Sünnet
133 görüntüleme
T
Tuğçe Y.
6 Eylül 2025 00:58
Oğlumu tam 5 aylıkken sünnet ettirdik. Pipi ucu açıklığı çok dar olduğu için sünnet derisini geriye açarken bile çok fazla acı çekti sonra orada enfeksiyon olduğu söylendi sünnet lokal anesteziyle yapıldı işlem sırasında da çok ağladı. Yüzüstü dönmeyi de çok seviyor ama bir haftadır buna izin vermiyoruz çok fazla bunaldı gibi geliyor bana. Sünnetten iki gün sonra pipide aşırı bir şişlik oldu çok korktum öyle görünce gittik tekrar doktora gösterdik kantaron yağı ve yeni bir tedavi verdi neyse akşama evde bir anda ateşlendi o gece sabaha kadar acil servisteydi. Ertesi gün de pipisinin ucunda yapışıklık oldu yine hastanede aldık soluğu. O yapışıklığı açarken de çok canı yandı. Şimdi de özellikle geceleri çişini uzun süre yapmadığı oluyor yapınca da feryat figan. O kadar zorlandıkki sebebi pipinin anatomisi mi yoksa işlemle alakalı mı bilmiyorum. Son bir haftadır hayatımız altüst oldu. O kadar güzel bir rutinimiz vardı ki şimdi ise sadece ağlamalar. İnşallah en kısa zamanda eski huzuruna kavuşur yavrum.
E
Ece A.
6 Eylül 2025 02:45
Çok geçmiş olsun. Allahım şifa versin inşallah yavrunuza tez vakitte. Biz de 3 aylıkken sünnet olduk şükür bi sıkıntı yaşamadık ama operasyon sırasında benim bebeğim de çok ağladı. Sünnetten 1 gün sonra da sürekli o bölgeyi su ile yıkayarak dikişlerin ve akıntının bu şekilde gideceğini söyledi doktorumuz. 4 gün içinde de iyileşti. 10 gün sonra da bişey kalmadı. Sizinkide toparlayacaktır kısa sürede. Yapışıklık olmaması için de deriyi heri çekme işlemi uygulayın dedi doktor, ilk zamanlar canı açıyor geri çekme işleminde ama zamanla toparlıyor, şuan 6,5 aylık ve ben her bezi açtığımda yapışıklık olmamasına adına deriyi geriçektiriyorum bebeğim hızlı kilo alan bi bebek olduğu için, doktor bezi bırakana kadar bu işlemi günde 2-3 kez yapın dedi. Bu zamana kadar hiç yapışıklık yaşamadık. Ama sünnet bende de travma etkisi yarattı.

Yiğidonun a.
6 Eylül 2025 20:56
Umarım kısa sürede atlatırsınız ama biz de böyle bişey yaşamadık. İki aylıkken sünnet yaptırdık. İlk çişte bile ağlamadı henüz dönemiyodu kremlerini düzenli sürdük. Dikiş değil klips vardı daha sonra pipi iyileşme sürecine girdi kabuklanma tarzı bi belirti yaşadık. Daha sonra yavaş yavaş normal halini aldı. Dediğiniz gibi sizin bebeğinizin sünnet derisiyle alakalı olabilir ama bu durumda da sünneti ertelemeyi doktor teklif edebilirdi.
F
Fatma S. ..
6 Eylül 2025 21:07
Sünnet yapıldıktan sonra 10 gün iyileşme süreci dedi. 10 günden sonra kontrol etti ve gösterdiği uygulamayı yapmamı istedi. Günde 2 defa pipinin dibine bastırıp sünnetli kısımı açıp vazelin sürün yapışma olmasın dedi. Ayrıca biz 8 aylıkken yaptırdık ve sünnetten sonra eve gelince dönmeye başladı. Sizin durumunuzu bilmiyorum tabi ama o vazelin işini bir sorun isterseniz tekrar yapışma olmaması için