikilemim 🥲 Annelik hep bir sınav hali allah aklımızı korusun 😅 hala daha gösğümden birkaç damla süt gelir eskaza emzirsem gelecek demek ki 🥲
T
Tuba K.
17 Haziran 2025 16:11
Bende aynı durumdan muzdarıbım ılk annelıgım 26 gunlugum kahramanmarasta tekım ve kımsem yok burda hastanede gogus agrımdan aglaya ağlaya dolanıyordum agrı kesıcı ve antibiyotikle gecen hafta gectı ama bu hafta tekrar edecek gbı emzırme egıtımı alayım dyorum 5 bın tl 😒 blok emzırme yontemıne ve soguk uygulamaya baslıcam

Cansu A. ..
17 Haziran 2025 16:25
Öncelikle size de çok geçmiş olsun. Soğuk değil de ılık kompres öneririm, ılık sıcak su torbası veya ılık duş. Kanalı açarsk Süt akışını ılık/sıcsk su sağlıyor. (Gittiğim genel cerrah tavsiyesi) Ben soğuk yaptığımda iyice tıkanıp davul gibi şişmişti. Zaten antibiyotik ve parol verip yolluyorlar ne yazık ki bu mastit yüzünden kaç kutu antibiyotik içtim... o yuzden bir an once oğlum 1 yasına girsin istiyorum, 1 yasından sonra anne sütü zaten o ilk 6 aydaki gibi olmuyormus etkisi azalıyormus.
H
Hülya N. İ.
17 Haziran 2025 16:28
Bende hiperlaktasyonu olan biriyim kizim 3 aylık cok kez mastit oldum ne ilac ne bitkiler ise yaradi. Ama bir tavsiye ile kurtildum diyebilirim. Oncelikle sakin olun bakin cok araştırdım ve insan nasıl kötu oluyor farkindayim. Sakin olun sutunuz olmasa emin olun daha kotu hissederdik dedim kendime hep . Memenizi nasil sagarsaniz sagin asla tam sagmayin hep rahatlatın. Once memeninizi muayene edin maatit olan yere sıcak uygulama yapin 5 dk sonra sagin orayi ozellikle ovun mumkunse elle sagim tabsiye ederim yada dusuk ayarda makine ile. Bu arada oteki göğsünuze buz uygulamasi yapin ki vucut sut uretimi uyarisi yapmasın o göğüs dolmasin. Mastitli gogsu sagin ve sonrasinda ona da buz uygulayın dolmayi geciktirir. Her olcak gibi oldugunda erken fark edip kontol altin alınabiliyor. Ve memeyi tam bosaltmayin yani gerekirse biberon la bu islemleri tekrarlayip sutu azaltin ve birikeni cocugunuze verin. Bazen mesela sicak uygulama sonra emzirme sonra hemen soguk yapardim .ama emzirirken veya sagaeken oteki memeye de soguk uygulama murlaka yapin. Boylece o memeyle ugrasirken oteki dolmamış olur. Gecmis olsun sabredin murlaka geçiyor