Sürekli Tekrarlayan İdrar Yolu Enfeksiyonu
87 görüntüleme
A
Aslı A. S.
25 Haziran 2025 18:02
Merhaba hocam,
Kızım tam 6 aylık Doğum kilosu 3250 şu an 9 kilo hızlı kilo alan bir bebek sadece anne sütü ve ek gıdaya başladık 4. Aydan sonra demir ilacı başladık o zamandan bu yana sürekli tekrarlayan kabızlık akabinde gelen popo çatlağı başladı aynı bu süreçte 2 defa idrar yolu enfeksiyonu oldu sebebi nedir acaba ?
Kızım tam 6 aylık Doğum kilosu 3250 şu an 9 kilo hızlı kilo alan bir bebek sadece anne sütü ve ek gıdaya başladık 4. Aydan sonra demir ilacı başladık o zamandan bu yana sürekli tekrarlayan kabızlık akabinde gelen popo çatlağı başladı aynı bu süreçte 2 defa idrar yolu enfeksiyonu oldu sebebi nedir acaba ?
H
Havva D.
16 Ekim 2025 11:35
Merhabalar, aynı sorun bende de var. Kızım 2 kez antibiyotik kullanmasına rağmen enfeksiyon sürekli tekrarlıyor şu an 7.5 aylık ve 5.aydan beri enfeksiyonu tekrarlıyor. Doktor biz artık bir şey yapamayız araştırma hastanesine götürün nefroloji baksın dedi. Sizin süreç nasıl ilerledi öğrenebilir miyim ? Devam ediyor mu hala ?
S
Sıdıka K.
21 Ekim 2025 02:58
Merhaba aynı durumdayım havva hanım ne dediler size
H
Hatice S.
21 Ekim 2025 09:04
Merhabalar ben de aynı durumdayım ben araştırma Hastanesi sen nefrolojiye götürdüm. İdrar tahlili yapıyorlar son daire kültürü alıyorlar çok zor oluyor. Sintigrafi istiyorlar. Ultrasunda böbreklere bakıyorlar. Koruyucu antibiyotik yazıyorlar bizde durum hala aynı bir şey değişmedi götürmem lazım ama uzun süredir götüremiyorum çünkü çocuk yılda artık. Ben de bilmiyorum ne yapacağım.
H
Hatice S.
21 Ekim 2025 09:05
Sonda ile
A
Aslı A. S.
21 Ekim 2025 09:09
Bizimki düzeldi çok şükür ekstra bir şey yapmadık ultrason ile kontrol edildi bir sorun yoktu daha sonra sonda ile idrar alındı o da temiz geldi tekrarı yaşanmadı belki idrarı evde yaptırıp gmtp
A
Aslı A. S.
21 Ekim 2025 09:09
Götürdüğümüzzaman enfeksiyon çıkma riski daha yüksek çıkıyor doktordan rica edip kendi almasını isteyin ben öyle yaptım