Star Band Kafa Kaskı Tedavisi

115 görüntüleme
T

Tuba Ç. ..

14 Ekim 2025 23:48
Doktorumuz hafif düzeyde sola ağırlıklı yatmaktan kaynaklı eğriliktespit etti ve bu tedaviyi önerdi fakat bu tedavi hem pahalıhem bebek kullanacak mi ya da bu tedavi harici baska bu sorunu nasil çözerim daha önce yaşayan var mı acaba?bebegim 4.5 aylık
C

Cigdem K.

15 Ekim 2025 00:12
Bence henuz erken.karinustu egzersizlerini artirip, aksi yonde yatirarak yol katedebilirsiniz. Bingildaklari hala acik bu aylarda ve degisim sansi yuksek
V

Vahide N. A.

15 Ekim 2025 01:24
Biz 3 aylıkken farkettik sağ tarafa yatamasın diye park yatağına yan yatış yastığı aldık genelde reflü yatağında uyumak istiyor onun içinde de baş kısmını dönemeyecek şekilde ayarladık gün içinde karın üstü zaman geçiriyoruz başını dik tutabildiği içinde kucağımızdayken başını çok yaslamıyoruz birde sol tarafına geçip bol bol konuşuyorum oyuncaklarını gösteriyorum ve doktorunuzun boyun masajı göstermişti onu yapıyorum 1 ay içinde gözle ayırt edilemeyecek kadar düzelme olduğunu söyledi doktorumuz
T

Tuğba B. ..

15 Ekim 2025 04:44
Daha çok küçük düzelir eğrilik olan tarafa doğru yan yatırın bebeğinizi.karın üstü gündüz çok tutmaya bakın düzelir.bizimde kafamızın arkasında düzelme var bende öyle yapıyorum
Emel N. G.

Emel N. G.

15 Ekim 2025 08:54
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Benim bebeğim asimetrik sebebiyle değil bıngıldağı erken kapandığı için operasyon geçirdi o sebeple star band kaskı kullanıyor. Kafa şekil bozukluklarının tedavisinde başın en hızlı büyüdüğü dönem olduğu için özellikle ilk 6 ay çok önemli. Bu alanda uzman bir çocuk nöroloğu kask tedavisini önermişse dikkate almanızı tavsiye ederim. Star band tedavi merkezlerinde her durumda kask uygulaması olmuyor zaten bazen de fizik tedavisi de veriyorlar diye biliyorum. Kask kulağa korkutucu geliyor olabilir. Ancak bebekler hemen alışıyorlar. Biz şimdi tedavinin son dönemindeyiz. Bebeğimin başı çok güzel şekil aldı. Ayrıca kafa şekil bozukluklarının sadece estetik sonuçları olmuyor ilerleyen zamanlarda özellikle göz ve kulak sorunlarına sebep olabiliyor. Cranial tedavi merkezleri ölçümü ücretsiz yapıyor diye biliyorum. Kaygılarınızı anlıyorum umarım yardımcı olabilmişimdir.
Emel N. G.

Emel N. G.

15 Ekim 2025 08:58
Tuğba hanım, siz de Ankara yaşıyormuşsunuz. İsterseniz bu konuda uzmanlaşmış doktor tavsiye edebilirim.
T

Tuba Ç. ..

15 Ekim 2025 13:14
Cok isterim bir de Ankarada üniversitehastanelerinde bunu yapan yerler var mi acaba?
Emel N. G.

Emel N. G.

15 Ekim 2025 20:12
Gazi üniversitesinin ekibinin iyi olduğunu biliyorum. Orada Pelin Kuzucu var. Bebeğimi ameliyat eden doktor Alp Özgün Börcek’ti. O da gazi üni. Ekibinden ama şu an güven hastanesinde. Sizin ameliyat durumumuz yok zaten ama fikir almak için görüşebilirsiniz. Muhtemelen sonrasında sizi Cranial tedavi merkezine yönlendireceklerdir. Orası da bahçelide. Tedavi merkezinde kafa şekil bozuklarında uzmanlaşmış teknikerler var. Star band kask tedavisini onlar yürütüyorlar. Instagram sayfalarına da bakabilirsiniz.
T

Tuba Ç. ..

16 Ekim 2025 16:24
Teşekkür ederim
Emel N. G.

Emel N. G.

16 Ekim 2025 19:37
Rica ederim çok geçmiş olsun.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir