Serum Fizyolojik
129 görüntüleme
D
Dilek ..
13 Ekim 2025 08:26
Merhabalar
16 aylık burun akıntısı balgam var. Sadece serum fizyolojik yaptım. Gece 3 te tıkandı iyice. 6 kere 5 ml serum fizyolojik yaptım. Tazyikli ancak rahatladı. Sabah da tıkanıkdi. 4kere 5ml serum fizyolojik yaptım. Balgam Ancak akıyor. Günde 3 kere yapıyorm. Hasta olduğu için daha fazla olursa zararı olur mu
Fazla mi yaptım serumu. Zararı olur mu
Boğazına vicks sürsem burun daha çabuk akar gider yapsam olur mu
16 aylık burun akıntısı balgam var. Sadece serum fizyolojik yaptım. Gece 3 te tıkandı iyice. 6 kere 5 ml serum fizyolojik yaptım. Tazyikli ancak rahatladı. Sabah da tıkanıkdi. 4kere 5ml serum fizyolojik yaptım. Balgam Ancak akıyor. Günde 3 kere yapıyorm. Hasta olduğu için daha fazla olursa zararı olur mu
Fazla mi yaptım serumu. Zararı olur mu
Boğazına vicks sürsem burun daha çabuk akar gider yapsam olur mu

Nur G.
13 Ekim 2025 08:40
Çörek otu yağı kullanıyorum tavsiye ederim

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
13 Ekim 2025 09:01
Merhaba zarari olmaz ama serum fizyolojigi buhar olarak verip sırtına vurarakda atmasını destekleyebilirsiniz

Ayça K. A.
Hemşire
13 Ekim 2025 09:06
Serum fizyolojikle burun yıkamayı tıkandıkça yapabilirsiniz bir limiti yok. Vicks sürmenizi hiç tavsiye etmem. Onu solumak bazı bebeklerde solunum baskılyaabiliyor %9 izotoniği nebulizatörünüz varsa içerisine koyun verdikten sonra tapotman işlemi yapın yüzüstü sırtına aşağıdan yukarıya ritmik olarak vurmanız gerek balgam çıkartmasını daha da rahtlatacaktır. Ev ortamını fa nemli tutmaya çalışın
D
Dilek ..
13 Ekim 2025 10:44
,@nur güney çörek otu yağı nasıl kullandınız. O yağı damagina sürdüm. Zıpladı çok ağlıyor.
D
Dilek ..
13 Ekim 2025 10:46
Ev 21.7 derece nem 66 Osman hoca kriterlerini tutuyor uygun mudur

Esmanur B. ..
13 Ekim 2025 18:03
Geçen gün bebeğimi götürdüm hastaneye günde 4 5 kere bu işlemi yapabilirsiniz dedi. Yan yatırarak ya da öne eğdirerek buruna serum sıkmayı . ;))
D
Dilek ..
13 Ekim 2025 19:20
Esmanur beşer 4 5 kere yapmak yetmiyor o zaman bebek için çok sıkıntı olur. Burun sürekli tıkalı. Serum fizyolojik doğduğundan beri yapıyorm yapmayı biliyorum ama ölçü hasta olunca artıyor. Normal zamanda 2 kez yapınca yetiyordu. Fayda sağlıyordu