Sagımla Besleme
167 görüntüleme
A
Ayşe
5 Eylül 2025 08:48
Bebegim üç aylık olacak bu zamana kadar hep sagımla besledım emmedi maalesef bu sekılde besleyen var mı sütüm kesılır mı nelere dıkkat etmem gerekıyor
E
Esma N. ..
5 Eylül 2025 08:52
Benimde 2 aylık aynı şekilde sağımla besliyorum. Düzenli sağmak ve göğsü tam boşaltmaya gayret etmek gerekiyor sanırım
A
Asli B.
5 Eylül 2025 09:02
9 aylık bebeğim 4.aydan beri sadece sağım ile besliyorum. Sağımları aksatmamak bol su içmek dinlenmek önemli. Onun dışında bazı günler sütüm az geliyor o zamanlarda bebeğim gece uyurken sağıp dondurduğum sütleri veriyorum. 6 ay itibarıyla ek gıdalara geçince ben biraz daha rahat ettim. Hatta bu aralar sütüm olmasına rağmen dışarıda sağmak falan pratik olmadığı için yanıma mama aldığım oluyor. Sağım işi gerçekten çok zor ve emek isteyen bir şey sütünüz varken bol bol stok yapın, dar zamanlarda mama vermek istemiyorsanız kurtarıcı oluyor.
G
Gizem E. G.
5 Eylül 2025 09:03
Bebeğim 6 aylık ise başladığım için 3 aydan itibaren sağımla besledim. Hala yeteri kadar sütüm var. Hatta buzlukta stoğumda var. Sagimlari ve bol suyu aksatmayın güzel anneler 😘
M
Müjde C.
5 Eylül 2025 09:25
Benimde bebeğim 6 aylık doğduğu günden beri sağımla besliyorum, düzenli sağımla kesilmiyor ama benim uykusuz kaldığımda süt cc si düşüyor, normalde her sağımda 100 sağarken uykusuz kalınca 70 cc oluyor, mama takviyesi yapıyorum mecbur

Bengü I.
5 Eylül 2025 09:27
Doğduğu andan itibaren emzirip sonrasında kalanı sağıyordum. 72.günde bir anda meme reddi yaşadım. Şuan 113 gün oldu hala en fazla 3 saatte bir sağıp öyle besliyorum. Bir yandan göğüsler boşaldığı için çok iyi oluyor süt artıyor ve bebek ön süt yerine yağlı son sütü içmiş oluyor ama diğer yandan her yere süt sağma makinası ile birlikte gitmek zor oluyor.
A
Asude
5 Eylül 2025 09:45
Merhaba Ayşe Hanım,
Kızım doğduğu ilk hafta sütüm olmaması sebebiyle biberonla mamaya alıştığından göğsümden hiç almadı. Çok uğratım, çok denedim, çok üzüldüm ama ne yaptıysam emmedi. O zamandan beri sağarak besliyorum öyle ki mama almayı bile bıraktı şuan mama versem de almıyor. Sağarak beslemek gerçekten büyük fedakarlık ve özveri istiyor. Gece gündüz demeden bebeğim için kalktım sağdım hala devam ediyorum. Sütüm hep oldu ve bebeğimi besledim. Artık 6 aylık oldu, ek gıdaya geçti ama yine gücüm yettiğince sütüme devam edeceğim. Hiç korkmayın sadece sağmayı hiç bırakmayın bebeğiniz için gece de olsa kalkın sağın. Bol su için, fırsat buldukça uyuyun. Allah yardımcınız olsun, sağlıkla büyüsün.
Kızım doğduğu ilk hafta sütüm olmaması sebebiyle biberonla mamaya alıştığından göğsümden hiç almadı. Çok uğratım, çok denedim, çok üzüldüm ama ne yaptıysam emmedi. O zamandan beri sağarak besliyorum öyle ki mama almayı bile bıraktı şuan mama versem de almıyor. Sağarak beslemek gerçekten büyük fedakarlık ve özveri istiyor. Gece gündüz demeden bebeğim için kalktım sağdım hala devam ediyorum. Sütüm hep oldu ve bebeğimi besledim. Artık 6 aylık oldu, ek gıdaya geçti ama yine gücüm yettiğince sütüme devam edeceğim. Hiç korkmayın sadece sağmayı hiç bırakmayın bebeğiniz için gece de olsa kalkın sağın. Bol su için, fırsat buldukça uyuyun. Allah yardımcınız olsun, sağlıkla büyüsün.
N
Naz E.
5 Eylül 2025 09:56
Bebeğim 11 aylık bende hep sağımla besledim sütümde gayet iyiydi ama bu ay birden çok azaldı bebeğin ek gıdayı hala yemiyor yediği günlerde çok az yiyor ne nedenle hala süt çok önemli ama şuan yetmiyor malesef neden azaldı bi fikrim yok şuan arttırmak için her yolu deniyorum ara ara mama takviyesi de yapıyorum
A
Ayşe
5 Eylül 2025 12:16
Destegınız ıcın hepınıze ayrı ayrı tesekkur ederim gozlerım dolu dolu okudum mesajları sadece cok yoruldum benı reddetmesı ayrı uzuyot bır sonrakı sagımda ya sutum olmazsa stresi ayrı uzuyor okudugum mesajlar cok ıyı geldı gercekten
A
Ayşe
5 Eylül 2025 12:17
Her memetı ayrı ayrı kac dk sagım yapayım pekı ve aksatmadan ıkı saatte bır sagacakmıyım gece gunduz bahsettıgınız aylara bu sekılde gelebılmem ıcın
A
Ayşe
5 Eylül 2025 12:26
Bir de lansınoh cıft sarjlı olanı kullanıyorum uygun mu
A
Asude
5 Eylül 2025 13:24
Ben mochi'nin eller serbest giyilebilir göğüa pompasından iki tane almıştım aynı anda 2 göğsü sağıyorum. Çok memnunum, hayatımı kolaylaştırdı.
Sağımım ise yaklaşık 3-4 saatte bir yapıyorum. Geceleri de yatmadan önce 22.30/23.00de bir sağıyorum, sonra kalkıp 2.30/3.00 gibi kalkıp sağım yapıyorum. Sonra da artık gündüz sağımlarım başlıyor. Sağdığım sütleri oda sıcaklığında 4 saate kadar maksimum bekletip içiriyorum. İçemediyse mecbur döküyorum. :(
Çocuğun içme temposuna göre sağımınızı ayarlayabilirsiniz. Evet zor ama güzelliği şu bebeğinizin ne kadar süt içtiğini görebiliyorsunuz.
Moralinizi yüksek tutun, bu bir süreç ve herşey gibi bitecek. Üstelik yalnız da değilsiniz bakın :) Hem mama ile de destekleyebiliyormuşsunuz ne güzel, inanın ben onu da yapamıyorum bebeğim asla mama içmiyor. Şimdi gıdaya başladı diye gönlüm ferahladı ama süt tempoma aynen devam ediyorum.
Sütünüz kesilir mi diye korkmayın, zaman zaman daha az zaman zaman da daha çok olacak bunlar çok normal. Sağlıkla büyüsün tüm bebekler.
Sağımım ise yaklaşık 3-4 saatte bir yapıyorum. Geceleri de yatmadan önce 22.30/23.00de bir sağıyorum, sonra kalkıp 2.30/3.00 gibi kalkıp sağım yapıyorum. Sonra da artık gündüz sağımlarım başlıyor. Sağdığım sütleri oda sıcaklığında 4 saate kadar maksimum bekletip içiriyorum. İçemediyse mecbur döküyorum. :(
Çocuğun içme temposuna göre sağımınızı ayarlayabilirsiniz. Evet zor ama güzelliği şu bebeğinizin ne kadar süt içtiğini görebiliyorsunuz.
Moralinizi yüksek tutun, bu bir süreç ve herşey gibi bitecek. Üstelik yalnız da değilsiniz bakın :) Hem mama ile de destekleyebiliyormuşsunuz ne güzel, inanın ben onu da yapamıyorum bebeğim asla mama içmiyor. Şimdi gıdaya başladı diye gönlüm ferahladı ama süt tempoma aynen devam ediyorum.
Sütünüz kesilir mi diye korkmayın, zaman zaman daha az zaman zaman da daha çok olacak bunlar çok normal. Sağlıkla büyüsün tüm bebekler.
A
Asude
5 Eylül 2025 13:26
Yanıtlamadığımı farkettim, ben her iki memeyi de 2 makina aynı anda 10 dakika kadar sağıyorum. Bana yetiyor ve mememin boşaldığını hissediyorum. Bu bence herkeste farlılaşabilir, süt miktarına göre meme yapısına göre vb. Göğsünüzün rahatladığı boşaldığı hissiyatına kadar devam edin.
A
Ayşe
5 Eylül 2025 13:46
Cok tesekkür ederim cok cok 💕💕💕🥰

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
11 Eylül 2025 07:07
Merhaba hayır sütünüz kesilmez ama burada devamlılık çok önemli her 2 saatte bir Hastane tipi elektrikli göğüs pompasıyla 15-20 dakika sağım yapmanız gerekiyor beslenmenize ve dinlenmenize dikkat etmeniz gerekiyor ekstra olarak süt arttırıcı besinler alabilirsiniz eğer sütünüzün az olduğunu düşünürseniz doktor önerisi ile süt arttırıcı ilaçlar da kullanılabilir