Sevgi Değil Güvensizlik mi?
91 görüntüleme

Esra Ç.
23 Ekim 2025 05:36
Herkese Merhaba, geçen günlerde okuduğum ve beni aşırı üzen bir yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum. “ bebek annesinin eteğini bırakmazsa annesine çok düşkün derler halbuki tam tersidir, güvenen bebek bırakır KAYGILI OLAN BIRAKMAZ.” Bebeğim 20 aylık ev içerisinde eteklerimden düşmez ama ben bunun sebebini hiç kaygı ya da korkuya yormamıştım… benimle oyun oynamak, zaman geçirmek, sarılmak, çok sevmek, yalnızlık vs.vs. gibi birçok nedenden olabileceğini düşünüyordum. Böyle bir şeyin doğruluk payı nedir? Tecrübeleriniz, uzman görüşleri şu an benim için çok kıymetli
Y
Yagmur E. ..
23 Ekim 2025 05:52
Yaziyi yazan kisinin yeterliligini bilmiyorum fakat bebeklerde belli basli donemler oldugunu baglanma bagimsizlasma gibi okudum ve bununla beraber her bebegin biricik oldugunu da ogrendim genelleremeler insani üzüyor eger kafaniz fazla karistiysa sinem özen canbolat uyku , güvenli bağlanma ve bebeginiz diye bir kitabi var okuyabilirsiniz eminim kaygnizi onarmaniza yardimi olur lutfen bu tarz yazilari cok kulaginiza takmayin sizi doktorunuz ve siz bilrisiniz.

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
23 Ekim 2025 07:07
Merhabalar 🌼Bebeklerin tek bir davranışı ile bağlanması güvenli ya da güvensiz demek doğru değildir. Örneğin güvenli bağlanmalarda bebek bir ortama girdiğinde ilk etapta anneyi bırakmak için direnç gösterir daha sonra ortama adapte olur ve annenin kucağından inerek oyun oynamaya başlar. Daha bilindik ev ortamları vs ise ;anne bebeğini sık sık farklı bakıcılara bırakmıyor ve bırakırken gerekli açıklamaları bebeğine yapmadan bebek oyuna daldığında çaktırmadan kaçmıyorsa bebeklerin bu ortamda yaklaşık 15 20 dk bireysel oynamasını bekleriz. Başka bir sebep ise; Bebeğiniz sizi bırakmıyor olabilir ancak evde tek olduğunuz ve başka oyun arkadaşı olmadığından da kaynaklanabilir.farklı odalara geçerken bebeğinize ben mutfaktan su alacağım hemen geliyorum gibi kıs ve net açıklamalar yapabilirsiniz. Bebeğinizin üzerinden ilgi eksildiğinde veya net açıklamalar yapmanıza rağmen başka odaya geçtiğinizde ki verdiği tepkiler de önemli. bağlanma çeşitleri hakkında daha fazla bilgiyi açtığım bilgilendirici yazılardan da okuyabilirsiniz.

Esra Ç.
23 Ekim 2025 09:47
Yorumlarınız için teşekkür ederim, sanırım bizim için her şey yolunda🥰sevgiler🌺