Spina Bifida

108 görüntüleme
G

Gülşah T.

14 Ekim 2025 11:58
Merhaba spina bifida hastalığı hakkında bilgisi olan başına gelmiş olan var mı kız kardeşim 2 gün önce doğum yaptıve bebeğine bu hastalık tanısı koyuldu direkt yoğun bakıma alındı ve perşembe günü ameliyat olacak iyi tarafı şu ki bebek ayaklarını oynatabiliyor hastalığın en hafif aşamasıymış ve sinirlerinde herhangi bir zarar yokmuş yaşayan var mı süreçle ilgili bilgisi olan var mı yardımcı olursanız sevinirim
Ümran A.

Ümran A.

14 Ekim 2025 12:54
Öncelikle geçmiş olsun. Ben fizyoterapistim spina bifidalı çok fazla hastam oldu. Çeşitliliği çokf fazla olan bir hastalık, etkilendiği yere sinire göre kişide bıraktığı hasar farklı oluyor malesef. Siz şanslıymışsınız ki ayakları etkilenmemiş. Hasarı yerigörmeden bir şey diyemem ama ameliyattan sonra sağlıklı bir bebekten çok bir farkı olmaz diye düşünüyorum.
Ümran A.

Ümran A.

14 Ekim 2025 12:57
Zihinsel bir etkilenim görülmüyor genelde zaten. Yürüme sorunu , çiş tutamama sorunu görülüyor. Genelde dışarıya çok açık, pozitif bir birey oluyorlar. Hamilelikte folik asit eksikliğinden kaynaklanabilmekte bu hastalık.
Şifa versin rabbim çok endişe etmeyin inşallah ameliyatınız da çok iyi geçer 🐣
G

Gülşah T.

14 Ekim 2025 14:02
Ümran Hanım teşekkür ederim içime bir nebze de olsa su serptiniz bir sorum daha olacak mutlaka bir hasar bırakıyor mu yani doktorlar en hafifi olduğunu söyledi ama yine de risk var dediler menenjit olabilir demişler kardeşime sinirleri etkilenmemiş mr sonucuna baktığımda yapay zeka öyle söyledi ne kadar doğru bilmem ama
G

Gülşah T.

14 Ekim 2025 14:03
@Ümran Asil
Ümran A.

Ümran A.

14 Ekim 2025 14:13
Yani yüzde yüz bırakmaz denilemez elbette maalesef gülşah hanım, yerine göre değişen riskleri var. Ama dediğim gibi şanslısınız ki sinir etkilenimi olmamış ameliyattan sonra da çok fazla olmaz inşallah sağlıkla büyütürsünüz
G

Gülşah T.

14 Ekim 2025 14:14
Teşekkür ederim çok sağolun 💖

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir