Saç Dökülmesi
132 görüntüleme
E
Esma T.
31 Ekim 2025 20:52
Hamileyken saç dökülmesi yaşamadım ama doğum yaptıktan sonra feci bi saç dökülmesi yaşıyorum bebeğim 3 buçuk aylık şuan bu durumu yaşayan ve birşey kullanan var mı
G
Gamze A.
31 Ekim 2025 21:03
Normal bir durummuş benim 4 aylık bebeğim sanki kafamda saç kalmayacakmış gibi dökülüyor 🥹 doğumdan sonra çok dökülür demişlerdi
T
Tuğçe
31 Ekim 2025 21:03
Şuan bu durumu yaşıyorum. Benim bebeğimde 3 aylık. Sanırım süt üretimi vs derken bizim vitamin değerlerimiz düşüyor ve stres vb durumlarda eklenince saç dökülmesiyle sonuçlanıyor olabilir. Ben vitamin takviyesi bırakmıştım tekrar başlamayı düşünüyorum. Birde zeytinyağı hindistan cevizi yağı vb yağları karıştırıp sürüp bir miktar bekletip yıkarsanız buda iyi geliyor. Bebekten sonra kendimizi unutabiliyoruzmböyle sinyallerle hatırlamak gerek biraz kendimizede bakmalıyız. Sevgiler
E
Esma T.
31 Ekim 2025 21:05
Gerçekten çok can sıkıcı bi durum vitamin takviyesi kullanıyorum doktor vermişti ama işe yaramıyo bende
N
Nida
31 Ekim 2025 21:07
Esma hanım bende aynı sorunları yaşıyordum doktorum hamileyken kullandığınız takviye ilaçları emzirme döneminde de kullanmamız gerektiğini söyledi. Bir dahiliye hekimine görünüp tahlil yaptırırsanız daha iyi olur çünkü benim şuanda dökülmelerim azaldı özellikle D vitamini eksikliğinden kaynaklandığını belirtmişti doktorumuz
E
Esma T.
31 Ekim 2025 21:08
Tamam mutlaka yaptırıcam teşekkür ederim 🙏🏼
T
Tuğçe
31 Ekim 2025 21:10
Sabırlı olmak gerekiyor, hamilelik ve doğum insan vücudunda ve hayatında çok fazla şey değiştiriyor bunların hepsine sabır göstererek basit çözüm odaklı bakmak gerekiyor inanın benimde aynışekilde ama en azından biraz bakım yağ sürün düzenli, banyoda su altında tarayın kırılmasını önler. Kuruyken taramayın, gün içersinde örebilirsiniz mesela bunlar iyi geliyor. Yada şampuanınız ve saç kremi ileilgili de olabilir.
E
Ezk
31 Ekim 2025 21:20
Bende 3. Ayda aynı sorunu yaşadım şuan bebeğim 5 aylık artık dökülmeler azaldı
S
Sila
31 Ekim 2025 21:43
Bu normal bir durum. Ben ilk oğlum dogdugunda 3 cu ayinda saçlarım çok döküldü kel kalacam zannettim 😀. Şimdi ikinci çocuğum doğdu daha bir aylık muhtemelen 3 cu ayinda yine aynısını yaşayacağım
M
Merve
31 Ekim 2025 22:16
Merhabalar, 6.aydayım saçlarımda ciddi açılmalar var artık. Yattığım yerden yumak yumak topluyorum hala geçmedi. Ne de olsa kimyasal emzirirken vitamin kullanma dedi Dr lar o yüzden bişey de kullanmıyorum. Bütün değerlerim normal bu arada.doğumdan sonra östrojen hormonu düştüğü için oluyormuş