Sağım Yapma

98 görüntüleme
M

Meryem Y. ..

5 Ocak 2026 21:01
Bebeğim 3,5 aylık ve hiç emziremedim. Emzirmeyi her denediğim de çığlıklarla ağlamaya başlıyordu, bende sütümün yetmediğini düşünerek biberon ile mama vermeye başladım. Sütümüde sağım yaparak veriyordum ama son iki haftadır sütüm çok azaldı ve sağım yapmaktan göğüs uçlarım yara olup kanamaya başladı.Sütümün artmasi için ne yapabilirim? Ve göğüs ucu yaralarımı geçirecek dogal bir yöntem var mi?Bu arada sütüm artsın diye Bestlakta denedim ama maalesef olumlu sonuc alamadim. Bu durumu yaşayan ve bana fikir verebilecek annelerden yardim rica ediyorum.
Afranur K.

Afranur K.

5 Ocak 2026 21:09
Ayva çekirdeğini suda kaynatıp jel formunda sürebilirsiniz.
Bence lansinohun tek kullanımlık jel pedleri ve kendi kremi de işe yatıyor.

Pompanın seviyesini yeniden ayarlayın isterseniz, bi de göğüslerinizi hep nemlendirin.

Süt konusunda da sanırım bebek-anne temasına bağımlı, bebeğiniz emmese bile çıplak ten teması da yapmanızı öneririm.
Bi de göğüsleriniz iyileşince power pumpingi deneyebilirsiniz.
Bi de bol bol su tabiki
M

Meryem Y. ..

5 Ocak 2026 21:11
Afranur hanım önerileriniz için teşekkür ederim. Mutlaka deneyeceğim,su tüketimim her zaman çok iyiydi günlük en az 4 lt su içiyorum
C

Cennet �.

5 Ocak 2026 21:12
İlk hafta çok yara olmuştu benim göğsümde. Sarı kantaron yağı çok iyi geldi.
M

Meryem Y. ..

5 Ocak 2026 21:18
Cennet hanım öneriniz için teşekkür ederim. Evde kantaron yağı var hemen deneyecegim
Özlem

Özlem

5 Ocak 2026 21:18
Doğal şekerli hoşaf için acayip işe yarıyor artı sindirimede iyi geliyor.
A

Aslı Ç.

5 Ocak 2026 21:29
Solgarın brewers yeastmaya hapı var onu kullan
O

Ozlem

6 Ocak 2026 09:51
Bende sağımla besliyorum. Öncelikle flanşınız size uygun mu ölçtünüz mü bilmiyorum ama kendinize uygun flans. Hem acıyı azaltıyor hem daha çok süt çıkarıyor. Birde sağım öncesi hem süt haznenin girişine hem göğüs ucunuza zeytinyağ sürebilirsiniz. Takviye olarak ravlanın lohusa yağını önerebilirim sütü yağlandırıyor. Geginin anne çayı var. Bende arttırma sağladı. Rezene çayıda artıyor. Yulaf ezmesi hurma kuru incir bunlarda güzel artırıyor ara öğün olarak tüketebilirsiniz isterseniz.Kendi takviyeleriniz varsa demir b12 vs onları içmeyi ihmal etmeyin. Değerlerimiz düşüncede süt azalıyor .Powerpumping uygulayabilirsiniz sütünüz artıncaya kadar. Dinlenmeye suya beslenmenize olabildğince dikkat etmeye çalısın.Faydasını görürsünüz inşallah ve bebişle bol bol temas 🫶🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir