Silikon Göğüs Ucu Kullanımı Hakkında Merak Ettikleriniz
168 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
10 Ekim 2025 09:34
➡️ Silikon uç, bazı durumlarda emzirme sürecini kolaylaştırmak için geçici bir destek olabilir. Ancak kullanım süresi ve şekli çok önemlidir.
📌 Sık gelen sorular
Sütüm azalır mı?
➡️ Uygun kullanımda süt üretimi devam eder. Ama uzun süreli kullanımlarda meme uyarısı azaldığı için süt üretiminde düşüş olabilir.
Bebeğim yeterince süt alabiliyor mu?
➡️ Bebek doğru pozisyonda ve etkili emiyorsa, süt alımı mümkündür. Ama izlenmeli.
Bebeğim ne hisseder?
➡️ Bazı bebekler silikon ucu kabul ederken, bazıları direkt teması tercih eder. Her bebek farklıdır.
Unutmayın Silikon uç, kalıcı bir çözüm değil emme problemini çözmek için geçici bir destektir. Doğru yönlendirmeyle anne-bebek uyumu sağlandığında genellikle ihtiyaç kalmaz.
Desteğe ihtiyaç duyarsanız buradayım
📞 0506 038 99 58
📌 Sık gelen sorular
Sütüm azalır mı?
➡️ Uygun kullanımda süt üretimi devam eder. Ama uzun süreli kullanımlarda meme uyarısı azaldığı için süt üretiminde düşüş olabilir.
Bebeğim yeterince süt alabiliyor mu?
➡️ Bebek doğru pozisyonda ve etkili emiyorsa, süt alımı mümkündür. Ama izlenmeli.
Bebeğim ne hisseder?
➡️ Bazı bebekler silikon ucu kabul ederken, bazıları direkt teması tercih eder. Her bebek farklıdır.
Unutmayın Silikon uç, kalıcı bir çözüm değil emme problemini çözmek için geçici bir destektir. Doğru yönlendirmeyle anne-bebek uyumu sağlandığında genellikle ihtiyaç kalmaz.
Desteğe ihtiyaç duyarsanız buradayım
📞 0506 038 99 58
S
Sibel H.
10 Ekim 2025 10:15
Merhaba meme reddi için kullanımı hakkında yorumunuz nedir? Meme reddi olduğu için sipariş ettim, fayda eder mi sizce

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
10 Ekim 2025 14:02
Sibel hanım Biberona alışmış bebeği tekrardan memeye döndürmek İçin silikon göğüs ucunu evet kullanıyoruz ama doğru yöntemlerle kullanmak önemli doğru yöntemlerle kullanmazsak silikon göğüs ucunu da reddeder. Silikon göğüs ucu memeye uygun bebeğin ağzına uygun olmalıdır ki bebek kabul etsin. Eğer uygun değilse ısrar zorlamayla vermeye çalışırsanız hiçbir şekilde kabul etmeyecektir.
D
Duygu O. T. ..
10 Ekim 2025 16:32
Merhaba 3 aya kadar silikon uçla emzirdim 4-6 ay arası bebeğim emmeyi bıraktı sağarak besliyorum geri döner mi memeye
K
Kevser B. A.
10 Ekim 2025 21:46
Merhaba, meme ucum olmadığı için doğduğu günden beri silikon uç kullanıyorum. 3 aylık meme ucum biraz daha belirginleşti arada silikonu çıkartıp deniyorum ama hem ucu bulamıyor hem de sinirleniyor. Ne yapmalıyım

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
16 Ekim 2025 08:37
Duygu Okur Turak hanım silikon ucu birden bırakmışsınız ve bu dönemde biberon kullanıyorsanız bebeğin reddetmesi normal. Memeye tekrardan evet geri döner ama burada sizin sabırlı olmanız ve gerçekten istemeniz önemli çünkü bebekler büyüdükçe algıları açılır ve memeye döndürmek anne için zor olur.