Sesli Oyuncaklar Hakkında
148 görüntüleme
İ
İpek
12 Eylül 2025 08:09
Merhaba, kızım 7.aya girdi, çocuk nörolojide rutin bir nörolojik muayene yaptırdım ve doktor çok ilginç şeyler söyledi daha önce hiçbir yerde bu bilgiye rastlamadım.
Seslere ilgisi vb konusurken sesli oyuncaklardan müzikten bahsediyorduk, dijital ses istemiyoruz buna radyodan telefondan dinlettiğiniz şarkılar, sesli oyuncaklar da dahil dedi.Sadece sizin sesiniz olmalı, kitabı göstererek okumalı, şarkıları siz söylemelisiniz dedi.Böyle bir yorumla veya bilgiyle karşılaşan oldu mu?
Seslere ilgisi vb konusurken sesli oyuncaklardan müzikten bahsediyorduk, dijital ses istemiyoruz buna radyodan telefondan dinlettiğiniz şarkılar, sesli oyuncaklar da dahil dedi.Sadece sizin sesiniz olmalı, kitabı göstererek okumalı, şarkıları siz söylemelisiniz dedi.Böyle bir yorumla veya bilgiyle karşılaşan oldu mu?
S
Sümeyye S.
12 Eylül 2025 08:43
Ekran maruziyetiyle ilgili bir şeyler araştırırken karşılaşmıştım bu bilgiyle yapılan çalışmalara göre canlı sesinin özellikle annenin sesinin dijital seslere kıyasla beyin gelişiminde, dil gelişiminde vs. daha faydalı olduğu. İsterseniz makaleleri, çalışmaları araştırıp bulabilirsiniz.
İ
İpek
12 Eylül 2025 08:46
Cok tesekkur ederim, doktorlar genelde sesli kitap vb onerisi yaptiklari icin bu bilgi garip geldi.
T
Tuğba A. ..
12 Eylül 2025 09:35
Yani olabildigince dogal yontemler tabii ama butun gun cocugun tepesinde dikilecek halimiz yok neticede. Ekran maruziyeti birakmadan, cok yuksek desibellerde ve assiri karmasik sesler olmadigi surece dijital seslerde cok buyuk bir problemle karsilasmazsiniz

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
12 Eylül 2025 10:00
İpek hanım merhaba. Kayıtlı sesler ekran maruziyeti olarak sayılmaktadır ve bu alan tüm gelişim alanlarını olduğu gibi dil gelişimini de olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle kayıtlı ses içeren oyuncakları kullanırken, müzik dinletirken veya sesli kitap kullanırken sizin de bir yandan çocuğunuza işitsel girdi sağlamanız önem taşımaktadır. Ekranı etkileşimli hale getirmek ve oyuncakları, kitapları etkili şekilde kullanmak gerekmektedir. Bu konularla ilgili videolarıma göz atarak bilgi sahibi olabilirsiniz açıklama kısmında konuyla alakalı makale isimleri de paylaşılmaktadır. ✨
https://www.instagram.com/reel/DOI_pY_jGww/?igsh=bDZsdGZ2bWQ1ajdx
https://www.instagram.com/reel/DOI_pY_jGww/?igsh=bDZsdGZ2bWQ1ajdx
İ
İpek
12 Eylül 2025 10:55
Cok tesekkur ederim Merve Hanım, ekranin kendisini asla gostermiyoruz zaten ama bunlar da isin icine girince sormak istedim, herkese cok tesekkurler tekrar

Ayşegül A.
12 Eylül 2025 12:20
Merve hanım sevimli köpekçik var fisher price ın onu açıyorum arada.şarkı söylüyor ama ben de eşlik ediyorum şarkılara karşısına geçip.Bunda sakınca yok o zaman değil mi?

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
12 Eylül 2025 17:22
İpek hanım ekranı göstermemeniz güzel, eğer sesini arka planda duyuyorsa bu da ekran maruziyetidir. Bunu da aklınızda bulundurmanızı isterim. ✨

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
12 Eylül 2025 17:23
Siz de eşlik ediyorsanız sakıncası yok Ayşegül hanım. ✨