Sebze Çorbası
127 görüntüleme
G
Gamze I. T.
2 Eylül 2025 16:07
Arkadaşlar merhaba
Sebze çorbası tatsız tuzsuz istemiyor suda haşlayıp blend edip zeytinyağı koyuyorum siz nasıl veriyorsunuz
Sebze çorbası tatsız tuzsuz istemiyor suda haşlayıp blend edip zeytinyağı koyuyorum siz nasıl veriyorsunuz
F
Fatma S. ..
2 Eylül 2025 17:05
Bugün yaptığım, Tam buğday ununu biraz yağda kavurup sebze, tavuk suyu ve normal su ekledim birazda arpa şehriye koydum. Tavuk veya kıymada ekleyebilirsiniz.
G
Gamze I. T.
2 Eylül 2025 17:18
Yağ koyam dedi dpktor o yüzden suda haşlıyorum beğenmiyor
F
Fatma S. ..
2 Eylül 2025 18:01
Bugün burda yağ koyma diyen doktoru da gördüm, ne yerseniz ekmeği suyuna batırın verin diyen doktoru da gördüm çok şükür 😊 evet ısı görmemesi gerekebilir yağın ama nasıl yemek yapacağız anlamadım. 9 aylık oldu omlet yapıyorum onu da zeytinyağı ile yapıyorum hiçte pişman değilim 😊
Ş
Şyd
3 Eylül 2025 22:09
Bütün sebze pürelerinde yaklaşık 1 çay bardağı püreye bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağını soğuk şekilde eklemeyi doktorumuz önerdi. Aslında ben kendim tattığımda zeytinyağının lezzetinden sanırım güzel buldum kabağın o halini 🤣 ama bir gün haşlama suyunu fazla koyup sebzesini az bıraktığımda özdeşleşmemişti, o halini sevmedi. Birazcık kıvamlı halini (mıncıklayabileceği halini yani) tercih ediyor sebzelerin.
S
Sifa D.
4 Eylül 2025 03:28
Merhaba, denediniz mi bilmiyorum ama denemediyseniz sebzeleri soğan sarımsak eklemenizi öneririm gerçekten tadını çok değiştiriyor sebzelerin yenebilir hale getiriyor resmen. Bir diğeri de sade salça var(markası da sade) tuzsuz, domates-biber salçası. Onlardan alıp yemeğe ekleyebilirsiniz.