Sık Uyanma

110 görüntüleme
C

Cemre D.

16 Ekim 2025 20:11
Bebeğim 6 ay 20 günlük normalde uykuları düzenliydi 8 gibi uyur gece 1-2 defa uyanıp emerdi. Şuan gece uykuları bozuldu 8 buçuğa doğru uyuyor bi kaç saat sonra uyanıyor sonra tekrar uyuyor ve gece 1 den sonra saat başı uyanıyor. Geçici mi ne yapmalıyım bunu düzeltmek için
H

Hande Y.

16 Ekim 2025 20:13
Benim bebeğim de 6 aylık ve aynı şeyleri yaşıyoruz ne yapacağımı şaşırıyorum ben de bazen yarım saatte bir uyanıyor
A

Aysu A.

16 Ekim 2025 21:00
Benim oğlum da 7. Ayda uyuduktan sonra sürekli uyanıyordu galiba diştenmiş tetagil sürerek uyutuyordum şimdi 11. Ayda dişler çıktı ve birkaç haftadır daha iyi uyuyor. Bir de oda sıcaklığı faktörüne dikkat edin bence
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

17 Ekim 2025 05:59
Merhaba 🌼 Bu dönemde (6 ay 20 günlük) bebeğinizin gece uykularının bozulması ve özellikle gece 1'den sonra uyanışlarının sıklaşması, bebeğinizin uyku yapısının yetişkinlerinkine benzer şekilde değişmesi (4. aydan itibaren devam eden **uyku mimarisi ve bu aylara özgü **gelişim sıçramaları** (oturma, emeklemeye teşebbüs gibi) ile ilgilidir. Asıl sorun, bebeğinizin her uyku döngüsü arasında tekrar dalmak için **dış desteğe (meme/kucak)** bağımlı hale gelmesidir (**uyku birliği**); bu bağımlılık, genellikle gece 1'den sonraki hafif uyku evrelerinde kendini gösterir ve uyanmaları tetikler. Bu durumu düzeltmek için, akşam rutininden sonra bebeğinizi **uyanıkken yatağa koymayı** ve gece 1'den sonraki uyanmalarda onu **hemen emzirmek yerine** önce yatağında sakinleştirmeyi (pışpışlama, hafif dokunuş) deneyerek kendi kendine dalma becerisini destekleyebilirsiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir