Sadece Makarna Yiyen Çocuk

85 görüntüleme
Y

Yağmur .. ..

16 Ekim 2025 17:13
Bu sorum tecrübeli annelere. Bir bebek sadece karbonhidratla yaşarsa bişey olur mu 😅 Benim 15 aylık bebeğim ek gıdanın başından beri sadece makarna ve pilav yiyor et tavuk balık vs hak getire, sebze falan zaten hikaye. Ne yaptıysak olmadı her şeyi tükürüyor. Yapılabilecek her şeyi yaptık bir sürü doktora götürdük yok yemiyor. Bu şekilde yaşasa ne olur ki 🥲
M

Melis Y.

16 Ekim 2025 17:18
Kan değerlerine bakıtırdınız mi? 11. Aydan itibaren bizde de aynısı oldu. Eti somurarak yemekleri iştahla yiyen çocukgitti. Seçicive sadece kabak yemeğive yoğurtçorbası yiyen çocuk geldi. Sonuç 1 ayda b12 sınırda çinko değeri sınırda. Şurup kullanacak şimdi. Yorumları ben de bekliyorum merakla.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

16 Ekim 2025 17:56
Sadece karbonhidrat tüketerek bir yaşam hak verirsiniz ki geçmez. Aşırı sağlıksız olur. Neden diğer yemekleri yemiyor sorununun temeline inip sorunu çözmeniz gerek. Yani özetle bu şekilde yaşayamaz yaşars da tüm değerler alt sınırda ileride obez bir çocuk olur :(
Y

Yağmur .. ..

16 Ekim 2025 19:47
Kan değerlerinde sorun yok, keşke bi sorun olsa en azından çözümü olur 🥲 ilk aylarda demiri düşüktü ona bağladık ama sonra düzeldi ama yeme düzelmedi..Haklısınız Ayça hanım ama sorunu bulamıyoruz. İştahsız diyemem yediği şeyleri güzel yiyor. Sadece aşırı ve aşırı derecede seçici davranıyor bunu nasıl çözeriz bulamadım
A

Ayşe V. ..

19 Ekim 2025 18:57
Az az karıştırsaniz belki öyle yer alışır
Y

Yağmur .. ..

20 Ekim 2025 08:38
Maalesef sizce denememiş olabilir miyim bununla birlikte daha neler neler denedim 🥲 anında fark ediyor ve tükürüyor
Ş

Şyd

20 Ekim 2025 22:15
Konunun geneliyle ilgili tavsiye veremem sağlık profesyoneli olmadığım için ama makarna hamurunu kendiniz yapma imkanınız varsa yumurta, tambuğday unu, ruşeym,sebze püreleri (ıspanak, pancar, havuç…) hatta kıyma gibi alternariflerle yoğurarak çocuğunuzun sevdiği formda en azından sağlıklı bir alternatif üretebilirsiniz belki ☺️ kolaylıklar dilerim.
S

Selda t. ..

20 Ekim 2025 22:59
Merhaba , benim tecrübelerime göre ve benim bebeğim nazarında konuşmam gerekirse bizde durum emzirme süreci ve emzirmeyi sonlandırdıktan sonra ki süreç .. emzirme devam ediyorken ne versem tükürüyordu çorba harici herşeye önyargılıydı seçiciydi. Kıyma falan asla .. Çorbanın içine kıyma koyuyordum hemen farkedip çorbayı içip kıymayı tükürüyordu.canı isterse pilavı yiyordu canı istemezse tükürüyordu.emzirme sonlandırdıktan sonra işin rengi değişti sadece yutamadığı birşey olunca tükürüyor kıyma tavuk yemeye başladı.seçiciliği azaldı .

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir