Suda Doğum

121 görüntüleme
E

Ecem ..

15 Ekim 2025 21:08
Hamileliğim boyunca her zaman suyun beni inanılmaz gevşettiğine inandım. Ve hep ağrım olduğumda gider suyun altında durur gevşerdim.58 kiloydum hamile kaldığımda doğuma girerken 75 😄 kocaman bişey olmuştum. Sağlıklı ilerliyorduk. Doktorumun tavsiyesi üzerine suda doğuma yoğunlaştım. Suyum gelmedi sancım başlamamıştı hastaneye gittiğimde. Suni sancı verdiler. Sabah 10 da başladı. Sonra lağman yapıldı ardından açılmalar kontrol edildi. Derkeeen ıkınma zamanları geldi çattı. O kadar güzeldi ki o an. Odamı tamamenrahat olacağım şekilde dizayn ettik. Buhurdanlık (ıtır yağı) ikeadsn aldığım 9 saatlik tealight mumlar her yerde ve hamileyken dinlediğimiz müzikler…epidural zaten almadım. Ancak o sancı hissi hayatımda hiç unutmayacağım bir histi. Dayanılmayacak değil. Aksine kendini inanılmaz güçlü hissediyorsun. Ve sonrasında suya gelen bebeğim… o anı asla unutmayacağım. Ve o suda çıkıp ilk ona sarıldığım an. Kokusu. Dünyamın en güzel anıydı. Suyun mucizesi diye bir şey var gerçekten. Sonrasında da bebeğim hep o müziklerle banyo yapıyor. Ve suyu inanılmaz seviyor. Ben nedense bunu doğuma yoruyorum. Bu arada o sancıyı o an anca öyle güzel bir şeyle hissetmiyorsunuz bence. Yine doğum yapar mısın deseler yine suda doğum yaparım sanırım 🥰 tabi hastane ve ebelerde bu süreçteçok önemli. Ben doula desteği almamıştım ama şansıma ebemiz inanılmaz ilgili ve tatlı bir kadındı. Daha öncesinde yaptığım nefes egzersizleri ve hareketler zaten çok yeterli oldu. Konuyu tamamen akışında yaşamak gerekiyor. Asla sonrasını düşünmeyin. Zaten o geleceği zamanı ve yolnu biliyor. Kendinize ve bebeğinize güvenin yeterli 🌸 çok sevgiler. Kolaylıkla su gibi akıp geçsin tüm süreçleriniz 🙏🏻
S

Saziye G.

15 Ekim 2025 21:13
Merhaba sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah 🙏 çok güzel hikaye bende kızımda sancılarımı hep suda karşıladım ve inanılmaz rahatlatıcıydı ayrıca hafifletiyor o sancıyı bir süreliğine açılma olduğu esnada masaya alındım doktorum suda kalmamı istememişti bazı risklerden dolayı.
E

Ecem ..

15 Ekim 2025 21:16
Hepimiz sağlıkla huzurla büyütelim 🥰 o bile size çok iyi gelmiştir eminim ki zaten en önemlisi kendimizi riske atmadan doğumumuzu tamamlamak ✨🙏🏻 çok sevgiler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir