Seslere Alışma
110 görüntüleme
B
Beyza ..
13 Temmuz 2025 19:31
Bebegim 8 aylik ne zaman en ufak seslere uyanmayacak ve kesintisiz uyuyacak en ufak sese kalkiyor gün içinde seste uyutuyorum aslında ama yani gece nasıl ses yapmayabilieim ki bide bu uykusuzluk gelişimini gercekten ne kadar etkiliyor mesela kilo almasını boyunu etkiliyormu çok sıkıntı surekli kafama takiyorum
L
Leyla T.
13 Temmuz 2025 19:56
Yetişkin her birey gibi bebeklerin de uyku düzeni de kendine özel, sese alıştırmanın en kolay yolu sese maruz bırakmak ve her uyandığında tekrar uykuya dalması için sabırla teşvik etmek. Bebek gelişimin stres faktörüne dönüştürürseniz bu sizin bebeğinize olan ilginizi azaltır, bu durum tahammülünüzü ve sabrınızı zorlar ne kadar bu olaya karşı daha stressiz yaklaşırsanız o kadar sevgi dolu ve çözümcül olursunuz bebeğin gelişimi ile ilgili internetten de araştırma yapabilirsiniz ayına uygun kilo ve boydaysa (tabii doğum kilosu da göz önünde tutularak) endişe etmeniz gerekmez. Ben de bir anneyim ben ne kadar stressiz yaklaşırsam sorunlar o kadar hızlı çözülüyor özellikle imkan dahilinde minik tatiller çok dinlendirici oluyor
B
Beyza ..
13 Temmuz 2025 20:10
Çok teşekkür ederim açıklamanız için aslında uykusu yüzünden aşırı strest yaptım bu zamana kadar oda onun gelişimi içindi.. şimdi biraz olsun salmaya çalışıyorum bu durumu, aslında ayına göre normal ne fazla ne az ama biraz kilo artışında sıkıntı var her ay az kilo alıyor doktorumuz bunun için panik yapmamam gerektiğini söyledi ama tabi ben takıyorum bu kilo durumunuda sadece kendimi rahatlatmak adına soruyorum yada bir umut olsun diye bana 😅 ne zaman bebekler kendi kendine uyumayı öğrenir
Z
Zeynep ..
13 Temmuz 2025 20:13
Gece sessiz ortamda uyuması aslında daha iyi gündüz seste uyuyabilirse ne mutlu ama gecede illa ses olacak diye bi şey yok bence. Bebeklerde uyku eğitimi aldığı sürece kendisi uyur yoksa yetişkin gibi uyuması 3 yaş
B
Beyza ..
13 Temmuz 2025 20:35
Ağlamasına dayanamiyorum katila katıla aglamiyor belki ama yani bilmiyorum gerçekten uyku eğitimi için önce benim hazir olmam gerekiyor sanırım
Z
Zeynep ..
13 Temmuz 2025 20:37
Evet tabiki benim kızım 7.5 aylık ekstra bi ağlama olmadan uyku eğitimi verebildik şükür hatta öncesinde daha çok ağlıyordu bile diyebilirim
B
Beyza ..
13 Temmuz 2025 20:42
Nasıl verdiniz
Z
Zeynep ..
13 Temmuz 2025 20:57
Nazlı Çevikle ilerledim ben bebek uyku koçu instagrama bi bakın isterseniz birebir eğitim almasanız bile seminer düzenliyor eğitimde ne yapıyorsa onu anlatıyor siz kendinizde uygulayabilirsiniz
B
Beyza ..
13 Temmuz 2025 20:57
Teşekkür ederimmmm ❤️
Z
Zeynep ..
13 Temmuz 2025 20:58
Rica ederim guzel uykuları olsun miniğin 🫶
B
Beyza ..
14 Temmuz 2025 18:49
Ben kendim deneyim dedim uyku eğitimini sanırım bende hazır değilim ağladığında kucağıma aldığımda bile zor susuyor yani nasıl olacak bilmiyorum sanırım beni anlayana kadar destekli uyutucam bilmiyorum zor durumdayım gercekten keşke bir mucize olsa ve kendisi biranda öğrense 😅