Sizce Hasta mı?

191 görüntüleme
İ

İrem N. E.

3 Eylül 2025 11:14
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 haftadır oğlum da kuru öksürük var sık değil ama özellikle uykusunda ve emerken öksürüyor 2 gündür de çok fazla hapşırıyor. Burnu da dolu sürekli yıkama yapıyorum ama yine de hırıltı geçmiyor ve uykusunu bölüyor. Dün 2 kez sulu ve mukuslu koyu yeşil kaka yaptı bugün de aynı şekilde sulu be koyu yeşil 1 kez yaptı. Anne sütü ve mama alıyor ama biberonu 2 3 gündür emmiyor. Dün doktora götürdüm ciğerlerinde ses yok burnunu bol bol yıka dedi sadece. Ne boğazına baktı ne kulaklarına. Kafası da su gibi terliyor yatarken. Öksürmeye başlamadan 1 gün önce perdeleri yıkayıp asmıştım ama yumuşatıcı kullanmadım, yine de deterjan kokusu olmuştu tabi evde. Sizce alerjik bir hastalık mı yaşayan oldu mu?
İ

İrem N. E.

3 Eylül 2025 11:17
Bu arada oğlum 3 buçuk aylık düzeltilmiş 1 buçuk aylık
M

Meltem G.

3 Eylül 2025 13:36
Soğuk algınlığı yaşıyorsunuz büyük ihtimalle 1 yaş öncesi bebeklerde soğuk algınlığına ilac verilmiyor etkisiz olduğu için 10 gün de geçiyordu bizim böyle olunca siz bol sıvı almasını ve iyi uyumasını sağlayarak burun temizliğine devam edin öksürük hiriltili olursa ateş çıkarsa doktora götürün beklemeyin
M

Meltem G.

3 Eylül 2025 13:37
Alerji böyle olmuyor bu arada alerjik bebek annesiyim
İ

İrem N. E.

3 Eylül 2025 14:48
Anladım. Yani ince giydirsem vücudu soğuk oluyor bir tık fazla giydirsem terliyor ne yapacağımı şaşırdım bende bu sıcaklarda. Camları açsan bir dert açmasan bir dert
M

Meltem G.

3 Eylül 2025 19:11
Sıcak ta vucutta soğuma yapıyor aslında üşümüyor terliyor siz soğuk olunca usudugunu sanıyorsunuz camları açmak bebeğe zarar vermez emin olun benim geçen sene yaza çıkarken klimam yoktu kızımı cami açar tek zibinla önünde yatirirdim hiç hasta olmadı aksine daha rahat uyudu şimdi yine klima 22 derecede sabaha kadar çalışıyor tek zibinla yatiriyorum üstünü ortmeden sıcak hasta eder soğuk değil ben kızımda onu ögrendim
İ

İrem N. E.

3 Eylül 2025 19:14
Prematüre doğduğu için çok endişe ediyorum bu konularda gerçekten:( banyo yapsa bile o şekilde mi yatırıyorsunuz
M

Meltem G.

3 Eylül 2025 19:33
Evet öyle yatiriyorum kışında kalın giydirmem ustunude ortmem yıkarım saçını da kurulamam nemini alırım yalnızca bizim çocuk doktorumuz bebekler bizim gibi değil onlar vucudunda kahverengi bir yağla doğuyor bebegi ne kadar çok sıcağa maruz bırakırsak o yag o kadar çok azalıyor ve bebek o kadar çok hasta oluyor der bende ona güvendim en başından beri bebeğimi sıcağa maruz bırakmıyorum şuan 20 aylik arda soğuk algınlığı yaşıyor 1 haftada ilaçsız düzeliyor antibiyotik hiç kullanmadik
İ

İrem N. E.

3 Eylül 2025 20:55
Ama bu sefer hipotermi olmaz mı bebeklerde
M

Meltem G.

4 Eylül 2025 08:55
Bilemiyorum hipotermi öyle kolay olabilen bisey mi ben hiç bizaman ev sıcaklığını 22 derecenin ustune çıkarmadım 22 derecede hipotermiye giren birini de hiç duymadım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir