Sebze Reddi
56 görüntüleme
Ö
Özge B.
24 Eylül 2025 15:23
Merhabalar oğlum ile ek gıda tadım sürecini neredeyse tamamladık yoğurt-sebze-meyve şeklimde ilerledim ama asla sebzeyi 2 kaşıktan fazlasını yediremiyorum ağlıyor,çıkarıyor ve öğürüyor. Sebzeyi nasıl sevdirebilirim?

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
24 Eylül 2025 21:40
Merhaba; spesifik olarak şunu yaparsanız kesin yer gibi söylem yanıltıcı olur, gelişimsel bir süreç. Bazen sadece bir sebzeyi 10-15 kez denememiz gerekebiliyor. Sabırlı olup beklentinizi düşürmeniz gerekir. Deneme- yanılma yaparak anlayabilirsiniz. Örneğin kabak yemeğini yemiyorsa fırında kabak ya da mücver şeklinde vermeyi deneyebilirsiniz. Sebze pürelerini daha tatlı sebzeler olan havuç tatlı patates şeker pancarı gibi sebzelerle yapabilirsiniz. Sebzelerle meyveleri karıştırabilirsiniz. Sebze püresi içerisine anne sütü ya da formül mama katıp ağız tadının daha yatkın olduğu bir tatla  deneyebilirsiniz. Bu denemeleri bebeğiniz çok açken denemelisiniz. Endişe etmeyin, her şey yoluna girecektir.
Ö
Özge B.
29 Eylül 2025 14:40
Çok teşekkürler, şuan dediğiniz gibi daha iyi tepkileri yumuşadı en azından ağzını açıyor ☺️