Sadece Sağım Yaparak Ne Kadar Ay Emzirebilirim?
222 görüntüleme
Y
Yağmur
21 Eylül 2025 20:18
Bebeğim 3 buçuk aylık.Sütümün yetmemesi dolayısı ile golden goat mama günde 4 kalanını da sağıp veriyorum. Bebeğim önceden emiyordu şuan sadece GECE uyku sersemi iken acıktığında ağlamaya başladığında verebiliyorum bazen o da olmuyor. Bu durum beni endişelendiriyor. Acaba sütüm sadece sağım yaparak azalır mı? Uzun aylar sütüm ile desteklemek istiyorum
Z
Zeynep E. O. ..
21 Eylül 2025 20:35
Ablam yarık damaklı bebeğini 10 ay sağımla besledi. Sonra yorulduğu için bıraktı.yani uzun süre sağım sizi idare edebilir ama çok meşakkatli. Her 3 saate bir sağım yapmalı. Gece de dahil. Yani bebeğın emdiği sayı kadar sağım olmalı
Y
Yağmur
21 Eylül 2025 20:36
Cevabınız için teşekkür ederim yalnız değilmişim umarım uzun süre anne sütü ile beslemek nasip olur🙏🏻🙏🏻
Y
Yağmur
21 Eylül 2025 20:38
Gerçekten yıka steril et sağım yap kolay iş değil emzirmek daha pratik
Y
Yağmur
21 Eylül 2025 20:38
Ben giyilebilir pompa kullanıyorum(momcozy)
Ş
Şevval N. K.
21 Eylül 2025 21:06
Bebeğim1 aydan emmeyi bıraktı 6 aylık sagarak gittiği yere kadar devam diyorum zamanla azalıyor süt malesef ama 1 damla 1 damladir pes etmeyin
Y
Yağmur
21 Eylül 2025 21:16
Çok teşekkür ederim elimden geldiğince dediğiniz gibi🙏🏻❤️

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
21 Eylül 2025 22:16
Bunun bir limiti yok, siz düzenli sağım yaparak tam bir emzirme döngüsüne denk halde uyaran verip, memeyi boşaltırsanız. Aynı şekilde süt üretiminiz devam eder. Azalmaması için gündüzleri en geç 3 saatte bir (prolaktinin pik anını kaçırmamak için) gece ise minimum iki sağım yapmalısınız. Uykununda sütünüz için önemi büyük olacağından gece 4 saatte bir gibi sağabilirsiniz ama muhtemelen bebeğiniz küçük olduğu için 4 saat deliksiz uyku nadir olur :) o yüzden halihazırda uyanmalarınızda eller serbest bir pompayla sağarak gece sağımlarını kolaylaştırabilirsiniz.
İki memeyi aynı anda sağmak, bir sağ bir sol tekrar sağ ve sol gibi sırayla iki tur uyarı vermek daha fazla süt üretimini destekler memeyi daha iyi boşaltmanızı sağlar. Meme iyi boşaltılırsa süt daha çok üretilir. Arz talep dengesi.
İki memeyi aynı anda sağmak, bir sağ bir sol tekrar sağ ve sol gibi sırayla iki tur uyarı vermek daha fazla süt üretimini destekler memeyi daha iyi boşaltmanızı sağlar. Meme iyi boşaltılırsa süt daha çok üretilir. Arz talep dengesi.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
21 Eylül 2025 22:19
Birde her sağım sonrası parçaları yıkamanıza gerek yok flanşla beraber sütle temas eden tüm parçaları kilitli bir buzdolabı poşetine koyup buzdolabına kaldırırsanız üreme olmaz bir sonraki sağımda zaman kazanırsınız. Bir kaç sağımda bir yıkamak sizi daha az yoracağından sağım düzenini korumanıza yardımcı olur.
Y
Yağmur
22 Eylül 2025 19:47
Cansu hanım cevabınız için çok teşekkür ederim ben eller serbest pompayı iki tane aynı anda takıyorum yarım saat ama gece kalkmıyorum ne yalan söyleyeyim. Gece de dediğiniz gibi 4 saatte 1 kalkarsam inşallah artacaktır buzdolabı fikri çok hoşuma gitti mutlaka yapacağım arada power pumping yapıyorum yarım saat sağıyorum sonra 10 dk mola sonra 10 dk daha
N
Nil B.
22 Eylül 2025 20:28
Merhaba ben 10 aydır sadece sağımla besliyorum sütüm azalmadı aksine sağdıkça arttı sağmayı azalttığım zaman sütte azaldı ben gündüz dört saatte bir gece bir kez kalkıp sağıyorum yine 4 saat olmuş oluyor. Ama gece eşim bakıyor ben dört saat kesintisiz uyuyorum çoğu zaman o yüzden uykunun da süte çok faydası oluyor. Evet meşakkatli bir süreç gerçekten her bir adımı mesela dışarda sağmak,yaz gününde saklamak kış gününde ısıtmak,sürekli bununla meşgul olmak ama değer diye düşünüyorum. Başka sorunuz varsada yardımcı olabilirim
Y
Yağmur
22 Eylül 2025 20:30
Nil hanım çok teşekkür ederim sizde yarım saat mi sağıyorsunuz?
N
Nil B.
22 Eylül 2025 20:34
Rica ederim,ben hem elektrikli hem eller serbest pompa kullanıyorum elektrikli de son damla akana kadar sağıyorum görebildiğim için ama eller serbestte 20dk birini 20 dk birini sağıyorum bazen vaktim varsa tekrar uyarı moduna alıp beş on dk daha sağıyorum .
Y
Yağmur
22 Eylül 2025 20:49
Anladım çok teşekkürler🙏🏻🙏🏻