Sezaryen Sonrası Kilo Verme
231 görüntüleme
B
Büşra ..
24 Ekim 2025 09:51
*Sezaryen sonrası korse kullandınız mı kullandıysanız ne kadar süre sonra kullandınız?
*sezaryen sonrası spor/ yürüyüş neler yapıyorsunuz ve kaçıncı haftada başladınız?
*kilo vermek için neler yapıyorsunuz?
*sezaryen sonrası spor/ yürüyüş neler yapıyorsunuz ve kaçıncı haftada başladınız?
*kilo vermek için neler yapıyorsunuz?
F
Fatma
24 Ekim 2025 10:04
Benim bir kaç güne 3 ay olacak korse takmaya korkuyorum dikişlerim zarar görür diye :(

Ümran A.
24 Ekim 2025 10:07
Merhabalar benim kızım 5,5 aylık . Spor ya da diyet yapmadım ama ilk kırk gün içinde tüm kilolarım gitti. Hamile kalmadan önceki kiloma anında dönüş yaptım :) Sadece dikişten dolayı sarkmalarım oldu onda da korse kullanmayı düşünüyorum artık . Karın kası egzersizi ve spor için ise ameliyattan bir 6 ay geçmesi gerekiyor dikişler için , ona da 15 gün sonra başlayacağım inşallah 🐣
F
Fatma S.
24 Ekim 2025 10:08
Ben doğum sonrası eve geldiğim gibi kullanmaya başladım. İlk bir kaç gün korse beni rahatsız etmeye başladı karın bölgemde kaşıntı oldu korseyi bırakıp yazma bağlamaya başladım kırklık çıkana kadar her gündüz 3 tane yazma bağladım. Lakin göbeğim dikiş kısmı hala duruyo.. Kilo vermek isterken kilo alıyorum ☺
İ
İrem
24 Ekim 2025 10:09
Benim bebeğim 4 buçuk aylık, 18 kilo almıştım 8ini doğrudan verdim ilk günlerde fakat 10 kilo fazlam olduğu gibi duruyor maalesef 🤭 korse için geç kaldım sanıyordum demek ki geç başlanıyormuş
F
Fatma
Spor ve diyet yapmadan nasıl kilolarınız gitti benim 10 kilo fazlam var:( emzirme döneminde diyet yapmak süt azalmasına yol açar diye çok yediğimden kesemiyorum
B
Büşra ..
@Ümran Asil ben de 10 kilo almıştım 1 hafta snradında 10 kilom gitti. Dediğiniz gibi çok hafif sarkma oldu ayva göbek gibi o görüntü rahatsız ettiği için sormuştum çok teşekkürler yanıt için
İ
İrem
24 Ekim 2025 10:12
Bu arada iki hafta sabahları yürüyüş yaptık oğlumla bence ikimize de çok iyi geliyordu. Şimdi maalesef hastayız devam edemiyoruz ama iyileşince en azından yürüyüşe devam etmek istiyorum
B
Büşra ..
24 Ekim 2025 10:12
Kısa yürüyüşler yaptım yağlı karbonhidratlı yemeklerden kaçtım çorba, sıvı , çay çok tükettim ev içerisinde kısa 10ar dk yürüyüş yaptım o şekilde benim kilolarım gitmişti herkesin bünyesi farklı tabi @Fatma

Ümran A.
24 Ekim 2025 10:21
@fatma hanım ben hiç çaba sarfetmedim:)
54 ile hamile kalıp 70 e kadar çıktım. 2. Ayımızda 53 e düştüm hala da öyle devam ediyor.
Gurbetteyim desteksiz büyütüyorum kızımı ve kızım uyku nedir bilmiyordu , çok yardımcı oldu kilo verme konusunda çok şükür :))
54 ile hamile kalıp 70 e kadar çıktım. 2. Ayımızda 53 e düştüm hala da öyle devam ediyor.
Gurbetteyim desteksiz büyütüyorum kızımı ve kızım uyku nedir bilmiyordu , çok yardımcı oldu kilo verme konusunda çok şükür :))
J
Jale K.
24 Ekim 2025 10:23
Doktor bana korse önermedi açıkcası tembelleştiriyor dedi bende kullanmadım.sadece temiz içerikli olmasına ozen gosterıyorum süt yapar dıye herşeye saldırmadım sütlü nuriye,kuru dut,sütlaç(şekersiz)genelde tatlı olarak bunları yedim kurumeyveler dışında.şeker gobeği çok etkılıyor.bol su hem süte destek hem ödem varsa atarsın. Meyve,sebze protein zaten yıyoruz.herşeyi ölçülü yıyınce normal tatlı bıle yesek duzene gırersın ama kendıne zaman tanı hemen olcak dıye bıse yok.emzirme ve bebekle gelen yeni duzenzaten baya kaloriharcatıyor.

Melahat G. S.
24 Ekim 2025 10:29
Merhabalar bebeğim45 günlük doğum öncesi 15 kilo fazlam vardı şuan 5 kilom kaldı arada çoknadir yürüyüş yapmaya çıkabiliyorum omun dışında ekstra yaptığım bişey yok korse içim doktorum 6 ay sonrasına izin vermişti bol su tüketiyorum bebeğim sadece anne sütü alıyor bunların da faydası var sanırım
A
Ayşenur A.
24 Ekim 2025 10:49
Benim doktorum kullanabileceğimi söylemişti korseyi. Hatta elbise altına giyilen toparlayıcı korseler bile olabilir, günlük 4-5 saat takılabilir dedi. Ben 3 aydır kullanıyorum. 10 kilo fazlam var. Bu aydan sonra da yavaş yavaş hafif egzersizlerle spora başlanabileceğini biliyorum. Yakın zamanda da başlayacağım inşallah.
D
Damla B.
24 Ekim 2025 10:56
4.5 ay oldu.40ım çıkana kadar aldığım kiloları geri verdim ama kimse bana emzirmenin bu kadar iştaj açtığını söylemedi.kıtlıktan çıkmışım gibi acıkıp susuyorum.Kilo almaya başladım. Ameliyat sonrası korse kullanmaya çekindim dikişlerim acır diye.sonrasında aklıma geldikçe taktım ama asla düzenli olmadı bu.sarkmalarım var lömbür lümbür.mutlu değilim.bakalım iştahım azalırsa inşallah kilo verebilirim ben de
F
Fatma
24 Ekim 2025 11:25
@umran maşallah size :) ben de 58 ile hamile kalıp 78e çıkan biriyim şu an 68 ama kendiliğinden gitmiyor. Bizim bebiş rahat sanırım ondan ama erkek çocuğu ilerde zayıflarım inşallah :D
F
Fatma A. A. ..
24 Ekim 2025 12:20
Ben korse kullandım. Doğumdan 1ay sonra hamile kaldığım kiloya geldim. Çünkü bebeğim çok gazlı hep kucak istiyor. Hareket halinde olduğum için hemen verdim kiloları. Gerçi 12 kilo almıştım zaten çok aşırı kilo da almadım. Bence biraz bünyeyle de alakalı. Sadece sütün olur ye ye diyenlere bakıp her şeyi yemeyin tek ltavsiyem bu. Kilolarda gider dert etmeyin 🌸
B
Burcu A.
24 Ekim 2025 16:02
Merhablar aynı konudan bende müzdaribim 60 ile hamile kaldım 73 ile doğuma gittim şuan 64 65 arasında gidip geliyorum 2 buçuk ay oldu doğum yapalı. İştahım hamilelikte bu kadar yoktu. Ama o zaman da çalışıyordum evde olmak kilo daha çok aldırır bence😀
B
Burcu A.
24 Ekim 2025 16:06
Bide sezeryan sonrası korse ilk 1 hafta takabileceğinizi sanmıyorum benim alt karın bölgesi inanılmaz ağrı yapmıştı iğne batar gibi fırlatıp artım korseyi. Zaten toparlayıp kendimi korseyi takana kadar benim oğlan haraketlendi bende unuttum sonra takmayı
Ş
Şeyma Y. ..
24 Ekim 2025 16:31
Ben 70 kg ile hamile kaldım 88 ile doğuma girdim 9kg gitti şu an 39 günlüğüm hala 9kg fazlam var önce o kiloya inip üstüne de aldığım diğer kiloları vermem lazım maalesef. Doktorum bana kaslarda tembelleşme yapıyor takma dedi ama benim gördükçe sinirlerim bozulduğundan bugün bambu korse aldım bikaç saat taktım, kilo vermek için şu an bişey yapmıyorum çünkü sütüm zaten az temelli kesilmesinden korkuyorum sürekli süt yapıcı şeyler tüketiyorum paketli gıda zamansız yeme vs yok emzirme ile beraber süreci götürmeye çalışıyorum bir de benim acayip ödemim oldu ameliyattan sonra, birçoğu gitti ama hala var, onların da bu kiloya etkisi var