Serum ile Burun Yıkama Sıklığı
114 görüntüleme
D
Didem H.
8 Kasım 2025 13:00
Merhabalar 2,5 aylık bebeğim var sanırım viral bir şey kaptı. Öksürüyor çocuk tıkanıyor kusuyor gibi oluyor. Geniz akıntısı olduğunu fark ettim yutkunmasindan. Doktora götürdüm bugün ciğerleri iyi nefes almasında sıkıntı yok dedi. Burnunu mu temizleyemiyoruz dedim burun sürekli temizlenmez dedi. Çocuğun hırıltısı var huzursuz burun yıkama yaptım izotonik serum ve enjektorle ama rahatlamadı. Burun yıkamayı ne sıklıkla yapabiliriz. Yikamasam ciğerlere inecek o daha kötü değil mi? Hafta sonu da olunca stres oldum iyice. Acillerde perişan olmak istemiyorum kuzucukla
B
Burcu B. Ö.
8 Kasım 2025 13:21
Bize doktor günde dört kere temizlemen lazım dedi dört değil ama iki kere temizliyorum bazen günde çünkü huzursuz oluyor aspiratörle çekerken eczaneden serum aldım onunla temizliyorum deniz sulu izotonikle temizleyince çok yanıyor burnu çok ağlıyor
B
Burcu B. Ö.
8 Kasım 2025 13:22
Temizlemeyince iyi emmiyor ve gece uyurken tıstıs sesler çıkıyor burnunda mecbur temizliyoruz
D
Didem H.
8 Kasım 2025 13:45
Bizim doktorumuz Osman Gönülal hoca gibi enjektorle yıkama öneriyor bugün o olmadığı için diğer doktor burun aspiratörü kullanın nefesle çekin ama her zaman değil diyor. Benim bebeğim de ağlıyor bunu deneyince ve dediğiniz gibi temizlemeyince emmiyor gerçekten
O
Oya K.
8 Kasım 2025 14:09
Merhabalar arkadaşlar ben bebeğime yaz veya kış farketmeden günde bir kez temizleme yapıyorum. Şimdi ise kışa girdik o yüzden sabah ve akşam yapıcam . Özellikle havası kuru olan bölgelerde bu şart maalesef kendi burun temziliğimiz gibi düşünün gün içinde kendi burnumuzda doluyorsa bebişler nasıl dayansın bu duruma. İhtiyaç doğrultusunda 3-4 belki daha fazla da yapabilirsiniz tamamen bebeğin rahatlamasına bağlı bir durum.
E
Esra ..
8 Kasım 2025 14:17
Grip gibi zamanlarda nefes alamamasının daha tehlikeli olduğunu bu nedenle burnu tıkandıkça gün içinde ne kadar gerekliyse o kadar yapmamda sakınca olmadığını söylemişti doktorumuz,her zaman önermiyor ama bu gibi zamanlarda bir sınır koymamıştı
B
Burcu B. Ö.
9 Kasım 2025 11:31
Ben enjekstörle sıkıyorum çıkınca biraz bekliyorum yumuşasın diye öyle aspiratörle çekiyorum ikisini bir yapmazsam benimkinin hiç açılmıyor burnu @Didem H.
D
Didem H.
9 Kasım 2025 18:20
Bugün n ile başlayan bir markanın burun aspiratör makinesini aldım. Malum alışveriş sitesinde yorumlar çok iyiydi bakalım memnun kalacak mıyız