Sol Kulağını Omzuna Yaslama ve Kafasını Geriye Atma

84 görüntüleme
K

Kübra N. B. ..

8 Haziran 2025 07:17
Kızım 6 buçuk aylık olacak. 4-5 gündür sol kulağını omzuna doğru yaslıyordu ve eli kulağında oluyordu. Doktora götürdüğümüz de kulak kiri olduğunu ve kaşıntı yapabileceğini normal olduğunu belirtti. Ama dünden beri sol kulağını omzuna yasladiktan sonra kendini kafasını arkaya doğru atıyor bi değişik hareket yapıyor. Bunu arka arkaya birkaç defa yapıyor çok korktum. Bugün sabah kalkınca oturup oynarken tekrar bu hareketi tekrarladı arka arkaya sonra yapmadi. Kulak ağrısından mi yapıyor yoksa otizm belirtisi vs olabilir mi? Bebeğimin göz teması güzel, ismi ile seslendiğimiz de genellikle bakıyor. Sosyal gülümseme, anne baba abla herkesi çok iyi tanıyor. Bizleri görür görmez gülücükler saçıyor. Ama bu durum beni korkuttu. Başka bir sorun mu olabilir. Lütfen görün hocam. Teşekkür ederim
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

8 Haziran 2025 09:36
Açıkçası çocuğunuzun göz temasında olması güzel fakat yaptığı hareketleri görerek yorum yapmak lazım. Aksi taktirde bir sorunu kaçırabiliriz.
Çocuk doktorunuzla iletişime geçin ya da online olarak bir görüşme ayarlayın …
K

Kübra N. B. ..

8 Haziran 2025 10:00
Teşekkür ederim hocam. Peki bu tarz bir belirti otizm ile bağlantısı olabilir mi ?
H

Hande A.

8 Haziran 2025 20:59
Benim bebeğimin de kulağı kaşındığı zamanlar aynen kulağını omzuna dayıyor kafasını geri atıyor sonra öne doğru yapıyor yani sanki kulağının içini kaşımaya çalışıyor. Diş zamanı kulağı kaşınınca böyle yapıyor
K

Kübra N. B. ..

8 Haziran 2025 21:13
Tam olarak dediğiniz tarzda yapıyor. Dişleri çıkmak üzere alt iki diş eti baya bir beyazlamış durumda. İlk başta dişten ötürü kulağını omzuna yaslıyor diye düşünmüştüm ama başını geri atma hareketini görünce korktum Allah korusun başka birşey mi acaba diye. Sizin bebeğiniz de sadece diş çıkarma sürecinde mi bu tür hareketler yapıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir