Suçlu Hissediyorum
236 görüntüleme
M
Melike ..
12 Ocak 2026 07:57
Bebeğim4 aylık ve uyku sinyallerini takip ediyorum geçilmeden uyutmaya çalışıyorum fakat uykuya dalmakta çok zorlanıyor bir süre sonra ajite hale geliyor çok ağlıyor ben de sabrım tükenmiş oluyor ve çok zorlanıyorum bebeğim uyuyunca vicdanen rahat hissetmiyorum ne yapacağımı bilemiyorum
B
Büşra T.
12 Ocak 2026 08:00
4 aydan sonra normal uyku gerilemesi atak dönem ı
C
Ceren Ç.
12 Ocak 2026 08:16
Merak etme Melike hanım her anne kendini suçlamak için illa bir şey buluyor. Sanki annelikle birlikte bitmeyen bir vicdan azabı paketi aldık. Ve sanırım bu ömrümüz boyunca devam edecek. Merak etme sen iyi bir annesin ve her şey yoluna girecek. Bunu kendine dert edinmem bile bunu gösteriyor. 🌸

Ilgım G.
12 Ocak 2026 08:30
Sizin de rahatlamaya dinlenmeye ihtiyacınız var, suçlu hissetmenizi anlıyorum çünkü ben de öyle hissediyorum, yani size söylediklerimi kendime de söylüyorum. Dinleneceğiz ki sonrasındaki vaktimiz daha güzel geçsin 🌸

Berfu G.
12 Ocak 2026 21:53
Sanırım tüm anneler aynı süreçleri yaşıyor ve bu çok normal, bebekli hayatın akışı da böyle, bilmediğimiz bir şey ve bebeğimizle beraber biz de bu yeni hayata adapte olmaya çalışıyoruz. Ben bu atak sürecinde yaşadığım şeylerden dolayı hissettiğim suçluluğu kabullenerek atlattım. Yani kendime şunu kabullendirdim; “o bir bebek, bilerek ya da isteyerek yapmıyor hiç bir şeyi, bu süreçler ve zorlukla gelişiminin bir parçası ve çok normal, bu süreç böyle devam edecek ve ben de buna bir şekilde alışmak zorundayım, uyumayacaksa uyumayacak, ağlayacaksa ağlayacak ve ben ber koşulda sinirlenmeden, yorulsam da şefkatle bebeğime destek vermek için çabalamaya devam edeceğim çünkü bunun başka bir çözümü malesef yok”. Bunu böyle kabullendiğimden beri bir tık daha rahat baş edebilmeye başladım.
İ
İpek B. Z.
13 Ocak 2026 06:21
4 ay atağı gerçekten bakim veren icin en zor dönem bence, bizim öyleydi en azından. Uykusuzluktan kırılırdi ama uyumak istemezdi, katila katila aglarken birden bir saniye icinde uykuya geçerdi. Sürekli kucak isterdi etrafi görmek icin, evde deli dana gibi gezerdim sabit bir yerde durunca ya da oturunca çıldırırdı, dinlenmek için bebek arabasina koyup üc kilometre yürüdüğümü biliyorum. Insan dinlenmek için yürür mü ya😅 o sirada da ağlardı, millet bakardi ben de ben nasil anneyim diye tribe girerdim daha tecrübem olmadigi için. Beceremiyorum, yapamıyorum, bakamıyorum diye kafayi yerdim. Ama atak gecti ve birden cocuk düzeldi, keyifli zaman gecirmeye başladık, kahkahalar atmaya başladı falan. Bu atak geçsin, emin olun cok rahatlayacaksiniz bebek de siz de🙏🍀🌻🔆
S
Seda
13 Ocak 2026 17:11
4. Ay meme redi uyku sorunu okadar yaşadım ki 6 kilo verdim dinlenemedim allah yardımcınız olsun bizde 5.5 aya kadar sürdü sonra da diş ağrıları başladı