Saklanan Anne Sutunun Kullanimi
102 görüntüleme
S
Sinan E.
30 Eylül 2025 05:57
Merhaba, 5 aylik kizimiz dolapta 2 gun sakladigimiz anne sutunu reddetti. Bunun sebebinin sutun tadinin degismesinden oturu olabileceginden supheleniyoruz. Internette Avustralya Emzirme Kurumu'nun konu ile alakali yazisinda tat degisimine karsin sut sagildiktan sonra 72 derecede 2 dakika bekletildikten sonra dolaba kaldirilmasi oneriliyor. Bu sekilde tat degisimine sebep olan enzimlerin olduruldugunden bahsediliyor. Bu yontem gecerli bir yontem midir, bu sekilde anne sutunun tat degisimi onlenebilir mi? Bu konuda tecrubesi olan ebeveynler var midir?

Şeyma A.
30 Eylül 2025 22:33
Merhabalar evet doğru ısıtılmadığı zaman sütte demirimsi metalimsi bir koku oluyor o durumda bebek sütü içmek istemiyor. Aynı durumu bende yaşadım ve sütü kokladığımda dediğim gibi metalimsi bir koku olduğunu farkettim. Bu ısıtılan kap veya suyun derecesiyle de alakalı sütün içerisinde ki bir enzimdi sanırım koku değişimine sebep oluyormuş ve bebekler içmek istemiyormuş.
B
Büşra Ö. ..
2 Ekim 2025 19:35
Merhaba oda ısısında 2 3 saat durabiliyor dolpta maks ertsi güne kadar beklettim buzlukta da 1 yıla kadar saklanabiliyor diye biliyorum