Sağılmış Süt ve Mama Kullanımı
134 görüntüleme
E
Ezgi Ç. V.
9 Kasım 2025 20:33
Merhaba, üç gün önce sağdığım sütle bugün sağdığım sütü aynı biberonda bebeğime verebilir miyim?
Birde sağılmış süt ve mamayı aynı biberonda verebilir miyim?
Beslenirken bölününce hem gaz oluyor hem de sinirleniyor.
Birde sağılmış süt ve mamayı aynı biberonda verebilir miyim?
Beslenirken bölününce hem gaz oluyor hem de sinirleniyor.
H
Hümeyra T.
9 Kasım 2025 21:06
Hemşire saati bile farklı olan sağılmış sütleri karışmayın demişti. Sağ ve solu birbirine karıştırıp (aynı zaman diliminde sağılmış olmalı) verebilirsiniz. Ama bir sütü saat 5te diğerini 6da sağıyorsanız karıştırmayın; aynı saklama poşetine vs koymayın demişti. Zaman dilimi farklı olan sütleri karıştırmıyor, aynı zaman dilimindeki farklı iki memeden sağılan sütü karıştırabiliriz. Biberonu temizledikten sonra mama ve sütü aynı biberondan vermenizde bir sakınca yoktur. İsterseniz yedek bir biberon daha kullanın 3.günün sütü bitince hemen bugün sağdıgınız sütü verin

İlsu O. K.
9 Kasım 2025 22:06
Merhaba; ben aynı gün içinde sağdığım sütleri aynı poşete koyuyordum fakat şöyle. Diyelim sabah 9 da sağdım poşete koydum buzdolabında rafta beklettim, sonra 1'de yine sağdım bu sefer sağdığımı poşete eklemedim sağdığım kapta dolaba koydum bir sonraki sağma zamanı 4'deki sağma zamanı 9-1 sütlerini birleştirdim. Bu döngüyü gece 12 ye kadar devam ettiriyordum. 12 den sonraki sütleri yeni gün poşetine yine aynı sistemle devam. Gece gündüz ayrımı yapmadım ( bebeğim yoğun bakımda kaldı prematüre. Bu sistemi hemşireler söylemişti süt toplayıp götürüyordum ) sütleri direk karıştırmama sebebi ısılarının farklı olması. Sağılan sütünüzü 3 gün rafta bekletebilirsiniz. Sonrasında kullanmayacaksanız dondurabilirsiniz. Dondurduğunuz iki ayrı sütü birleştirip veredebilirsiniz. Benim ilk zamanlar 10 cc zor çıkardı mecburen 2 ayrı gün sütünü karıştırıp verirlerdi hastanede 😌 önemli olan sütü doğru saklamak,çözdürmek ve bekletmemek. Mümkünse çift biberon kullanmanızı tavsiye ederim temizlik ve kullanım daha kolay oluyor bu döngüde. Anne sütü verdiğiniz biberonu temizleyip mama da verebilirsiniz tabi ki 🙏🏻
İ
İ.E.
9 Kasım 2025 22:53
Yeni sagilan sut sicak buzdolabindaki soguktur. Ikisi de oda sicakligina yani ayni sicakliga gelince birlestirilebilir. Ben de gece gunduz ayrimi yapmadim sagim yaparken cok buyuk problem degil yani. Ama sut ve mamayi karistirmayin. Ikinci bir biberonda hazir tutun isterseniz daha iyi olur.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
10 Kasım 2025 18:31
@Ezgi Çopur Vural hanım  aynı gün sağdığınız sütleri aynı sıcaklığa gelince birleştirip içebilirsiniz ama farklı gün farklı saatlerdeki ve farklı ısılardaki sütü birleştirip içiremezsiniz. Sağılmış süt ile mamayı aynı anda veremez ve yıkamadan veremezseniz. Kısacası karıştırmadan doğru yöntemler ile veriyoruz.