Soru-cevap Zamanı!
2134 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
13 Ekim 2025 07:44
➡️ Emzirme ile ilgili aklınıza takılan soruları bekliyorum. Lütfen sorularınızı “kısa ve net” şekilde yazarsanız daha hızlı yanıtlayabilirim.
Haydi, birlikte çözüm bulalım! 🤱✨
Desteğe ihtiyaç duyarsanız
📞 0506 038 99 58 numaralı hat üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.
Not: Süt artırma, meme reddi, emzirme sonlandırma gibi tüm konularda destek alabilirsiniz.
Haydi, birlikte çözüm bulalım! 🤱✨
Desteğe ihtiyaç duyarsanız
📞 0506 038 99 58 numaralı hat üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.
Not: Süt artırma, meme reddi, emzirme sonlandırma gibi tüm konularda destek alabilirsiniz.
S
Selma S.
13 Ekim 2025 07:46
Bebeğim 3aylık hem anne sütü hem mama veriyorum
Mamayı bırakmak istiyorum fakat aç kalmasından korkuyorum, nasıl bir yol izlemeliyim
Aç bebek her zaman ağlar mı
Mamayı bırakmak istiyorum fakat aç kalmasından korkuyorum, nasıl bir yol izlemeliyim
Aç bebek her zaman ağlar mı
Ş
Şefika N.
13 Ekim 2025 07:47
Bebeğim ne zaman emmek istese sütüm var ama yetmiyor, sağdığımda en fazla 30 ml çıkıyor. (46 günlük)
A
Ahsen B.
13 Ekim 2025 07:48
Günde bir kez biberon meme reddine sebep olabilir mi?

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
Şefika Nehir hanım her zaman bebeğin emdiği miktar fazladır sağılan miktar azdır burada dikkat etmeniz gereken. Bebeğinizin kilo alımı her şey yolundaysa endişe etmeyin
Y
Yasemin A.
7 aylık erkek bebeğim doğum kilosu 2790kg şimdiki kilosu 7.400 kg anne sütü + ek gıda ile besleniyor. Doktorumuz mama verin ek olarak,dedi fakat hiç bir mamanın tadını beğenip içmedi anne sütü yetmiyor ek gıdayı ne kadar hangi sıklıkla vermeliyim uykuları 20 dakikadan fazla değil.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
13 Ekim 2025 07:49
Selma Sarı Hanım bebeğinizin kilo alımı iyiyse mamayı bırakabilirsiniz ama sınırda gidiyorsa ve anne sütüne göre mamayı fazla kullanıyorsanız kademeli olarak sonlandırmanız gerekir mamayı anne sütünü arttırarak mamayı azaltmanız gerekir

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
13 Ekim 2025 07:50
Ahsen Bayraktutan Hanım evet biberon her şekilde meme reddi yapar.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
13 Ekim 2025 07:52
Yasemin Aydın hanım bence bebeğinizin kilo alımı gayet güzel mama vermenize gerek yok anne sütü ve katı gıda ile devam edebilirsiniz ısrar zorlama yapmayın Bebek’te ekstra bir huzursuzluk varsa diş sancısını gidermeye çalışın
M
Meryem T.
13 Ekim 2025 07:56
Bebeğim doğduğundan beri anne sütü alıyor tazyik olayını sonradan farkettim. İlk zamanlar pompayla sağarken görüyordum ara ara ama çok takılmamıştım emme de sıkıntı yoktu.kızım 6 aylık bazen emmeye başlıyor bir anda süt iniyor o zaman tazyikli geldiğini anlıyorum çünkü diğer mememden de akıyor. Bazen artık emmiş 10 dk geçmiş çıkarıyor tazyikli oluyor yine. Nerdeyse 10emmeden 8inde nefessiz kalma olayı yaşıyoruz. O akışına alıştı büyğk ihtimalle aylardır. Hiperlaktasyon yok ama yani göğsüm tamamen boşalıyor emdiğinde göğüslerim yumuşak. Bu durumda sağmak mı mantıklı? Sürdürülebilir gelmiyorsağmak gece uyandı emmek istiyor dur kızım beş dk sağcam gelcem diyemem ki nasıl olucak nasıl yol izlemeli

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
13 Ekim 2025 07:58
Meryem Tepe hanım Bebeğinizi emzirmeden 5-10 dakika önce elinizle ya da mochi süt toplama aparatı ile sağım yapmanız gerekir hafif masajla birlikte. Bebeğiniz mızmızlanmaya başladığı andan itibaren sizin sağıma geçmeniz gerekir tamamen uyanmasını beklemeyin sağım yapmak için

Sinem U. K.
13 Ekim 2025 08:01
Merhabalar, 17haftalık bir bebek ne kadar süre boyunca emdiğinde doyar? Günde kaç kez emzirmek idealdir?. Sağım yaptığımda çıkan süt 50 ya da 60ml civarında oluyor bebek memeden emdiğinde de bu kadar mı çıkıyordur eğer bu kadarsa bununla doyar mı?

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
13 Ekim 2025 08:04
Sinem Uncu Keleş Hanım bebeğinizin kilo alımı güzelse her şey yolundaysa bebek ne zaman beslenmek isterse o zaman besleyebilirsiniz biz karar vermiyoruz bebek kendisi karar veriyor her zaman için bebeğin emdiği miktar fazladır sağılan miktar azdır
Ü
Ülfet İ.
13 Ekim 2025 08:27
Bebeğim 3 aylık bazen memeye geldiği zaman etrafı izliyor onu kendime çevirmemle memeye geliyor bu meme reddi midir? Eğer çok açsa çok güzel emiyor o konuda sıkıntımız yok. Extra olarak çok boğazınatakılıyor süt sürekli boğulacak gibi oluyor sanırım sütüm tazikli bunun için ne yapabilirim?
G
Gözde ..
13 Ekim 2025 09:16
Kızım 37+6 da 3000 gr 49 cm olarak doğdu. Ancak sonradan kilosu 2700 e kadar düştü.
24 günlükken kilosu 3425 gr di. O zaman etrafın süt baskısından dolayı sütüm sürekli azdı.
1 ay 9 günlükken 4175 gr oldu.
2 aylıkken 4890 gr oldu.
3 aylıkken kusuratli gün de olabilir hatırlamıyorum tam kilosu 5400 gr di.
4 ay 9 günlükken 5960 gr oldu. Bugün 5 ay 3 günlük 6155 gr geldi kilosu. Sadece anne sütü alıyor. Ama kilo artışı çok az olduğu için doktor mama mı başlasak dedi mamaya başlamak da sıkıntı değil. Çocuk biberon kullanmayı bilmiyor. Damaklarıyla eziyor emzik de kullanmıyoruz. Çünkü onu da bilmiyor ne yapabilirim yardımcı olun lütfen. En az 500-700 gr aldırmam gerekiyormuş her ay. Mama baslayabiliriz ya da sagdigin sütü ver diyor. Ama sütüm mü az da emmiyor emmek mi istemiyor bilemiyorum. Bazen emdikten sonra 30 cc ye yakın süt çıkıyor. Süt artırmak için ne yapabilirim.Sağdığım sütü biberonla nasıl içerebilirim çünkü biberon kullanmayı da bilmiyor?
24 günlükken kilosu 3425 gr di. O zaman etrafın süt baskısından dolayı sütüm sürekli azdı.
1 ay 9 günlükken 4175 gr oldu.
2 aylıkken 4890 gr oldu.
3 aylıkken kusuratli gün de olabilir hatırlamıyorum tam kilosu 5400 gr di.
4 ay 9 günlükken 5960 gr oldu. Bugün 5 ay 3 günlük 6155 gr geldi kilosu. Sadece anne sütü alıyor. Ama kilo artışı çok az olduğu için doktor mama mı başlasak dedi mamaya başlamak da sıkıntı değil. Çocuk biberon kullanmayı bilmiyor. Damaklarıyla eziyor emzik de kullanmıyoruz. Çünkü onu da bilmiyor ne yapabilirim yardımcı olun lütfen. En az 500-700 gr aldırmam gerekiyormuş her ay. Mama baslayabiliriz ya da sagdigin sütü ver diyor. Ama sütüm mü az da emmiyor emmek mi istemiyor bilemiyorum. Bazen emdikten sonra 30 cc ye yakın süt çıkıyor. Süt artırmak için ne yapabilirim.Sağdığım sütü biberonla nasıl içerebilirim çünkü biberon kullanmayı da bilmiyor?
d
derya ö.
13 Ekim 2025 10:18
10 aylıkbebeğim gün içinde 5-6 kere emiyor ama göğüslerim hep yumuşak geçen hafta damlardı emzirirken veya fışkırırdı şimdi öyle olmuyor bu sütün azaldına dair bir işaret mi
E
E ..
13 Ekim 2025 17:14
Esenay hanim cuma günü oglum 2 yasina girecek ve sütten kesecegim...neler tavsiye edersiniz...simdilik gündüzler emmek istedikce farkli seylere yönlendiriyorum baska neler yapayim bisey surmek veya yapistirmak istemiyorum
H
Hatice T.
13 Ekim 2025 17:27
Esenay hanım 17 haftalık bebeğim var kilosu iyi ama egzeması başladı 1 aya yakın süt ürünleri yumurta domates vb ürünleri yemiyorum anında egzemada artış oluyor .Sütümü nasıl kaliteli hale getirebilirim neler tüketmem gerekli yardımcı olabilir misiniz🌺
B
Bnk ..
14 Ekim 2025 09:10
Bebeğim 10 günlük. Meme ucumun biri hafif içe gömük ve bebeğimin ağzına büyük geliyor. O memeyi sağarak biberonla veriyorum. Günde kaç kez sağılmış olmalı bir meme? Emzirdiğim meme ise hafif tahriş olmuş durumda hep ondan emzirdiğim için sanırım. Bana ne tavsiye edersiniz?

Büşra B. ..
14 Ekim 2025 09:43
8,5 aylık bebeğim mama ve süt olarak ilerliyorum ama sütüm kesilmek üzere bebeğim memesiz uyumuyor emzikte almıyor. Nasıl sonlandırabilirim süreci
N
Nur D.
14 Ekim 2025 11:23
Bebegim 40 günlük, kilo alımı iyi. İdrar ve kaka miktarıda iyi. Gündüzleri emme sıklığı arttı.1.30 saatte bir emmek istiyor.Gündüz 15-30dk max uyuyor.Geceleri bir kez 4 saat uyuyor sonra 1-1.5 saatte bir uyanıp emmek istiyor. Bu dönem için normal bir durum mu, yoksa sütüm mü az geliyordur