Sert mi Yumuşak mı? Memede Sütün Varlığını Ne Belirler?

296 görüntüleme
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

6 Ekim 2025 16:22
Emziren anneler sıklıkla “Memem yumuşadı, acaba sütüm mü azaldı?” endişesi yaşar. Ama bilmelisiniz ki:

🔸 Sert meme “her zaman çok süt var” demek değildir.
🔸 Yumuşak meme de “süt yok” anlamına gelmez.

Emzirme düzenli oldukça meme zamanla süt üretimini dengeye sokar ve yumuşak hissedilir. Bu, emzirmenin oturduğunun işaretidir.

Küçük Not
Göğsün dolgunluğu değil, bebeğinizin emmesi ve gelişimi süt varlığının en net göstergesidir. Endişe yerine güvenle emzirmeye devam.
K

Kübra Y.

6 Ekim 2025 16:24
Peki emzirme işi bittikten sonra ne kadar sürede süt kesilir? Benim bebeğim 8 aylık 2 ay olacak emmiyor ama sütüm hâlâ var
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

6 Ekim 2025 16:35
Emzirme sonlandıktan sonra süt üretimi genellikle birkaç hafta içinde azalır ve durur. Ancak bu süre anneden anneye değişebilir bazen aylarca damla damla gelebilir. Göğüsleri rahat bırakmak, sağmamak bu süreci hızlandırır. Vücut, artık ihtiyaç olmadığını zamanla anlar ve üretimi durdurur.
S

Sevil C.

6 Ekim 2025 17:54
Bazen unutuyorum hangi tarafdan emzirdiğimi. Dün de birisi bak bakalım hangi meme sertse onu ver.baktim 2side yumuşak. Dedi aceba sütün mü az?
Allah aşkına aç bebek doymasa sakinleşir mi? Uyur mu? Mutlu olub gülerimi? Öncesinde sütüm bol olsun diye aktiv emen bebeğim ola ola pompalı elektrikli süt sağımı yapıyordum hiperlaktasyon yapmışım kendimi.Zann ediyordum bol olsa güzel olur. Asıl bebeğin doyduğu kadar olsa yeter. Bunu da bebek kendisi biliyor.Ekstra çabaya gerek yok
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

6 Ekim 2025 18:44
Sevil hanım aynen yazdıklarınızın hepsine katılıyorum her annenin sütü bebeğine özeldir
Emine D.

Emine D.

6 Ekim 2025 18:45
Benim kızım sağ göğsüöü nerdeyse hiç emmek istemiyorçok sık deniyorum belki günde 2 kere anca tutuyor elimle sıktıgımda sütte var fışkırıyor göğüslerimin biri kocaman biri küçücük kaldı emmediği için 🥲
D

Dilek A. ..

6 Ekim 2025 18:54
Emzirme konusu benim için o kadar stresli ki 10 ay oldu hala problemi çözemedim, emzirme danışmanı ile de çalışmama rağmen. Bazen keşke bir sihirli değnek olsa da bu yükü üstümden alsa çözüm bulsa diyorum :(
S

Sevgi S.

7 Ekim 2025 07:20
her sabah işe gitmeden sol göğsümü sağım yapıyorum eller serbest pompa ile bazen az çıkıyor süt bazen çok ama göğüste süt var sıkınca çıkıyor makineyi yanlış mı kullanıyorum? sağ göğsümden az geliyor süt o yüzden hep solu sağıyorum sağı bebeğim emiypr çıkmadan doğru mu yaptığım
S

Songül

7 Ekim 2025 18:04
@sevgisomunc bende öyle sağı emiyor hep solu 3 gündür sağıyorum süt var ama az sağsam mı sağmasam mı biilemedim
S

Sevgi S.

7 Ekim 2025 19:33
@Songül emzirme danışmanları sağmaya devam edin sütün artması için diyor genelde ama ben sağı sağınca bebeğime emmeye süt kalmıyor mecbur sağı emzirtip solu sağıyorum bu seferde sol göğüs ucum ağrıyor hassaslaşıyor çaresiz kaldım
S

Songül

7 Ekim 2025 19:48
@sevgisomuncu ben yeni başladım sağmayada yolun sonu güzeldir inşallah zaten uzun emen bi bebeğim yok stres yapmadan atlatsak 6. Aya kadar
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

9 Ekim 2025 06:09
Dilek hanım emzirme aslında stres yapılacak bir durum değil sadece dışardan gelen etkenler annenin kafasını karıştırıyor ve anne ne yapacağını şaşırıyor sorun nedir kısaca yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım size 05060389958 numaralı hat üzerinden iletişime geçebilirsiniz
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

9 Ekim 2025 06:12
Sevgi hanım göğüsünüzü ne kadar çok çalıştırırsanız o kadar çok süt Üretirsiniz her iki göğüsüde sağmanız gerekiyor eller serbest pompa yeterli gücü veremediği için göğüsü tam boşaltmaz çalıştığınız için size önerim hastane tipi elektrikli göğüs pompası ile sağım yapın. Unutmayın ki her zaman bebek daha fazla emer sağılan miktar her zaman azdır. Ama iyi bir cihaz şart 👍
T

Tugba A.

9 Ekim 2025 06:53
Ben de emziriyorum artı mama veriyorum. Üçüncü ay kontrolüne gittiğimizde sadece 100 gr almıştı doktor mama başlayalım dedi. Doğum kilosu iki 2900 3. ayda5100 dü. Bazen doktora gereksiz mama başlattığını düşünüyorum. Çünkü gayet güzel sütüm vardı ama şimdi göğüslerimin ikisi de çok fazla yumuşak ve uzun uzun emdiği halde ağlıyor mama yapıyorum veriyorum hemen içiyor ve ondan sonra rahatlıyor. Çok üzülüyorum bazen diyorum sütüm olsa da ne fark eder ki kilo aldırmıyor sonuçta her türlü mama kullanacağım boşuna üzme kendini. İlk başta hip kullandık ama gaz yaptı şimdi sma kullanıyoruz ama bu daha gaz yaptı gibi başka mama önerebilir misiniz
B

Büşra K.

9 Ekim 2025 07:04
Ben şuan bir rahatsızlıktan dolayı emziremiyorum, öncesinde aktif emiyordu. Şuanda sağmaya devam ediyorum süt üretmeye devam edebilmek için. Ama şöyle bir sorunum var elektrikli pompayla tamamen boşaltamıyorum, elimle sağmaya devam ediyorum pompa çekmiyor. Sağma tecrübem var ama şuan çok yumuşak memelerim ondan kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Çözemedim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir