Silikon meme ucu

251 görüntüleme
B

Beyza E. Ç.

31 Mayıs 2025 14:02
Doğduğu günden (45 günlük) beri silikon meme ucu kullanıyor. Doktor ve hemşirelere göre silikon ile emmesini gerektirecek bir sorun yok sadece hırçın bir çocuk olduğu için bırakmıyor. Nasıl bırakabiliriz? Zararları neler?
F

Fatmanur Y.

31 Mayıs 2025 14:39
Benim oğlumda doğduğu günden beri hep silikon ile emdi. Dediğiniz gibi silikon uç ile emmesini gerektirecek bir sorun yoktu. Ben zorlamadım bıraksın diye. 4 ay 2 günlük olduğunda kendiliğinden bıraktı. Silikon uç ile verdiğimde memeyi asla almıyordu ağlama krizine giriyordu. Şimdi 5 aylığız ve silikon uç aramıyor hiç.
F

Fatmanur Y.

31 Mayıs 2025 14:40
Demem o ki bence zorlamayın. Bırakın nasıl istiyorsa öyle emsin. Önemli olan bebişin sağlıklı beslenmesi
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

31 Mayıs 2025 15:23
Bebeğinizin kilo alım miktarına göre yorum yapmak daha doğru olabilir. Silikon ve meme ucu gerekse de gerekmese de beslenmenin tamamını silikon meme ucuyla yapmamanız gerektiğini unutmayın. Eğer meme ucunuunuz yoksaemmenin başlangıcında silikon meme ucu kullanılır ve belli bir süre sonra meme çıplak bir şekilde bebe sunulmalıdır. Eğer iyi kilo alıyorsa bahsettiğim gibi önce yarısından sonra silikon meme ucunu bıraktıarak sonrasında da sadece meme ucu belirginleştirici uygulamalar ile silikon meme ucu olmadan emzirmemenizi tavsiye ederim. Diğer annelerimizden de görüşlerini bekliyoruz…
D

Dilan Ç. ..

31 Mayıs 2025 15:49
Benim de oğlum 53 günlük ve yaklaşık bir haftadır yeni yeni silikonsuz tutabilmeye başladı. Meme ucum çok küçük ve bebeğim de çok küçük doğdu. Onun öncesinde sürekli silikonla emdi. Emzirme hemşireleri dahi bu çocuk tutmuyo zorlama mecbur sağıp ver demişlerdi. Ama çocuğum bikaç gün emerken rahatsız olup elini atıp ucu çıkarmaya başladı tabi memeyide tutamayınca çığlık kıyamet ağlıyodu. Zamanla hazır oldu ve ucu kendisi çıkarmaya başladı. Hala başlarda uçla tutup sonra çıkarıp emziriyorum
D

Dilan Ç. ..

31 Mayıs 2025 15:53
Yani zamanı var gerçekten. Ucu bırakmış anneleri dinlerken biz hiç başaramayız gibi geliyordu. Ama çocuk hazır olunca gerçekten kendisi sinyallerini veriyor. Bu arada çok ciddi gaz problemimiz vardı ıkınması da tutmayı engelliyodu. Gaz masajları ve damlalarla gazı biraz daha azaldıkça emmeye de meyilli oldu. Aklınızda bulunsun gaz gibi sorununuz varsa önce onu çözmeye çalışın çünkü çocuğun memede cidden rahat olması gerekiyor. Hala gazı varken, meme doluyken uçsuz tutamıyor. Uçla başlıyoruz önce
B

Beyza E. Ç.

1 Haziran 2025 02:35
Bebeğim 2960 gram 48 cm olarak 38+3 te sezeryan ile doğdu. Bir aylıkken 4 kg ve 52 cm e ulaştı. Doktor gelişiminin iyi olduğunu sağlıklı olduğunu söyledi. Sarılık geçirdiği için emzirmenin yanı sıra sağdığım sütümü de biberon ile verdim. Ancak onun dışında tüm beslenmesi silikon meme ucu kullanarak emzirme şeklinde. İlk günden beri meme ucum gayet çıkık ve büyük, sütüm ilk günden beri geliyor. Hemşireler ilk doğduğunda emme refleksi geride deyip daha ilk emmelerinde silikonu aldırmışlardı. Şimdi emmesi kuvvetli ve refleksi önde olsa bile silikonsuz emmiyor maalesef.
D

Dilan Ç. ..

1 Haziran 2025 08:44
Emme refleksi veya meme ucunuzun büyük olması yeterli olmuyor malesef. Çenenin de güçlü olması ve çocuğun rahat hazır olması gerekiyor. 1910 gram doğdu oğlum. Yoğun bakımda çok küçük olduğu için ememedi ve silikon uç aldırdı hemşireler. Bizimde 1buçuk ayımız sadece uçla ve sağıp biberonla vererek geçti gayette iyi kilo aldı. Şimdi çenesi kuvvetlendikçe tutmaya başladı. Hala tam olarak ucu bırakamadık ama hazır oldukça belli ediyolar zaten
I

Iraz C.

4 Haziran 2025 05:20
Meme ucu olmadığı için ben de doğduğu günden beri kullanıyorum. Şu an 9 aylık . Asla silikonsuz kabul etmiyor
N

Naciye M.

7 Haziran 2025 19:49
Meme ucu olmadığı icin ben de silikon uç kullanmak zorunda kaldım fakat sütüm başlarda yetersizdi sarılık olmasın diye sürekli biberonla mama verdim sonrasında meme reddi oldu bir emzirme danışmanı ile meme reddini cozdukten sonra sıra silikon ucu bırakmaya gelmişti bunun icin acele etmedim çünkü ilk başta annenin hazır olması gerekiyor, bebeğim 40 günlük olana kadar silikon ucu çıkararak eds yaptım kesinlikle sonda ila mama vermeden memeyi çıplak tutmuyordu ama eds ile meme ucunu çıkartıp verdiğimde tutmaya başladı yaklaşık 45 günlükken ben mamayı verene kadar bebeğimin meme ucunu tuttuğunu gördüm birkaç kez emdikten sonra mama akışı olmayınca bıraktı, sonrasında her emzirme öncesinde memeyi çıplak sundum birkaç kez emip bırakıyordu bıraktığı yerde irrite etmeden biraz zorladıktan sonra silikon uca geçiyordum, başta cok fazla direnen bebeğimin direnci azalmaya başladı ben de oyle olunca çıplak tutması için biraz daha ısrarcı olmaya başladım sonrasında tamamen bıraktık bu anlattığım süreç uzun gibi görünüyor ama yaklaşık iki hafta sürdü. Fakat meme ucum silikon ucu bıraktığımda cok kötü yara oldu tekrar takmak gibi bir hata yaptım sonrasında bırakmamız daha dirençli oldu ağlayarak bıraktık. Sonuç olarak yaklaşık 50. gün civarı tamamen bıraktık şu an 76 günlük ve sıkıntısız bir şekilde tutuyor.
Berfin Ç.

Berfin Ç.

16 Haziran 2025 21:31
Şu an 5 ay 16 günlüğüz. Oğluşum doğduğunda çıplak memeyi sundum tabi ilk çocuğum olduğu için bilemedim. Görümcem sağolsun kocama silikon ucu önermiş bende tabi emsin diye sarılık olmasın diye uçla emzirdim. O günden beri silikon uçla emiyor. Bırakmaya çalıştım ama hazır olamadığım için bırakamadık. Bazen ara ara çıplak bir şekilde farketmeden emiyor ama farkına varınca aranıyor o zamanda silikon uca geri dönüyorum. Maşallah kilo alımında bir sıkıntı yok gayette güzel 🧿 ama bir gün bırakıcaz hissediyorum. Anne sütü alıyor ya şu anlık böyle idare ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda 🙏
H

Helin Ö.

17 Haziran 2025 15:16
Bende doğumdan sonra 2 hafta kadar kullandım, sterilizasyonu cok zor oluyordu dışarıya cıktık mı özellikle, her emzirme öncesi kendi mememi sundum sabırla ilk zamanlar asla istemedi sonra bir gün baktım ki kabul etti ❤️❤️ sabırlı olmakta fayda var bence 🙏🏻🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir