Suni Sancı ile Doğum

256 görüntüleme
B

Büşra ..

23 Ekim 2025 19:45
Suni sancı ile doğum başlatıldı. Yaklaşık 3.saatten sonra sancılar şiddetlendi.8 saat boyunca sancı verildi ama sadece nstye bağlayıp yatırdılar hareket etme olanağı sağlamadılar. Bi ara uzandığım yerde ayaklarımı sedyeden aşağı salladım o bile rahatlatmıştı. Sürekli alttan muayene yapıldı açılma 2 cmde kaldı. Suyum da sürekli durmadan aktığı için en sonunda imza ile sezaryene alındım. Suni sancı esnasında hareket etmeniz kısıtlanmış mıydı? Hareket edebilseydim daha rahat geçirirdim diye içimde kaldı. He şunu da söyleyeyim suni sancının son 2 saati sancılar 10-20 saniyede geliyodu en son eşim sancıları not ediyodu sancı durunca bitti diyodum der demez yine başlıyodu eşim bile yorulmuştu nefes almaya halim kalmamıştı sezaryeni keşke baştan olsaydım böyle olcağına dedim. Ama şimdi acaba yürüseydim plates hareketleri yapabilseydim rahatlayabilseydim yapar mıydım diye içinde ukte kaldı. Sürekli yatırmaları normal bir durum muydu?
S

Sümeyra s.

23 Ekim 2025 19:48
Suni sancı ile doğum yaptım ama hastaneye gittiğimde 6.5 cm ile giriş yaptım. Suni sancı bittikten sonra pilates hareketleri yürüyüş ılık duş hemde sürekli yaptım. Suni sancı da gözler bulanıl görüyor ve tansiyon düşebiliyor riske atmamak lazım ondan istemiyorlar
B

Büşra ..

23 Ekim 2025 19:52
Ama yatakta yan dönemedim bile her yerimden bi kablo. Çok kısıtlandım :( keşke duş ve hareket imkanım olsaydı o kadar sancı çektiğime yanıyorum😀
A

Afra K.

23 Ekim 2025 19:52
Bebeğin kalp atışlarını izlemek için nst çıkarılmıyo bi süre sonra açılma güzel artıyorsa bebeğin kalp atışları da normalse kalkmaya izin veriyorlar. Sizin bebeğinizin kalp atışları normal miydi? Sordunuz mu neden kalkmanıza izin vermediler? Bir de şunu da bilmenizi isterim ben suni sancı ile vajinal doğum yaptım. İnanın vajinal doğumdaki dikişlerin sezeryandan pek farkı yok çektiğiniz acıyla kalıyorsunuz. Travması da cabası. Bence bunu düşünüp kafamızı yormayın bebeğinize ve kendi sağlığınıza odaklanıp tadını çıkarmaya bakın. Orda neolduysa oldu sonuçta bebeğiniz ve siz iyiyseniz gerisini boşverin🤍
B

Büşra ..

23 Ekim 2025 19:57
Kalp atışları normaldi evet. Odada benle eşimi bıraktılar hemşireler bilgisayardan sancımı izliyomuş ona göre geldiklerini söylediler o yüzden ara ara kontrole geldiler. Kalp atışı da normaldi bebeğin kendi halime bıraktılar resmen en son çabuk gelsenize diye bağırıyodum doktor geldi öylelikle. Kesinlikle haklısınız sancıyla bile zorluğunu gördüm ama dediğim gibi o kadar sancıya keşke olsaydı diyorum o kadar 😅çok şükür sağlıklı doğdu sezaryen de korktuğum gibi değilmiş yani başka bi ameliyat olsam yine aynı zorlukta olurdu ölür kalırım sanıyodum anlatılanlara göre ama suni sancı daha beter geldi bana 😅
B

Büşra T.

23 Ekim 2025 20:10
Ben de suni sancı ile doğum yaptım. Sürekli Nst bağlandım fakat yürüyüş yapmaam ve pilates topuna oturmama da zaman oldu. Hatta duş bile aldım sancılarım artınca. Hastane faktörüne çalışanları da önemli bence, çünkü sürekli gelip kontrol ettiler. Ben de eşimle birlikte bu süreci yaşadım ve sorun yaşamadım. Sadece 12 saat ara ara olmakla birlikte son 3 saatim çok sancılıydı.
B

Büşra ..

23 Ekim 2025 20:12
Yaaa bi kaç kere gelip bakıp gittiler onun haricinde yalnızdım odada eşimle. Sürekli sancı geldiğinde hareketsiz kalmak mumya gibi yatmak çok zorlamıştı adet sancısında bile dizlerimizi karnımıza çekiyoruz🥶 çok şükür atlattım darısı tüm hamilelere hayırlısıyla
Betül .

Betül ..

23 Ekim 2025 20:15
Ben epidural ile doğum yaptım.Sancılara dayanamayınca klozete oturup altıma sıcak su tuttuk,pilates topuna oturdum sonra doğuma 10 cm ile gittim.Sabah 7 de hastaneye gittim ilk sancılarımda 15.58 de kızımı kucağıma aldım
C

Ceylan A.

23 Ekim 2025 20:17
Ben de suni sancıyla doğum yaptım ve 9 saat sürdü ve 4 tane suni sancı aldım açılmam ayni benimde 9 saat boyunca 1 santim cüzi de kalmıştı ve çok zordu ayrıca ben 3 gün hastanede yattım erken olduğu için doğumu hemen yaptirmadılar 3 günde kendi ağrımı çektim. en son artık beni doğuma aldilar 37 ye girdigim gün . ben sürekli beni sezeryan alın diye ağlıyordum sıcak duşa çok girdim vücudum suyun sıcaklığından kıpkırmızı olmuştu ve eşimde beni sürekli yürüttü sancım girdiğinde yere çömeliyordum o çok iyi geliyordu 9 saatin sonunda kızımı kucağıma aldigimda bütün ağrılar durdu 🎀suni sancı da tabikide hareket etmek gerekiyor zaten suni sanciyi açılma olmadığı için veriyorlar haraket egzersiz sıcak suyla zorda olsa açılma oluyor.
B

Büşra ..

23 Ekim 2025 20:20
@Ceylan Apaydın yürümenize duş almanıza izin verildi yani of keşke ben de öyle bir hastaneye doktora denk gelseydim boşuna sancı çektim acı çektim gibi geliyo odada eşimle ben napcağımızı bilemedik o an🥶
C

Ceylan A.

23 Ekim 2025 20:31
Benim ebelerim benimle çok ilgilenmediler ve bende nst baglasalar bile karnindan söktüm çünki nefes bile alamıyordum kemiklerim birbirine giriyordu sanki hiç dinlemedim ve sıcak suya girdim yürüdüm çömeldim
C

Ceylan A.

23 Ekim 2025 20:33
O kadar ağrı çekipte sezeryana alınmak zor ve suni sancı ağrısı çekmek gerçekten çok zor yaşayan bilir
C

Ceylan A.

23 Ekim 2025 20:34
Ama bebeğinize saglikla kavusmusunuz Allah'ım sağlıklı uzun ömürler versin.
B

Büşra ..

23 Ekim 2025 20:54
@Ceylan Apydn evet gerçekten zordu ama o acıya rağmen çok mutluyum bebişe kavuştum😍sizin bebişinizin de sağlıklı huzurlu uzun ömrü olsun inşallah❤️
A

Ayşe N. C.

23 Ekim 2025 21:06
Ben de suni sancı ile doğum yaptım çok rahat hareket ettim nst dışında hiç yatmadım
Zehra B. Ö.

Zehra B. Ö.

24 Ekim 2025 11:45
Birebir aynı durumu yaşadım ama benim açılmam 10 cm oldu ancak bebek gelmediği için ve artık kalp atışı zayıfladığı için sezeryana alındım malesef ve 30 gün oldu hala çok sıkıntı yaşıyorum travma olarak kaldı sanırım idrar yaparken bile acı çekiyorum ama doktora gitmeye korkuyorum alttan muayene yapılırsa diye Allah tüm hamilelere kolaylık versin çok zor
Z

Zehra K. ..

24 Ekim 2025 20:07
Ben de suni sancı ile 38.haftada doğım ysptım. Suni sancı dediğim vajinaya fitil tarzı bir şey yerleştirdiler, o rahmi ağzınabaskı yaparak açılmaya sebep oldu 15.30 da takıldı gece saat 3'e kadar açılmam 2 cm di. Saat 4.30 gibi açılmam 5 cm e ulaşınca fitil çıkarıldı. O zamana kadar hareketlerim çok kısıtlıydı fitilin düşmemesi gerekiyordu. Sürekli nst ye bağlı olsam da 2-3 saatte bir ayağa kalkmaya dolaşmaya ve duş almaya fırsat verdiler. 5 cm açılmaya ulaştıktan sonra her şey kolaylaştı, sabah 7.10 da doğum yaptım.
B

Büşra K.

25 Ekim 2025 23:13
Bana da kalkma dediler ama ben yatamaz olmuştum artık hem midem bulanıyordu hem sancılar yatırmıyordu en iyisi yürüyüş geliyordu sizin kısmetinizde öyle varmış zaten hemşireler kontrol etmiştir sizin için en sağlıklısı buymuş öyle düşünün

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir