Sesli Gülme
81 görüntüleme
M
Mervenur U.
22 Ağustos 2025 18:49
Bebeğim 3 ay 23 günlük bu aylarda bebekler sesli güler diyorlar ama henüz sesli gülmesi yok normal gülümsüyor fakat ses çıkaramıyor bizim konuşmalarımıza mimiklerimize sesli tepki veriyor ama kahkaha atmıyor bu durum normal mi sorun teşkil eder mi?

Emel C.
22 Ağustos 2025 18:52
Merhaba benim bebegim 4.5 aylik ve daha dun ilk kez sesli güldü ama bu bir sorun mu bilmiyorum

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
22 Ağustos 2025 18:58
Dil ve Konuşma Terapisti Merve KILIÇ ✨
Sesli gülmeden ziyade 2-3 ay civarında sosyal gülümsemelerin gelmesini bekliyoruz yani anlamlı bir şekilde size gülümsemesi gelişir. Aynı zamanda agulamalar varsa, ses çıkarmaya çalışıyorsa çocuğunuzun gelişimi tipik ile uyumludur; endişelenmenize gerek olduğunu düşünmüyorum.
Sesli gülmeden ziyade 2-3 ay civarında sosyal gülümsemelerin gelmesini bekliyoruz yani anlamlı bir şekilde size gülümsemesi gelişir. Aynı zamanda agulamalar varsa, ses çıkarmaya çalışıyorsa çocuğunuzun gelişimi tipik ile uyumludur; endişelenmenize gerek olduğunu düşünmüyorum.
M
Mervenur U.
22 Ağustos 2025 19:00
Etrafındakilere gülüyor agulama var ve değişik sesler çıkarıyor sadece gülerken o kahkaha sesini duyamadık henüz çevre faktörü de zorbalayınca bizi acaba bir sorun mu var diye endişelendik. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için 🌸